петак, 11. септембар 2009.

PRESSING br 59


izašao je PRESSING br 59.
 ako odete na sajt tog magazina, tu vest tamo nećete otkriti, ali će vas zato na tom mestu u oba oka ubosti mega banner koji reklamira novi roman dejana stojiljkovića, urednika PRESSING-a.
 pošto dexa nema vremena da apdejtuje sajt jer se bavi brojanjem prodatih primeraka svog mega-bestselera (kao i črvenih novčanica od % prodaje), ostaje na meni da vas, na ovom svetom mestu, obavestim da je PRESSING br 59 izašao, i da vam ga ukratko predstavim.
 kada okrenete naslovnu stranu (na kojoj je zgodna nišvilka, candy dulfer), s unutrašnje strane korice osobe istančane percepcije možda će zapaziti suptilnu reklamu za dexin roman, preko cele strane. LAGUNA se baš isprsila i platila (?) celu masnu stranu: na žalost, ne u koloru nego samo crno belo. u međuvremenu su odštampali i II izdanje, pa bi vala baš i mogli za idući broj da se isprse i plate kolor reklamu na najmanje 2 strane.
 naspram toga, u uvodniku, jugoslav (za izdavača) i dalje nariče za izgubljenim i zaboravljenim kosovom.
 sledi prva (dosadnija) polovina PRESSINGa, u kojoj se neki (pretežno anonimusi) bave temama politike, ekonomije, savremenim tendencijama u svetu itsl. prvo je podugačak text velje petkovića o... hm, još ga nisam pročitao: deluje kao neki pokušaj satire, sprdačine, u spoju sa autobiografijom.
 zatim imamo text 'cena virtuelne stvarnosti' koji nam otkriva zabrinjavajuće podatke o ljudima koji radije obitavaju u sajberspejsu nego li u stvarnosti. predvidivo, engl je da je to, kao, loše. text je spoj ispraznog prepričavanja opštih mesta o hikikomorijima iz ugla zdrave i normalne osobe i vrtenja glavom nad tako negativnim tendencijama, a pominuju se i neki 'otoku-i' (sic)!
 slede textovi o 'ekonomskom patriotizmu' i o fuzbalskom klubu 'arsenal' (iz engleske). teško je zamisliti neinteresantniju temu od potonje, ali kako text potpisuje aca blagojević, stara kajla i pouzdani zabavljač, siguran sam da je i ovo napisano duševno i zanimljivo koliko se to samo može na tu i takvu temu.
 onda se u rubrici 'kratka priča' ne nalazi kratka priča, nego odlomak iz romana barija giforda. imajući u vidu da ga prevodi hronični prevodilački anti-talenat, nenad župac (videti temat GRADINE o embrouzu birsu!), prilično smo srećno prošli sa samo jednom mega-greškom u celom textu. naime, u ovom prevodu otkrićete da se naslov ratnog filma OBJECTIVE: BURMA na župčev srpski prevodi kao OBJEKTIVNA BURMA. no, kako bari giford ipak nema toliko ironije i suptilnih igara reči koje bi ovome bile izazov, ostatak prevoda, izvan te objektivne burme, je OK.
potom imamo moj text o everestovoj FANTASTIČNOJ BIBLIOTECI, u kome oni koji me bolje poznaju, i kojima su znani moji stavovi o pojedinim autorima ove edicije, mogu da se dive do imbecilnosti mojoj moći suzdržavanja da budem makar umereno pozitivan prema svima njima, zbog viših ciljeva, tj. promocije nečega što u načelu i jeste pozitivno, bez obzira na par klankera u toj družini.
 onda – opet rubrika 'kratka priča', ali se – SUPRAJS!- ni u njoj ne nalazi kratka priča, nego odlomak iz romana. ovog puta to je parčence iz romana 'grobljanska knjiga' nila gej mena. izričito je naglašeno da to uskoro izdaje LAGUNA. dakle, reklama na mala vrata. slučajno, to je ista ona laguna koja je izdala dexin roman.
 sledi – gigantski prikaz romana 'parter' igora marojevića, na cele 2 strane. izdala LAGUNA. marojević je, inače, urednik i brusilac dexinog romana. prikaz je vrlo povoljan, mada ga ne potpisuje dexa.
 onda ide 6. deo serijala: intervjui čarlsa bukovskog. stari (pokojni) buk je uvek zabavan...
 prikaz knjige (povoljan) o DEPECHE MODE-u napiso dejan stojiljković. izdavač; LAGUNA.
 sledi: prikaz istorijskog trilera (povoljan): OVIDIJE, napiso dejan stojiljković. izdavač; LAGUNA.
 rivju zbirke poezije niškog pesnika bokerinija, preuzet sa nekog hrvatskog sajta.
onda ide dupla doza marka stojanovića i njegovog ega te ejpovanja anglofonih kolumnističko-uvodničarskih uzora, samo što ovde ima još više tog JA-pa-JA-pa-JA. text o stripu AMNEZIJA počinje ovako:
 "imam jedan veliki problem sa amnezijom, ali vas baš briga za to. ne, vi biste da me ubedite da je u pitanju dobar, ma šta dobar, sjajan strip! i sada bih (sic) ja trebalo da samo klimnem glavom, da vam verujem na reč? pa mi se čak i ne znamo! itd. itd." i tako marko razgovara sam sa sobom i sa svojim imaginarnim prijateljima na 3 šlajfne, a da jedva nešto kaže o povodu, tj. stripu o kome, kao, piše.
 drugi text počinje još iritantnije, ako takvo što možete da zamislite – kaže marko:
 "ovo neće biti veseo text. to je jedina garancija koju ću dati i jedino upozorenje koje ćete dobiti. biće crn, gorak, a ne bih isključio ni patetiku..."
 lost me at hello; pa ipak, neki mazohistički đavo me naterao da pregrmim taj nadrkani uvod, i pročitam ostatak – koji, zapravo, nije ni približno tako loš; čak bih rekao da je dobar. u textu se odaje počast nekolicini preminulih članova leskovačke škole stripa.
 prešli smo već duplericu, dakle sada smo u II, zabavnijoj polovini PRESSINGA. tu je moje čačkanje mečke zvane laza-dragojević koje već imate onlajn, na ovom istom blogu (kad već sajt PRESSINGA nema ko da apdejtuje).
tu su i 2 dexine filmske kritike – preuzete sa POPBOKSA, mada to nigde ne piše. čudno, kad je preuzimao stvari iz LAGUNINIH knjiga, to je svuda uredno, i na vidnom mestu, isticao. a ovo, sa POPBOKSA, ko zna – znaće. ko ne zna, koj mu kriv. nek misli da je pisano originalno i specijalno za PRESSING.
 dakle, u sendviču između 2 dexine POPBOKS reprize (novi PUNISHER i DEFIANCE) nalazi se moj specijalni, originalni i samo za PRESSING pisani text o kronenbergovom RABIDU, a povodom nedavne smrti merilin čejmbers. to mu dođe jubilarno 32. izdanje KULT HORORA, najdugovečnije rubrike u magazinu.
 dejan dabić u svojoj rubrici o multimedijskim superherojima piše o flašu gordonu, a preko puta njega je željko psiho sa svojom ejakulacijom po WATCHMEN filmu – ako je to film. ja se još ne usuđujem da se tome podvrgnem. text je otprilike onakav kakva bismo i očekivali od željka psiha kada piše o filmu na koji se napalio. dakle, paljevinska fanboj 'kritika'.
 slede 2 ozbiljne filmske kritike iz pera d. dabića, o bojlovom MILIONERU i domaćem FANTOMU.
 u muzičkom delu su recenzije novih hit albuma kultnih grupa kakve su U2 i RIBLJA ČORBA, a u tom moru mejnstrim ljigavštine našlo se mesta i za alter izdanje ELEKTRONSKE INDUSTRIJE NIŠ – prikaz uzet sa hrv. sajta.
text o lutki sa naslovne strane preuzet sa sajta nišvila.
 onda, na 2 strane, zanimljiv intervju sa glavnim čovekom nišvil festivala, pa 2,5 strane o džezu (zzzzz...) i prikaz novih BJESOVA.
 za sam krah: rivju albuma VAN GOGHA, i vrlo slobodno na kalašturski prepevana pjesma BEAT IT majka đexona, koja ovde glasi GUBI SE.
 poslednja strofa u prepevu dejana kostića (to je onaj što nije ni stojiljković, ni ognjanović, ni dabić, a opet – u PRESSINGU!) ide baš ovako:
"gubi se, ma bre gubi se
jer niko ne trpi poraze
il' pokaži da si rođen ti za fajtere
ič ne pitaj ko je u pravu a ko ne
ma bolje gubi se
samo gubi se bre!"
 toliko o 59. broju ovog 'akademskog lista'.
 u idućem broju: exkluzivni intervju sa dexom na 6 strana! potpuno objektivni hvalospev dexinom romanu na 2 (kolor) strane! nova rubrika: LAGUNA predstavlja! čitajte odlomke iz novih LAGUNINIH knjiga! čitajte, samo u PRESSINGU, nepristrasne prikaze novih LAGUNINIH izdanja! exkluzivno: LAGUNINA TOP-LISTA! saznajte šta se najviše kupovalo u knjižarama prethodnih meseci (a da nisu udžbenici)! i po prvi put u srpskom izdavaču: hologramska reklama za dexin roman uz koju ide i audio zapis (po principu muzičke čestitke): čim otvorite korice PRESSINGA, kreće melodija sa sajta dexinog romana!
 coming soon: nowhere near you.
 da, baš tako: jer PRESSING je magazin koji se ne prodaje – to je magazin koji se poklanja prijateljima i rodbini!
 malo glomazniji od vizit-karte, ali vala – i mnogo više texta (i slika) stane no na vizitku.

27 коментара:

  1. Kako sam ja skapirao, ti na ovaj nacin demonstrativno pokazujes svoje nezadovoljstvo stanjem u Pressingu te zelis da nadjes neku bolju sredinu za sebe i svoja pisanija... Nek ti je sa srecom. Ja cu, s druge strane da umesto rubrike KULT HORROR od sledeceg broja pokrenem feljton ISTORIJA FC ARSENAL i mirna Bosna... Pardon, Engleska. A moz slobodno da podsetis svog izdavaca "Prosvetu" da treba plati reklamu izvesnog Ognjanovica za roman "Nazivo" u jednom od Pressinga, da se malo ugleda na firme poput Lagune i Zografa koje su svoje obaveze prema listu izmirile unapred.

    ОдговориИзбриши
  2. Eh, da toliko si pažljivo pročitao ovaj broj da ti "rivju" vrvi od faktografskih grešaka. Tolko ih ima da ovde ne mož da se nabroje. Elem, nije mi jasno di vide ovo: "alter izdanje ELEKTRONSKE INDUSTRIJE NIŠ". U pitanju je kompilacija niških bendova. Da ne pominjem paušalne ocene o tekstovima koje nisi čitao... Što se tiče dosadnosti teksta o Arsenalu... Šta god da ti kažem, ne mož bude duhovitije od onog što bi ti reko Blagojević. Dakle - "Ne razumeš ti to druže sudija..." Jebga, niki nije kriv što su po niškim gimnazijama mesto fudbala školske bitange koristile štreberske glave pa su ovi (štreberi, ne bitange) zanavek zamrzeli taj šport.

    ОдговориИзбриши
  3. dexo,
    što be tako?

    ukinu mi rubriku zbog malo drugarsku kritiku?
    c,c,c... čime li sam te tolko pogodio?

    što se tiče ovo od reklame:
    1) ako ti Prosveta nešto duguje, juri Prosvetu: ja ne radim ni U nju ni ZA nju;
    2) ako su laguna i zograf stvarno "svoje obaveze prema listu izmirile unapred", baš me zanima prema kom su to cenovniku izmirili? kolko znam, pressing nikad nije nigde imao okačen cjenik za oglasni prostor, što je i logično budući da nije komercijalan list, nego se 100% izdržava od državne pare.
    3) sad, ako je neka daš-mi-dam-ti para kanula ispod žita, zanima me, kolko je to plaćeno, i kome, i na koji je račun uplaćeno, i dal će i suradnici pressinga da vide nešto od tej pare ili gi je izeo mrak (tj dexa)?

    a od stanje u gimnazije nemoj da mi pričaš jer u iste ti nisi išo: za 4 godine kolko sam išo u sremca, nikakvi mangupi nisu igrali fuzbal ni sa čije glave. ne sumnjam da je to bio slučaj u tvoju mašinbravarsko-metaloglodačku il tako neku školu u koju si ti išo, al od gimnazije nemoj meni da pričaš.

    bolje reci deci dal je istina da od idućeg broja PRESSING menja ime u LAGUNNING?

    ОдговориИзбриши
  4. Pressing oduvek ima cijenik koji je interni dokumenat. Svrati do redakcije i dobićeš ga. Inače, ako se sećaš, Zograf je imao i reklame u boju, za Paranoju, Batu Stanojevića, Anabelu Basalo, najveći deo je izmiren tako što je dao veliki kontigent knjiga za svečanu akademiju povodom 50. broja lista, većina tih knjiga je podeljena kao poklon saradnicima, ako se ne varam, neke su otišle i u tvoje ruke. Sa Lagunom je stvar malo drugačija, ali to je nešto o čem se govori u 4 oka a ne ovako... između ostalog, Pressing neće plaćati prava na objavljivanje djela Gejmena i ostalih Laguninih pisaca. Inače, deo svega kaplje i u tvoj džep, koliko se sećam, dobio si honorar za svoje tekstove? Kad su te poslednji put platitli tvoji beogradski drugari iz Sakite i Emitora?

    SIIC jeste neprofitna firma ali može da sklapa donatorske i sponzorske aranžmane. Tako zakon kaže. Kad si se već tolko uvatio za reklame u istom što ne pomenu masnu, full color reklamu za Studentski centar Niš na zadnjoj korici? I to je normalan, partnerski aranžman, imao si prilike da ga probaš u njihovom restoranu i nije ti tad ništa smetalo... Dakle, ne razumem što se tolko žestiš oko stvari koje su nešto sasvim ok.

    Naravno, ponekad se i zeznemo pa objavimo reklamu koju nikad niko ne plati, niti kompenzuje na bilo koji način. Na primer za knjigu "Naživo" izvesnog Ognjanovića. Vidiš, zanimljivo je kako se sad praviš lud... Kad ti je išla reklama tad nije bilo "juri Prosvetu, ja ne radim za Prosvetu" i slične fore. Tad si odma ti lično, ko da si PR PRosvete, poslao ceo materijal za reklamu. Naravno, po svom starom jevrejskom običaju nesi se setio da pitaš: "Ej ljudi, a jel će to košta nešto? Makar turu kabezu da platim?" Jok, bre, ti si mislio da je Pressing dužan da tebi, kao velikom piscu džabe dodeli oglasni prostor. I sad, kad je neko drugi u oglasnom prostoru, neko ko to pošteno kompenzuje, e, to ti smeta... U tuđe si oko vidiš trn, a u svoje ne vidiš balvan. Tako ti je to...

    Nego, nije mene ovoj nešto mlogo pogodilo, više si mi nejasan sproću bahate nekolegijalnosti i ne zarezivanja svojih kolega. Bukvalno si preleteo preko broja i popljuvao tuđe tekstove a da nisi pročitao ni pasus iz njih. Za tebe su Ivana Božić i Velja Petković koje poznaješ više od deceniju - "anonimusi", diskredituješ Jugoslavov tekst navodeći stvari koje ne postoje u njemu, pogrešno navodiš recenzirane albume, pominješ prikaze u U2, Čorbe i Van Gogha u pogrešnom kontekstu... da si ih PROČITAO video bi da su NEGATIVNI. Što je oduvek bilo jedno od obeležja lista, karanje mejnstrim ljigavština. Lupaš kako je Župac počeo da prevodi za Lagunu a "Grobljansku knjigu" je preveo Neša Dropulić. Sve što ne spada u tvoj domen interesovanja: jazz, fudbal, ekonomija, društvo... Sve je to bezveze i dosadno ma koliko kompetentno bilo napisano. Zaboravljaš da ima dosta ljudi koje zabole cvetko za prepotopski Kronenebergov film i horor en generale.

    Stvarno mi nije jasno kad će već jednom da naučiš da budeš kolegijalan i solidaran sa ljudima sa kojima zajedno radiš na nekoj stvari? Prema ovom "drugarskom" prikazu, tvoji kolege iz Pressinga su anonimusi, kad nisu anonimusi onda su patetični, a kad nisu patetični onda su jednostavno idioti. Stoga se ja sa tim u vezi pitam: a šti ti radiš u jednom tako neuglednom društvu? Što si onda ne potražiš neko bolje mesto di te neće gnjavu loši tekstovi nepismenih kolega i neugodni sponzorski aranžmani? "Varajeti", recimo. Ili "Holivud Reporter"? Siguran sam da će jedva dočekaju da Kult Horor iz Pressinga preseliš tamo.

    ОдговориИзбриши
  5. Ah, da, postavio sam LINK na sajtu Pressinga ka ovom tekstu, nek tvoji kolege vide šta i kako misliš o njima.

    ОдговориИзбриши
  6. dobro, dexo, pošto sam već proglašen za 'bivšeg' saradnika, i pošto si već iza ove gomile prazne slame i jeftine demagogije odgovor na najbitnije pitanje sakrio iza 'od toj se govori u 4 oka', onda – ako do tog susreta dođe, mož i od toj da popričamo.
    a i ne moramo.
    jer, na neki način, već si mi reko šta si imao. i izbego da rekneš oko onoj što te je najviše potrefilo u ovom textu – a to svakako nije (bu-huuu!) navodno blaćenje kolega. to što neki njini textovi meni privatno nisu zanimljivi, ili ih ne smatram naročito dobrim, ne znači da njine autore smatram idiotima i ostalim što si izvoleo isprojektovati.

    da se sad bavim ovde sa tvoja podmetanja i tumačenja onoga što sam reko – nemam nameru: moj text je i dalje gore, i u njega sve jasno piše: koga sam kako nazvao, dal sam nekog nazvao, šta sam o kome i čemu reko, i ne trebaju nam tvoja tumačenja.

    PS: na 19. stranu PRESSINGA, ispod 'kratke priče' by gejmen, stoji da je prevodilac 'NENAD ŽUPAC'.
    sad, možda je 'župac' samo umetničko ime tog 'dropulića', otkud znam, ja samo čitam kako je napisano.
    a možda je u pitanju brljotina, kao kad si u prošlom broju stavio prvo 4. pa onda 3. stranu lidijine priče, da ljudi ne čekaju mnogo na kraj nego da ga vide -pre kraja.
    možda ti se i ovde župac promako greškom - ali ako je stvarno greška, za nju nemoj mene da kriviš.

    ОдговориИзбриши
  7. Tvoj očigledni problem je nedostatak faktografije. Naime, Župac jeste preveo taj deo Gejmenovog romana koji se kao KRATKA PRIČA pojavio u NjuJorkeru i tu nema ništa sporno. Ali Župac ne prevodi ništa za Lagunu šta ti uporno insinuiraš. Dakle, stvar je čista, ono što je u NjuJorkeru priča, priča je i u Pressingu. Kasnije je postalo deo romana, ali to je Gejmenova stvar. Laguna je vlasnik prava za to i nije ništa naplatila za ista - fala im. Što se Lidijine priče tiče, ja sam to lepo objasnio još na Art Animi, dakle, tehnička greška štampara ispravljena na vreme. Samo je jedan deo tiraža sa pogrešnom paginacijom, ostali deo je OK.

    Naravno, tebe to nije sprečilo da ničim izazvan drukaš kod Libeat i pišeš ko zna šta, na osnovu dva-tri felerična primerka koja si uzeo iz redakcije. Ružno i tužno. Za tebe, ne za mene. Naročito ako se ima u vidu da si to uradio iz čiste zlobe, jer ti, ako ćemo pošteno, Libeat nije baš toliko prirasla za srce. Naprotiv. Pominješ ovde neke igre ispod žita i ko zna šta, a lepo sam ti rekao da možeš da dođeš u redakciju i pogledaš sve ugovore o tehničko-poslovnoj saradnji kao i fakture i priznanice. Ako te to baš tolko zanima. Uporno izbegavaš činjenice i ideš u demagogiju. Kad smo već kod toga, što se praviš lud vezano za reklamu Naživo u Pressingu? Maca ti pojela jezik? Je li objavljena - JESTE. Je li plaćena - NIJE. Je l ti na tome ikad zamereno do sada - NARAVNO DA NIJE. Dakle, da ti ja lepo fakturišem taj oglasni prostor, pa onda budi džek i faca i plati ga, nemoj da sa tuđu patku mavaš po koprive. Ovamo si džabe reklamiran u Presingu, a sad se kao buniš za isto, a nemaš pojma o čem se radi.

    Problem sa tekstovi od kolege nije u tome što ti nisu zanimljivi, nego što ih kvalitativno određuješ A NISI IH NI ČITAO. Sećaš se... Ko kad si ocenjivao onu moju priču iz Beli Šum a nisi je čitao. Dal si postao vidovit il šta, jebem li ga... svejedno, sa jedan takav bahat i osion odnos idi si piši za neke druge novine. Ti si sad čuveni hororista i golemo mudo, ima se polome oko tebe da te angažuju. Šta će ti ovaj nikakav i korumpirani Laguna powered Pressing, idi si lepo kod mnogo jake novine i magazini što će ti eseje od bajati horror filmovi plate sa suvo zlato.

    Kolko ga ja cenim, ovaj tvoj tekst od Pressing je nastao iz čiste dokolice. Sedeo si tako uz kompjuter, nisi imao šta da radiš... pa ajd malo da se poserem po list za koji pišem i koji me za to uredno godinama plaća.

    Neću valjda da userem Znak Sagite od kog nikad nisam video ni banku?

    Ili možda legendarni fotokopirani Emitor di mi naplaćuju autorski primerci (komata jedan).

    Neeee...

    eve gi ovi što peru pare i plaču za Kosovo... nešto mi se baš digo da se pokenjam na Dexu, Kostu, Velju Petkovića, Ivanu Božić i ostali anonimusi... sa sve sponzori koji su razlog zbog koji Pressing daje honorari u pare a ne u krompir i kikiriku ko neka čuvena beogradska glasila.

    Lepo od tebe. Taman kako smo zaslužili. Al nema veze... svaka škola se plaća.

    Nešto mi govori da će je ti platiš najskuplje.

    ОдговориИзбриши
  8. prilično je šugavo – ali od tebe sasvim očekivano – da SADA potežeš priču o reklami u pressingu, 5 godina nakon što je ona izašla.
    ako je ikada bilo dogovarano neko plaćanje za nju, ajde podseti me ko je od koga i koliko para za to tražio?
    jer, prema mom sećanju, ti si bio taj koji je PONUDIO da tu reklamu objavi, ti si mi tražio sliku korice i text, i nijednog trena nisi ni pomenuo ni nagovestio da očekuješ neke pare za to.
    dakle, šugavo je da to sada potežeš – sad, 5 godina kasnije.
    ono što si tada ponudio kao USLUGU, sad si se setio da NAPLATIŠ?
    kako te bre nije sramota?

    lidiji te ništa nisam 'drukao' jer s njom ne komuniciram već skoro punih godinu dana, pa za toj što me optužuješ – mož da se ubrišeš. kako je saznala za tvoju brljotinu – ne znam, ali od mene nije. a i da jeste – recimo, teoretski, mada ponavljam: nije- recimo da sam JA bio taj koji joj je reko: 'ej, lidija, onaj blentavi dexa sjebo tvoju priču u pressingu, pomešao stranice, i objavio 4. stranu pre treće' – pa šta onda?
    taj što joj reko – taj je zlikovac, a dexa što zabrljao – to će pometemo pod tepih?
    kako te bre nije sramota?

    na str. 19 pressinga ispod tog gej mena lepo stoji:
    preveo: n. župac, uskoro izdaje laguna.
    šta je logičnije nego zaključiti da župac prevodi za lagunu?
    mada, sad sa ovim tvojim objašnjenjem malo mi laknulo: možda ni oni tamo nisu baš tolko izgubljeni da župca angažuju za te rabote – taj bi jedva preveo babu preko ulice, a kamo li roman!

    ОдговориИзбриши
  9. Niko od tebe ne očekuje da platiš reklamu za InVivo, niti ti je ikad tražio. Naročito ako se ima u vidu kakva si kolosalna škrtica (o čem se i danas pripovedaju prigodne anegdote diljem Balkanskog poluostrva a i šire) i ko ti je bio izdavač. To sam pomenuo glede toga da potežeš reklamu moje knjige, jelte - kako gi nije sramota da ture reklamu za urednikovu knjigu i to plate, a ovam su besplatno turali reklame od knjige na saradnici, naročito od men'.

    Trn u tuđe oko vidiš, a balvan u svoje ne vadiš. Će ti treba da isčačkaš zubi nakon neku mulećinu... koju će, kako je čest slučaj kad si ti u pitanju - da ti plati neko drugi. Neposredno pre nego što kreneš da ga pljuješ i ogovaraš.

    Naravno, uporno ti oćuta moju glavnu zamerku, da kritikuješ tuđi tekstovi KOJI NISI ČITAO, vadiš se još na jadnoga Župca (ko da je učinio ne znam koji zločin) a to što si okrpio kolege bez razloga i bez motiva, i bez da si ih ispoštovao da pročitaš njiove tekstove ko što oni čitaju tvoje... nema veze. Ionako je to nešto dosadno od ekonomiju i fudbal i džez, di će tvoja veličanstvena persona da se smara sa tej sitnice.

    Kao što rekoh IZVOLI, dođi u redakciju i pogledaj DOKUMENTE, pogledaj ISPRAVNE PRIMERKE Presinga 58. i suoči se sa kolegama pa im u oči kaži - NISAM ČITAO VAŠE TEKSTOVE ALI ZNAM DA SU PATETIČNI I DOSADNI. Nemoj da tako dokon i zloban pričaš ljudima iza leđa i pljuješ po njihovom radu koji nisi hteo ni da pogledaš. Skini sopstvena muda sa interneta pa jednom budi čovek i upotrebi ih u realnom životu.

    Tvoj osnovni problem je nedostatak solidarnosti i kolegijalnosti za druge, ono što kao zameraš Marku - JA, PA JA PA JA, PA NIKO VIŠE. Sve je sranje i dosadno, da gi nema ovi moji tekstovi od opskurni horor filmovi ništa ne bi bilo od taj Presing. Sečeš si granu na koju sediš, pa kad tresneš na dupe - drugi ti kriv.

    Men mi svejedno... Kolko ja kapiram, ti imaš silne zamerke na Presing i na ljudi koji pišu za njega. Pa što se onda zlopatiš? Batali pa si nađi neko bolje mesto. Greota da te mi ovako dosadni i patetični sprečavamo u daljem napretku.

    ОдговориИзбриши
  10. vrlo rado ću pogledati dokumente u kojima se vide uplate kojima su, po tvojim rečima, laguna i zograf izmirili svoje obaveze za reklamu.
    ako takvi dokumenti postoje.
    a ako je istina to što kažeš, onda bih voleo da znam šta je s tim navodno-uplaćenim bonusom? gde su te pare?
    jer, honorar koji sam dobio bio je u redovnom iznosu – koji država plaća. ništa preko toga. dakle, isto onoliko koliko i inače dobijam, bez lagune i ostalih.
    znači, ako neki bonus postoji, zanima me u čijem je džepu.

    takođe me zanimaju i dokumenti na osnovu kojih si pretvorio PRESSING u LAGUNNING, odnosno u svoju privatnu prćiju, te postoji li ikakva redakcija (sem na papiru) i ikakva kontrola toga što radiš, odluka koje donosiš, dogovora koje praviš, privatnih ili pismenih ugovora koje sklapaš itd.

    o tome ko je veća škrtica moglo bi se diskutovati: kolko se sećam, ja sam zvao i na jedenje i na pijenje kad sam magistrirao, i koje došo, bio je čašćen (da sad ne nabrajam, bilo bi degutantno); s druge strane, ti nisi ni zvao a kamo li davao ni obično pijenje kad si postao tatko, niti si se isprsio za uspeh s lagunom – jedno sokče je celo tvoje velikodušno čašćenje, u bucino ćoše, za mega-uspeh i postignuće sa lagunom.
    pa sad, nek svako prosudi ko je veća stipsa.

    a već sam ti reko: nemoj ti da tumačiš moje reči, kad su vrlo jasno već potpisane gore: u mom textu se vrlo lepo vidi da nikoga nisam nazvao ni patetičnim, ni glupim, ni idiotom, niti bilo šta drugo što ti drobiš ovde.
    pogledaj još jednom text, jer je očigledno da si 'video crveno' zbog nekih drugih stvari koje ti nisu prijatne, pa ti se sad priviđa nekakva 'patetika'.
    ta reč se pominje samo u CITATU iz markovog texta, a nigde kao moja kvalifikacija bilo koga ili čega.

    ОдговориИзбриши
  11. Vidi ti njega, jos bi da pod matore dane postane revizor. Sto nisi tako kontrolisao svog dekana ili svog sefa katedre? Jel zbog bonusa? Sto nisi upao u kadrovsku sluzbu Filozofskog da pitas di su studentske pare od raznih haraca i nameta kojima ste godinama pljackali sirotinju? Verovatno sto si znao di se pare slivaju... - u tvoj dzep. Sad bi da ti racune podnosi Pressing koji ima 0,0000001% budzeta koji ste vi paraziti za katedrama krkali godinama za dangubljenje po kabinetima. Mnogo si nesto postao moralista na guranje. Dok si sedeo u asistentsku stolicu nije te mnogo bilo briga za privatne prcije, bonuse i poslove ispod zita. Cutao si i primao platicu. Lepo ti bilo.

    Drugo, i da ima bonusa, sve ako ga tebi ne uplatimo. Za sta? Za pljuvanje kolega i blacenje lista? Idi si trazi bonus od Sakite i Lazara Komarcica, mi smo te dovoljno ispostovali, nisi ostao u razvalicu.

    U svakom slucaju, imas Ministarstvo Prosvete pa njima pisi i zali se. Kazi im lepo: "Gle gi ovi u Pressing, oprase silne pare, pokrkase silnu prasetinu, a ne mene mi nista ne davaju. Kako gi bre nije sramota? Plus su se udruzili sa onu izdavacku kucu koja meni odbila rukopis sto sam im nudio preko Skrobonju pa sam sprocu toga pododatno iznervirat. Stvarno nema pravda na ovaj svet, mi sto smo genijalci spadosmo na zidarsko pivo i salamu podrigusu a ovi po Pressing sam krtinu izedjuju! I pisuju od fudbal i jazz mesto od horor i ostale akademske teme."

    ОдговориИзбриши
  12. dexo, vidim da ti je poznata maxima 'napad je najbolja odbrana', al mnogo ti je jeftin i providan način na koji je primenjuješ.

    ako je sve u PRESING čisto kako ti tvrdiš gore – ako su svi računi i obaveze od 'sponzora' izmireni, daj da vidimo gde su njihove pare (ili roba?) otišli. sam si ovde mahao nekim fiktivnim papirima – ali mogu se kladim u šta god oćeš da nikakvih papira nema, da su sve to usmeni ortački dogovori između tebe i tvojih mecena kojima se besramno uvlačiš u guzice promovišući njihova izdanja u časopisu koji niti si ti napravio niti ti je od tatka ostao pa da ga pretvaraš u privatnu firmu za samopromociju, i promociju tvojih sponzora i izdavača.

    mislim, imaj si bre neku meru, nemoj baš vako vulgarno, seljački – trećinu broja si bre (pro)dao LAGUNI.
    znaš li bre za neki sram?
    očito ne.

    inače, tvoje pljuvanje po fakultetima i akademcima previše zvuči na kiselo grožđe jednog propalog studenta, odnosno nekog ko je pokušao da završi fax, pa nije uspeo. znači, sačuvaj si tu gorčinu za neku drugu priliku pa si izlij žuč na oni koji misliš da su te potkrali i sprečili tvoje fakultetske ambicije. ja sa tvoja mučna iskustva sa faxa nemam ništa, i za te muke se obrati na drugi šalter.

    ОдговориИзбриши
  13. Ja bih samo da se ubacim sa jednom ispravkom... Naime, autorski primerci Emitora se još od prošle godine ne kupuju već svako ko je nešto napisao za aktuelni broj dobije po jedan primerak Emitora.

    a sad nastavite sa vašom raspravom...

    ОдговориИзбриши
  14. A meni Gula baš onomad reče kako ste ga odrali za neke Emitore... c,c,c...
    ---------
    Pošto vidim da ovu raspravu koristiš za reklamiranje svog bloga na Sakiti (tolko li je slaba poseta?) priču će nastavimo u 4 oka čim se prvi put vidimo. Ovih dana u Sićevu pretpostavljam. Čisto da vidim da l imaš muda da ovo što si ovde napisao kažeš čoveku u lice. Problem sa tobom jeste što te nikad niko nije doveo u takvu situaciju, da se uvatiš za živu reč a ne za tastaturu... da živom čoveku kažeš sve ono pogano i lažljivo što tako olako pišeš po ekranu. Lično mislim da si puljivko i kukavica, al nikad se ne zna... možda me prijatno iznenadiš. ;)

    ОдговориИзбриши
  15. što ti ne bih reko u lice ono što se sve lepo vidi crno na belo:
    -da si presing pretvorio u privatnu prćiju
    -da si trećinu broja posvetio ulagivačkim prikazima tvoje izdavačke kuće i tvog urednika
    -da si se sajt setio da apdejtuješ tek nakon mog rivjua (pre toga nisi imao vreme, al si onda našo)
    -da su reklame u časopisu i na sajtu prisutne na, blago rečeno, sumnjiv način (odnosno, pitanje je dal iko osim tebe zna kakvi su dilovi tu na delu, ko je kome koliko platio, ako je platio...)

    više je nego očigledno ko je ovde pogan i lažljiv.

    a ako već nećeš da mi praviš reklamu za blog, što si onda link ka meni stavio na presing sajt?
    inače, kolko je mnogo posećen taj sajt najbolje se vidi u tome da su mi na blog, otkako si se setio da apdejtuješ p-sajt sa mojim linkom, na blog preko presinga došle ukupno- DVE osobe.
    moraćeš u narednim danima malo češće da klikćeš na taj link na presing sajtu inače ću stvarno da pomislim da to više niko ne gleda. a i što bi, kad se apdejtuje jednom u 6 meseci?
    čak i sa art-anime, koju voliš da zajebavaš kako je niko ne posećuje, došlo je 5-6 posetilaca, za mnogo kraće vreme, tj za jedno veče.
    toliko o posetama i reklamama, za sada.

    ОдговориИзбриши
  16. ah.

    Dekso, imam osećaj da si u krivu po mnogim pitanjima, ali, ovde ti ispravljam samo jednu bludnu zabludu: Ghoul te nije “odrukao”.

    Kao što sam kaže, ne komuniciramo u privatno već više od godinu dana. A i kao što ti kažeš, nisam mu “prirasla” ni za šta.

    Ali, po pitanju drkavog izdavaštva i drkavije kolegijalnosti, valjda nije ni potrebno nikakvo “prirastanje”, bogamu, valjda se bar tu možete provući na zahtevnom minimumu od 25 IQ i nešto malo kontolisanja pogane jezičine.

    ОдговориИзбриши
  17. Libeat, hvala na informaciji, na to me je naveo isti deduktivni postupak na osnovu kog si ti zaključila da ja negde tamo "prosipam" informacije privatne prirode. Dakle, oboje smo u krivu, što u ovom slučaju i nije tako loše.
    Jedna od stvari koja me je navela da to pomislim jeste i to da me je Gul drukao na mnogim drugim mestima, kod mnogih drugih ljudi, misleći da ta informacija neće da procuri, pa ipak jeste... Ona kaže nekom nešto u poverenju, onda tog istog sutra oblaje i usere na nekom forumu ili blogu (NaŽivo je inače mek ko duša i ćuti ko uplašena devojčica) pa se taj iznervira i kaže drugima... tako to ide. Baš me zanima šta će meni kaže u lice kad se vidimo... il će možda da pobegne i sakrije se negde. ;)
    ------
    Što se tebe Gulčino tiče, osvrnuću se na samo jednu tvoju taksativno navedenu primedbu koju ovde plasiraš kao nekakvu neoborivu činjenicu... čisto da ljudi vide koliki si lažov i manipulator.

    Dakle, ti kažeš:
    "-da si trećinu broja posvetio ulagivačkim prikazima tvoje izdavačke kuće i tvog urednika"

    Hmmmm... Trećinu? TREĆINU?
    Pressing ima 48 strana. To bi dakle, akording tu ju, bilo... koliko?
    16 strana tekstova direktno vezanih za Lagunu?

    Ajde da vidimo...

    Marojević - 2 strane
    Višart - 1 strana
    Depeche Mode - 2 stupca
    Gejmen - 1 strana
    +
    reklama - 1 strana
    ukupno
    5 strana i dva stupca
    Fali ti ravno 10 i pol strana da ubiješ tu tvoju TREĆINU za koju me ovde prozivaš. Tačnije, Laguna "ima" jednu DESETINU broja. Poređenja radi, to je nešto više od intervjua sa Stivenom Kingom u jednom od prošlih brojeva... Zamisli, ALNARI mi za to reklamiranje nije ništa platio iako King (o, sram ga bilo!) na sva usta tu reklamira njihova izdanja. Da sam kojim slučajem izdao za njih mesto za Lagunu, ti bi me verovatno optužio da sam se njima "prodao" jel tako, ima dovoljno materijala, "dokaza", "TREĆINA" i sličnih laži kojima manipulišeš i obmanjuješ ljude.

    Jel sad vidiš koliki si lažov?
    Matematika je egzaktna nauka.
    Matematika kaže da LAŽEŠ ko pseto.

    Sad, naravno, ti znaš da većina ljudi koji ovo čita nema primerak Pressinga u rukama i da ti možeš da im podvališ svašta. Pa i ovu IZMIŠLJOTINU o nekakvoj TREĆINI.

    Inače, u početku su mi bili malo nejasni tvoji motivi za sve ovo. Bio si maksimalno ispoštovan od strane lista, niko od kolega te ničim nije uvredio i povredio (naročito ne oni iz "dosadnog" dela na koje si se ostvrio), uvek su ti redakcijski resursi bili na raspolaganju... Da si korektan saradnik i malo manje isfrustriran, izneo bi svoje nezadovoljstvo direktno, ne bi pravio cirkus od svega. Međutim, problem je u tome što tad ne bi mogao da se služiš obmanama i lažima, pa to verovatno ne bi prošlo. Ovako ti je bilo zgodno da malo izreklamiraš blog (čim meriš koliko ljudi i odakle je došlo da čita ovu temu, znači da si sve unapred smislio i isplanirao), daš oduška nagomilanom besu i kompleksima, izvređaš ljude koji ti nisu po volji i pokažeš kako si ti velika faca i pravdoljubiv čovek koji bi da raskrinka lopovsku bandu iz Pressinga. Još samo da uslikaš onaj Mercedes i vilu na Dedinju što smo je kupili od opranih para i tvoja karijera senzacionalističkog piskarala može da počne... Predlažem da sad, kada se tvoja karijera akademskog parazita približila kraju, potražiš radno mesto u glasilima tipa "Kurir", "Skandal", "Grom"... sigurno im treba jedan tako vešt prodavac magle.

    Postoje naravno i ostali motivi... pre svega zavist i ljubomora, a činjenica da te je BAŠ Laguna odbila (u vezi čega se uporno praviš lud) dodatno raskrinkava tvoje motive. Spojio si lepo i korisno, slatku osvetu izdavačkoj kući koja ne zarezuje tvoje prozne abortuse i reklamiranje bloga. Nije moglo lepše da se uklopi, zar ne?

    ОдговориИзбриши
  18. Inače, da te korigujem u vezi još jedne LAŽI...
    Ti reče, znajući da drugi to ne mogu da provere:
    "to mu dođe jubilarno 32. izdanje KULT HORORA, najdugovečnije rubrike u magazinu."

    NAJDUGOVEČNIJE?
    Najdugovečnija rubrika je EROTSKA STRANA koja ide od 2. broja lista, dakle još od 1991. Ti si, kao zeleni školarac, došao nekoliko godina kasnije di su te u redakciju primili isti ovi ljudi koji su sad preko noći postali "anonimusi".

    Evo i linka

    http://pressing-magazine.com/index.php/Erotska-strana.html

    Dakle, malo manje laži, dobro je za zdravlje.

    ОдговориИзбриши
  19. slušaj dexo:
    mož me nazivaš kojim god imenima oćeš, to je samo znak da shvataš da si razotkriven i da tobom vlada emocija: gubiš samokontrolu.
    sad sam pseto, sad sam gulčina, sad će mi otkrivaš komplexi i frustracije, sad će se baviš s moju motivaciju, sutra će nađeš još neki epiteti – al ako, tebi na čast.
    ja nikoga nisam nazvao nikakvim uvredljivim imenom.

    prvo si se uvatio zanavodnu 'patetiku' – pa kad sam ti skrenuo pažnju da se ta reč nalazi samo u amrkovom textu (citatu), na to si zaboravio.
    sad si se uvatio za anonimuse, uporno pokušavajući da me zavadiš sa redakcijom pressinga. ja se ipak nadam da su oni dovoljno zreli i da im ne treba dexino tumačenje texta koji je vrlo jasan.
    ako sam nekoga pomenuo poimence, kao acu blagojevića, jugoslava, d. kostića, onda se valjda podrazumeva da se to 'anonimusi' ne odnosi na njih – 'anoniman' za tvoj info znači BEZ IMENA, pa se tako ne odnosi na onog ko ima ime lepo pomenuto.
    u mom textu stoji 'PRETEŽNO anonimusi' i pri tom mislim na sve one tvoje 'experte' za ekonomiju, naoružanje, ratove, mirove, politiku i ostale mudrolije koji su u tom I delu lista pisali i pišu na svakojake teme, a niki nije nikad čuo za njih.
    za razliku od ljudi koji pišu u II (kulturnom) delu, koji su svi afirmisani mnogo šire od presinga.
    to je ono što tvoje sitne okice neće da vide, tj. pokušavaju da falsifikuju.
    al tvoj problem je što ja pišem vrlo jasno i direktno, pa opet- džaba ti tvoja zajapurena 'tumačenja' i podmetanja.
    to neće proći.

    kao ni tvoje bavljenje s matematiku.
    iz aviona se vidi, svakome ko otvori ovaj broj, da je ovde na delu jedna druga matematika: matematika nekoga ko je procenio da je PRESSING njegova privatna bahanalija u kojoj će bez ikakve kontrole, reda, bez ikakve mere i obzira, bez trunke morala, da titra jajca svom uredniku u laguni, i njegovim izdanjima.
    džaba brojiš stupce, možeš da brojiš i pasuse, i rečenice, i slova – kome misliš da ćeš da zamažeš oči?
    misliš da je neko blesav, da ne vidi o čemu se ovde radi? da ćeš matematikom i statistikom da nekoga prevariš?
    dakle, ako pogledamo u sadržaju separat KNJIGE (str. 16-25), šta tu nalazimo?
    od 10 strana, više od 4,5, skoro pa 5 su – o laguninim izdanjima.
    možda i više, mora proverim ko izdaje tog giforda, pošto tu – za razliku od laguninih izdanja – nisi naveo ko je izdavač.
    tebi je to normalno i u redu?
    pa jel ti misliš da je neko slep kod očiju da ga ti zamajavaš?

    a kad već pričamo od laži: šta to melješ od neki abortusi i odbijanje od strane lagune?
    niko mene nije odbio iz lagune.
    dao sam ti svojevremeno komad naživog, ako se dobro sećam, da vidiš dal bi oni to teli da izdaju kao II izdanje.
    i rekli su – navodno, jer je sve preko tebe išlo, i meni niko ništa nije reko – da ne izdaju II izdanja (osim autorima udatim za moćne osobe u moćnim strankama).
    to je cela priča koju ti, predvidivo, pokušavaš da predstaviš kao da je neko meni odbio rukopis u laguni zato što 'ne valja', pa sad ja u jedu i besu lažem da si ti pretvorio pressing u poligon za veličanje lagune – kao da to ne stoji jasno i glasno, crno na belog, u svakom primerku novog broja.
    džaba ti sve, dexo, preterao si: izgubio si merku - iz avion se vidi šta je šta i ko je ko ovde.

    od oni textovi što si ih već naplatio popboksu, a onda –reprizno, i bez naznake odakle su – i pressingu, to i da ne pričamo. za sad. al moraćemo, i to ne u 4 oka, nego pred redakciju.
    pretpostavljam da su ti iz popboksa dali dozvolu da ponoviš njihove textove u časopisu, a da i ne napišeš odakle su?

    ОдговориИзбриши
  20. Znaš kako, ti me podsećaš na slepca koji napipava neke stvari u mraku i ne može da provali da li je to za šta se uvatio lubenica ili krastavac.

    Da razjasnim konkretnu situaciju koja te toliko pogađa:
    - Intervjui sa Bukovskim (6 komata, više nego što je Laguna imala ikad ukupno u svim brojevima Pressinga) su regulisani sa LOM-om i Flaviom Rigonatom po principu oni nama prava mi njima neku vrstu reklame.
    - Po istom principu je išao i Hanter S. Tompson s tim što je to dogovarano sa Zografom koji ima pravo na "Kraljevstvo straha"
    - Po istom principu ide Gejmen, ići će i Bože zdravlja i Simons i još neki pisci u Trash-u, mi njima reklamu, oni nama džabe prava.
    Laguna ima primat iz jednog prostog razloga - sa njima je to najlakše dogoviri. A najlakše je dogovoriti jer sam ja njihov autor.

    Sad, ti si se uvatio za to što je Pressing PREMIJERNO dva meseca pre zvaničnog objavljivanja pustio odlomak iz "Grobljanske knjige"? Šta tu ima loše? Laguna je izdavač, naravno, pa šta? Ne biram ja kom Gejmen prodaje prava. Jesam li možda trebao da to prepustim nekom drugom a ja da objavim priču nekog studenta?

    Dalje, tu je Marojević, koji jeste moj urednik ali ajde kaži lepo, jel on nije relevantan i kvalitetan pisac? Ajde da sam objavio neku Kupoholičarku ili Vesnu Radusinović, tvoj primedba bi bila na mestu, ali ovako ispadaš smešan. Drugo, kada smo objavljivali kritike tvojih knjiga (a za to te je pre svega kvalifikovalo to što si ortak sa Dabićem i član redakcije) - tad se nisi bunio. Jesi li uopšte pročitao tekst Tatjane Rosić? Jedna od najboljih književnih kritika objavljena u poslednje vreme u Pressingu.

    Stvari su vrlo jednostavne i, sa moralne i materijalne strane - čiste ko suza. Kao Lagunin autor imam privilegiju da dođem do nekih prava i prevoda BESPLATNO. Kao i do nekih tekstova i kritika. Ti verovatno misliš da je trebalo da PLATIMO sve to? Ne sporim. Ali možda tad ne bi ostalo ništa za honorare saradnika ili neke druge stvari.

    Da ne govorim o tome kako su sve navedene stvari i recenzirane knjige itekako kvalitetne, tu posebno mislim na Malinsovu biografiju DEPECHE MODE.

    Pošto očigledno nemaš pojma, jer se nikad nisi bavio uređivanjem, TO JE PRAKSA MNOGIH ČASOPISA. Pitaj Sigmu kako dolazi do nekih prava ili nekog drugog urednika.

    Da remiziramo: ti meni dakle zameraš što sam objavio premijernog Gejmena, dve kritike veoma kvalitetnih knjiga i prikaz novog romana jednog od najboljih domaćih pisaca mlađe generacije jer su isti na ovaj način vezani za Lagunu (koja je bajdvej NAJVEĆA izdavačka kuća u nas i pokriva dosta toga)? I što sam se postarao da prava ne idu na teret redakcije nego smo ih zahvaljujući činjenici da sam Lagunin autor dobio BESPLATNO?

    ОдговориИзбриши
  21. "od oni textovi što si ih već naplatio popboksu, a onda –reprizno, i bez naznake odakle su – i pressingu, to i da ne pričamo. za sad. al moraćemo, i to ne u 4 oka, nego pred redakciju."

    Ajde? A koj si pa ti moj da ti se pravdam i kakve ti blage veze imaš sa redakcijom PopBoksa? PopBoks ima urednike, a koliko se sećam - ti nisi jedan od njih. A sudeći po tome koliko oljuješ PopBoks po forumima i blogovima, teško i da će budeš. Dakle, batali me sa tim, il me idi tuži kod urednici, slobodno... možda kad ja odem s PopBoksa bude više prostora za tebe? Jel tako? Nisi ni ti od juče... Kad bi mogli da ti daju celu filmsku rubriku pa da se razbaškariš. Ne radiš ništa ti bez razloga, stari si ciketan i cincar, uvek imaš neku računicu.

    Za ostalo se mož ubrišeš. Sve svoje prljave insinuacije i neargumentovane optužbe mož nabiješ tamo gde sunce ne sija. Moj rad je transparentan i ažurno dokumentovan. Svaka cifra, svako slovce se uredno šalje Ministarstvu kroz izveštaj i do sada nikad nije bilo nikakvih problema.

    A najveća ironija leži u tome da mi na nekoj "privatizaciji" Presinga zamera čovek koji je privatizovao mesto asistenta anglistike. Fakultetski kabinet si pretvorio u fabriku za onlajn pirateriju. Dovoljno da čovek pogleda broj tvojih postova na Sakiti pa da skapira da si ih polovinu napisao sa "posla" za koji ti je država plaćala debelu kintu. Umesto da učiš decu ti si skidao filmove sa neta i četovao po forumima. I za sve to primao platu (?!?!?!) Pa sad, kad ti je (s pravom) oduzeta ta privilegija, našo si na Presing da nalaziš manu. Ja odavno nisam video veće licemerje.

    U svakom slučaju, šta si tražio - to si i dobio. A ti lepo nastavi i dalje da pljuješ u bunar iz kog piješ vodu. Tebi na štetu, meni mi svejedno.

    ОдговориИзбриши
  22. Ovo za Lagunu je notorna izmišljotina. NIKAD mi nisi dao nijedan primerak Naživo za Lagunu niti sam ikad posredovao kod Lagune, niti ja to mogu da radim. Samim tim nismo mogli da vodimo rečeni razgovor. Kakva si ti bestidna lažovčina... Pa to je neverovatno. Ovo si verovatno napisao samo da bi mogao da opališ po Karanoviću, jel tako? A prema informacijama koje imam - tvoj i romane nekih drugih autora je nudio Skrobonja. Šta je dalje bilo ne znam... Znam samo da si popizdeo kada se mesto Naživo pojavio Srpski psiho i da je to tvoj osnovni razlog mržnje prema Laguni i svime sa njom u vezi. Velikog Gulu prešišala dva klinca... hi, hi, hi :) :) svekoliki autoritet za horor umesto u velikoj izdavačkoj kući završio negde blizu rafinerije Pančevo... sa tiražom od 300 primerka i pljeskavicom za uz put.

    ОдговориИзбриши
  23. slušaj, dexo, imam pametnija posla nego da se preganjam s tobom pošto si se zapleo ko pile u kučine, pa čas pričaš jedno, čas deseto, i to tako može do sudnjega dana, pošto tebe ne mrzi da stalno menjaš svoje iskaze, al ja ne vidim poentu u tome.

    čas tvrdiš da su laguna i ostali "svoje obaveze prema listu izmirile unapred" (sugerišući plaćanje, koje potražuješ i od prosvete) – posle kažeš da NE tražiš pare od prosvete (znači, onaj 1. post se ne važi?) – pa onda ispadne da nije ni bilo nikakvih obaveza koje bi se izmirivale, unapred ili unazad, nego da su ti textovi POKLONJENI (dakle, ono gore si lagao) – pa onda da ne nabrajam sve ono što si mi pripisao da sam reko, a nisam, što me mrzi da uopšte demantujem, pošto moj text jasno i glasno stoji gore, pa ako sam nekome stvarno reko da je 'patetičan', 'idiot' ili 'anonimus', taj neka me ganja, nemoj ti da izigravaš drvenog advokata: dovoljno je što si stavio link na dugo-neapdejtovani sajt presinga (da me 'odrukaš' kod oba njegova posetioca)
    --- a sad bi valjda trebalo da demantujem tvoja najnovija rekla-kazala i budalaštine, poput toga da je skrobonja navodno nudio NAŽIVO laguni, pa me/ga oni odbili (što je idiotizam koji neka ti demantuje taj ko te slagao, ako već nisi sam to izmislio), i sve ove grdne budalaštine nad koje me i mrzi da se osvrćem, uključujući i licemerje da me za 'zloupotrebu' nastavnog kabineta (izvan vremena za nastavu!) optužuje neko ko koristi prostorije SIIC-a da bi obavljao svoje tezge za druge izdavače i privatnike, da bi skidao muziku i pornjavu, i da bi na državnim risovima papira državnim tonerom štampao čitave knjige i knjige skinute s neta, za privatnu upotrebu.

    mislim, tolko si smešan čak i nekome ko te ne zna, a MENI da prodaješ ovu 'brigu' za to da li ja u kabinetu postujem na sagiti ili držim čas (!), to je vrhunac (ili dno) licemerja nekoga ko je uzurpirao čitavu jednu instituciju (SIIC), čije resurse (od državnih para) koristi za svoje sitne samo-promoterske potrebe – a sad je, otvoreno i bez srama, počeo da u te svrhe koristi i PRESSING.

    o, stide, gde ti je rumen?

    ОдговориИзбриши
  24. južnjačka krv kad uzavri! kad proključaju strasti! ambicije! frustracije! dugo tinjale pakosti! nema labavo!

    ОдговориИзбриши