уторак, 25. јун 2019.

Slobodan Šijan i Dejan Ognjanović govore na temu SRPSKI FILM STRAVE




U sredu, 19. juna 2019. godine, u Galeriji Univerzitetske biblioteke u Beogradu, bio je najavljen i razgovor o stravi kod nas, s početkom u 18.00 h.
Naravno, pošto se to nije dešavalo u Beogradu nego u Bangladešu, nešto jača kiša s gradom našu je „prestonicu“ pretvorila u poprište biblijskog potopa. 
Podrazumeva se da me ni to nije zaustavilo a kamoli sprečilo! Dakle, preživeo sam doslovni Potop sa rafalnim udarima grada, da ne kažem velegrada, u Beogradu. 

Uprkos najvećem nevremenu u novijoj istoriji sasve potocima na ulicama i oborenom drveću (kraj jednog smo prošli kolima dolazeći na Veče Strave) - na veče srpskog horora u Univerz. Biblioteci došlo je preko 30 najvećih entuzijasta! 

Svaka čast! Sad se videlo ko je vera a ko nevera. Po normalnom vremenu bilo bi bar još toliko.

Za sve one koji iz opravdanih ili nekih drugih razloga te predapokaliptične večeri nisu došli na lice mesta, evo video snimka koji su načinili organizatori, iz Univ. Bibl., a koji ja sada delim i svima zainteresovanima. Uživajte u priči na temu SRPSKI FILM FANTASTIKE I STRAVE.
Govore dr Dejan Ognjanović (autor knjige o srpskom filmu strave, U BRDIMA, HORORI) i filmski reditelj Slobodan Šijan (DAVITELJ PROTIV DAVITELJA).


Inače, prošle nedelje je beogradsku promociju imalo i 3. izdanje mog romana NAŽIVO. Srećom, prošlo je bez Apokalipse, mada je pljusnulo nešto malo pred kraj večeri. 
Igor Stanojević odlično vodi razgovor

Bilo je prelepo, hvala svima koji su došli naživo, bilo je bar 40-50 posetilaca. Ja sam nakon toga otišao na mali odmor u šumadijsku zabit: upravo sam se vratio kući, i sad počinjem pakovanje i slanje preostalih primeraka. 

Šaljem po redosledu pretplate – ali biće svima poslato pre kraja ove nedelje.


Ko još nije naručio – može to i dalje. Samo pišite na moj mejl: dogstar666 at yahoo dot com.