четвртак, 29. април 2010.

THIRD I albumi (download)

THIRD I albumi “Everyday Madness” i “Biomachina” dostupni za besplatan download

“Everyday Madness”


“Na tromeđi ambijenta, indastrijala i nojza, Third I slikaju savremeni život iz distopijskog ugla, u čijim kadrovima tame nema mesta ni za zrnce svetlosti. Potmula mašinska isparavanja i bučne tapiserije presečene su onespokojavajućim govornim semplovima i mestimičnim glitch ritmovima, a čitava atmosfera pretežno je nalik na kanalizacionu - mračna i memljiva, sa preovlađujućom zlokobnom tišinom koju tek katkad prekida kapanje vode iz cevi i nešto konvencionalniji, distantno profilisani instrumentarijum.” (Nas Dvoje blog)


“U kompletu gledano, album je od glave do pete uvijen u artističko ruho kroz profinjene pasaže, dotjerane ambijentalne sekvence i lišen je nepotrebnih eksperimenata kojima bi se popunjavao 'prazni hod'. Definitivno je posve jasno da su Third I od eksperimentalnog band-projekta izrasli u vodeću perjanicu ovozemnog electro stila sa mnogim pripadajućim sufiksima (noise, industrial, ambient, harsh, dark-wave...)…” (Terapija.net)


>>>Download link: http://www.archive.org/download/TI016/TI016.zip


CDr dostupan na www.myspace.com/slusajnajglasnije



“Biomachina”


“S popriličnom SF metaforičkom fabulom o cyber-futurizmu kroz samo 3 kompozicije u trajanju od 20 minuta, ovaj dvojac je ponovno osmislio intrigantnu glazbu u kojoj su prepustili mašti i eksperimentima na volju…Third I su podarili svoju viziju ne baš optimističnog svijeta u kome vodeću ulogu imaju cyber organizmi, te je čitav materijal vrlo pogodan za neki filmski soundtrack s veoma morbidnom fabulom o predstojećem smaku svijeta.” (Terapija.net)


>>>Download link: http://www.archive.org/download/TI015/TI015.zip


CD dostupan i na hellycherry@gmail.com (Srbija) i www.nistavilo.net/circumanalis (Hrvatska)



THIRD I kontakti i linkovi do ostalih izdanja

www.myspace.com/krikunutrasnjosti

www.fecebook.com/thirdinoise

www.hellycherry.co.nr


ovo je besplatna drugarska reklama i obaveštenje za namernike i pratioce ovog bloga, pošto bi ih ovi i ovakvi zvuci mogli zanimati.

iskren da budem, ja ovo više poštujem nego li što zaista volim, a moj sud o ovom radu najbolje je izražen u jednom delu recenziju na NASDVOJE koji nije naveden u promo-materijalu, a u kome se kaže:

"Everyday Madness pretežno iscrpljuje smisao svog postojanja više kao audio test izdržljivosti nego što uspeva da nagradi slušaoca kojekakvim vanrednim uvidom u lepotu ružnoće, što je postulat na kome se zasniva čitava estetika (eksperimentalne) savremene umetnosti."

u svakom slučaju, idealan soundscape za nerviranje komšija, klanje prasadi (bliži se 1. maj!) ili za samosakaćenje.

JORG BUTTGEREIT AT GROSSMAN 2009 WITH DEJAN OGNJANOVIC

na grosmanu 2009. jedan od većih gostiju bio je i nemački kralj sicko-trasha, JORG –NEKROMANTIK – BUTTGEREIT.

za razliku od intervjua sa RUGGEROM DEODATOM, razgovor koji sam vodio sa butgerejtom nisam stigao da transkribujem u text, niti je verovatno da ću u dogledno vreme postići da to uradim. zato, onima koje to zanima, nudim da skinu i svojim ušesima poslušaju snimak razgovora koji sam s njim vodio u ljutomeru.

razgovor predstavlja presek njegove karijere, od NEKROMANTIKA do SCHRAMMA pa zaključno sa KAPETANOM BERLINOM, premijerno prikazanim na Grossmanu: evo šta je imao da kaže o svojim uticajima, uslovima pod kojima je radio, anegdotama sa snimanja i svakojakim drugim stvarima. mislim da je priča vrlo inspirativna i vredna pažnje. evo ovde:

JORG_BUTTGEREIT_AT_GROSSMAN_2009__WITH_DEJAN_OGNJANOVIC.rar

a ako vas butgerejt zanima, na saučesničkom blogu velikog nekrofila i kvaritelja 12-godišnjih dečaka, Son of Mana, možete naći linkove za skidanje 2 njegova najpoznatija filma, odlično-gnusni Nekromantik (1987) i predugi i pomalo smarački, ali ipak gnusni Nekromantik 2 (1991) kao i za dokumentarac o ovom reditelju (na žalost, na nemačkom, i bez titla – ali sa obiljem slika koje govore za sebe): Corpse Fucking Art: The Making of Nekromantik (1987).

čudi me da Son of Man nije okačio i linkove za nemački TV show u kome se dve poznate ličnosti sastaju u nekoj svetskoj metropoli i onda posećuju razna zanimljiva mesta i pričaju kojesta: tačnije, stavio je linkove za One Night with Joe Coleman and Asia Argento (New York) (vanredno zabavno! ne propustiti!) koju je butgerejt režirao, ali ne i epizodu u kojoj je butgerejt ispred kamera, zajedno sa brusom labrusom, veteranom bizarne levičarsko-pamfletaške gej pornografije. nju ćete moći da nađete na http://www.surrealmoviez.info – ima ghoul's seal of approval. u njoj, iznenađujuće, brus ispada znatno duhovitiji, zabavniji, duševniji, pa i hrabriji i slobodniji, od pomalo uštogljenog i konzervativnog (!) nekro-butgerejta! svakako overiti.

ali ne pre nego što se presluša

JORG_BUTTGEREIT_AT_GROSSMAN_2009__WITH_DEJAN_OGNJANOVIC.rar