уторак, 10. децембар 2013.

GHOUL'S SHOP: Novogodišnja RASPRODAJA!



            Evo nešto noviteta, stariteta i rariteta koje nudim takoreći budzašto, pa zato – požurite! Sad ili nikad!
            Na navedene cene treba dodati 50 din za pakovanje težine do 2 kg + ptt po pošiljci.
            Radi kontakta i dogovora, pišite na dogstar666 -at- yahoo -dot- com !

HOROR I FANTASTIKA


Kultni i okultni horor roman, ko zna – znaće, ko ne zna, kliknuće na link...
Roman koji je začeo hardcore horror u srpskoj književnosti i na filmu.
Kosovo 1994: u divljini "Kolevke srpstva" – nešto je prizvano...
Niš 1995: neko se odazvao. Jedan autsajder dolazi do video zapisa rituala; posmatranje snimka naglavce će preokrenuti mladićev život i percepciju ionako stravične stvarnosti koja ga okružuje...
Kako se zalihe stanjuju, za očekivati je da cena uskoro poraste (jer doštampavanja neće biti) - dakle, kupujte ovo ko nema dok je još džabe, i dok ima!
450

LOVECRAFT: COLLECTED ESSAYS – AMATEUR JOURNALISM
Mek povez, veliki format, 440 str.
Pisma i eseji koje je Lavkraft objavljivao u amaterskim časopisima, pre nego što je postao zvezda u WEIRD TALES, po prvi put sakupljeni u ovu knjižurinu. Tematika je različita, ali pretežno su to osvrti na prozu i poeziju objavljivanu u tim časopisima, kao i opšte stvari vezane za novinarstvo, etiku, estetiku, poetiku...
1400
RAŠANI - Radmilo Anđelković  =PRODATO!
Istorijska fantastika o potrazi za alhemičarima u staroj srpskoj zemlji...
300

HISTORY OF THE BRITISH AND AMERICAN CIVILIZATION - Aleksandar B. Nedeljkovich 
Ovako autor, dr ABN, opisuje svoju knjigu: "To je autorovo zhivotno delo, koje sumira njegovo ukupno poznavanje ove oblasti i njegov pogled na svet (a ima i poprilican broj po glavlja o knjizhevnosti, ali, kratkih; naucna fantastika, horor i fantazija su dobili ono mesto koje, po svojoj knjizhevnoj vrednosti, realno zasluzhuju). Knjiga je izrazito futurski i internetski orijentisana, a poslednje dve reci knjige (glavnog teksta) glase: will be."
Da se ovo prodaje kao fiction, ovo bi bilo vrhunsko postmodernističko delo, na tragu HAZARSKOG REČNIKA, samo mnogo smešnije!
Pisano je konverzacijskim tonom – 'da vam čiča objasni' – koji nema ni u naznakama natruhe AKADEMSKOG PISANJA: ni fusnote, ni citati, ni izvori/autori ne navode se za (mestimično VRLO slobodne i extravagantne) tvrdnje i tumačenja, što svemu tome daje ton (i vrednost) kafanske rasprave. Znači, uzeo čiča banku i priča li priča o istoriji Engleske, Amerike i Srbije, istovremeno.
Vidite: Dr Nedeljković u svom UDŽBENIKU, pišući o američkim nobelovcima, na njihovom spisku spontano usklikne kraj Hemingvejevog imena: 'the most deserved!' 
Vidite: u 'major authors' amer. knjiž. I polovine XX veka ABN ladno ubraja Isaka Asimova i Margaret –prohujala– Mičel (zajedno sa, zapanjujuće, Lavkraftom!) dok u 'lessers' u isti koš natrpa Paunda, Čendlera, Roberta E. Hauarda (!) i Zejna Greja zajedno sa Drajzerom i Štajnbekom!
Učite: u 'majors' iz II polovine XX veka ABN tura i Agatu Kristi i Tolkina i Karla Segana, a u 'lessers' Nabokova, Apdajka i M. Etvud!
            Divite se amaterskim, ne-akademskim ocenama i komentarima poput: "Clive Barker – wrote particularly disgusting and obnoxious type of horror" ili "Anne Rice – wrote mentally sadistic (sic!) novel INTERVIEW WITH THE VAMPIRE" (koji je, uzgred rečeno, baš ABN preveo za Ezoteriju!).
            Kliknite na ovde ponuđene sempl-stranice unutrašnjosti knjige da biste se uverili kakva je ovo unikatno hilarious vrsta štiva!
            Tiraž je 200 primeraka, knjige nema nigde u prodaji, a radi se o vrhunski zabavnoj literaturi! Brutalna ezoterija, jedan jedini primerak, dobija najbrži!
            250 strana velikog formata!
1000 din. 

SEVERNI BUNKER: temat o HORORU
U ovom časopisu, u potpunosti posvećenom hororu, možete čitati moj esej: ČEKAJUĆI NOVOG IZBAVITELJA: HRVATSKI HOROR FILMOVI. Ostatak sadržaja je ovde!
350



ISTORIJA ĐAVOLA – Klajv Barker =PRODATO!

Odlična fanta-hororična drama Klajva Barkera u brutalno retkom izdanju Emitora (tiraž: 25 komada)! Samo za sladokurce i kolekcionare! Unikat, odavno unavailable. 102 strane.


Prodajem ovo izdanje samo zato što ovu dramu imam u MONOLITU 10.

350



MRTVE DEVOJČICE – Ričard Kalder
=PRODATO!

Izuzetan genijalno perverzan cyberpunk SF roman.  
Dead Girls is a science fiction novel set in the year 2071 telling the tale of a virus that turns pubescent girls into vampiric gynoid dolls called Lilim, and the doomed love affair between 15 year old Ignatz Zwakh and a Lilim assassin called Primavera. Detaljnije OVDE.

Prodajem samo zato što sam, navučen čitanjem baš ovog izdanja, smesta kupio roman u originalu (na engleskom). Ovo na srpskom nikada i nigde više nije izašlo, sem u ovom mikrotiražnom izdanju Emitora!

300



TERRA br. 16 (HORROR specijal!)
=PRODATO!

Fanzin u obliku knjige, 210 strana, od čega moji eseji čine skoro pola izdanja. Konkretno, od mojih radova ovde imate:

DEJAN OGNJANOVIĆ – BIOGRAFIJA



ODNOS PREMA HOROR ŽANRU U KNJIŽEVNOSTI I FILMSKOJ TEORIJI



MODERNIZACIJA GOTSKOG HORORA U DELU E.A. POA



POGUBNO DEJSTVO VREMENA U 'MASCI CRVENE SMRTI' E. A. POA I

VIDOVITOSTI STIVENA KINGA



KOSMIČKA STRAVA TOMASA LIGOTIJA



MODERNI GOTIK: DŽOJS KEROL OUTS



ROZMERINA BEBA KAO EGZISTENCIJALNI HOROR



ĐAVOLI U MANTIJAMA



KRUGOVI, KLETVE I UMRŠENE TRAKE



SRPSKI HOROR NEKAD I SAD



Potpuni sadržaj imate OVDE. Retkost – nabavljajte dok ima!

300



THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW

(dodatak uz TERRA-u 16)


Potpuni scenario kultnog SF-horor mjuzikla, sadrži i nezaboravne dijaloge i izvrsne tekstove pesama – sve u originalu, na engleskom, na 36 strana.

50



            FOTOKOPIJE

            Evo nekoliko knjiga koje sam svojevremeno smatrao vrednim fotokopiranja; sada prodajem kopije samo zato što sam u međuvremenu nabavio originale. Pošto se uglavnom radi o retkim izdanjima, ovo vam je next best thing (praktično, za dž)!

            Kopije su čiste, nove, nepodvlačene – i nepovezane (nisu zaheftane niti lepljene, ali sve strane su na broju, po redu).



            UGOVOR S ĐAVLOM – Vladimir Bayer
=PRODATO!

            Odlična knjiga o vešticama, inkviziciji, sudskim procesima, sa obiljem detalja, a naročita retkost – sa primerima iz "naših" krajeva (tj. iz Hrvatske). Ovo retko izdanje iz 1982. jedva sam iskopao kod antikvara, pa zato sada nudim fotokopiju. (Napomena – sadrži stranice 1-453; knjiga izvorno ima 800 strana; nisam je kopirao celu jer se taj drugi deo bavi previše detaljno i dosadno konkretnim sudskim dokumentima sa suđenja; prava stvar je u prvoj polovini!)

            350



            PROŠIRENJE PODRUČJA BORBE – Mišel Uelbek

            Ovo sam kopirao u vreme kada je I izdanje bilo rasprodato. Odličan roman, za dž.

            200



            KORENI MODERNE SRPSKE FANTASTIKE – Sava Damjanov

            Fundamentalna studija o fantastici i hororu u srpskoj (klasičnoj) prozi. Zadugo nenabavljiva, nedavno preštampana. (Napomena – sadrži stranice 1-111; nisam kopirao ostalih 150 strana jer se oni bave fantastikom u drami, poeziji i putopisu...)

            200



            MURDER AS ART / THE ART OF MURDER – Steven Jay Schneider
=PRODATO!

            Izuzetan esej (20 strana) o nasilju u modernom hororu. Ilustrovano. Format (sa uvećanjem) – A3. Kopirano iz magazina NECRONOMICON. Prodajem samo zato što ovo imam u jednoj kasnije objavljenoj zbirci eseja.

            150



            SINEAST: TEMAT O HORORU
=PRODATO!

            Naš najbolji filmski časopis, SINEAST, zadugo je imao indiferentan ili neznalački odnos prema hororu. To su bar donekle popravili ovim tematom na 45 strana  koji je početkom 1980-ih priredio MILČO MANČEVSKI. Jedva sam došao do originalnog primerka časopisa, pa zato sad prodajem kopiju.

            Sadržaj:

 

200


FILM

POLA VEKA FILMSKE ANIMACIJE U SRBIJI – Ranko Munitić 
            Animirani filmovi u Srbiji. Evo sadržaja:
200


            FILAŽ 7-8-9
=PRODATO!
Tu je temat "Glumci u filmskim časopisima (u regionu)" i tekstovi o rediteljima Dejvidu Kronenbergu, Rubenu Mamulijenu, Mikiju Stamenkoviću, intervjui sa Milčom Mančevskim, Ivom Boaseom, Belom Tarom i Alehandrom Hodorovskim...Kompletan sadržaj ovog broja imate naveden u najavi OVDE. 182 strane vrhunski dizajniranog, kvalitetnog, bogato ilustrovanog sadržaja u dvobojnoj štampi.
500
 
KNJIŽEVNOST

KELTSKA PRIČA - Aleksandar Novaković 
"Posežući za formom pikarskog romana osavremenjenog elementima fantastike, skrupulozno koristeći erudiciju, prirodne i brze dijaloge, Novaković pricča o generaciji rođenoj 70-ih godina dvadesetog veka. Elementi urbanog romana i fantastike imaginativno i vešto se prepliću zahvaljujući inventivnoj parodiji mita, slovenskog i keltskog. Ta, uslovno govoreći, ironizacija omogućuje dublje značenje pripovedanja koje transcendira vanliterarnu upotrebu mita."
200

            BLISKOST - Aleksandar Novaković
Dve (dobre, brutalne) drame u jednom izdanju: nagrađena na I konkursu za ediciju ISTOK-ZAPAD.
200

BURLESKA GOSPODINA PERUNA, BOGA GROMA - Rastko Petrović 
=PRODATO!
Zbirka pripovedaka istaknutog srpskog književnika koja nosi naslov po prvoj u knjizi.
150

SMERNICE – Vladimir Kopicl
Zbirka poezije nagrađena na I konkursu za ediciju ISTOK-ZAPAD.
150

            EP O ŠLJIVAMEŠU – Miljurko Vukadinović
            Poezija apsurda, ili tako nešto. Nije baš kao Žika Pesnik, ali ima svojih bizarnih momenata... Kako odoleti čoveku koji se zove Miljurko?!
120

PARKING SVETOG SAVATIJA – Mirjana Đurđević
"Prekookeanska avantura najpoznatije srpske detektivkeŠta može da izvuče iz depresije detektiva bez posla sem kakav leš? Recimo ženski, u dnu strmih stepenica koje vode u podrum crkve Svetog Savatija, jedne od nekoliko naših u velikom severnoameričkom gradu na Velikim jezerima. Nesrećan slučaj ili ubistvo u crkvi?Ne valja kako god okreneš, pa crkveni odbor angažuje Hari da malo pronjuška i mimo policije. Kopajući po životu mrtve žene Hari zalazi u živote ljudi koji su je poznavali. Tipova raznih - ekonomska, politička, intelektualna, seksualna emigracija ...I, opet razna, službena lica ovdašnje države na privremenim dužnostima na Velikim jezerima."
300

MALE PROZE – Mišel Turnije
            Simpatične minijature od autora remek-dela KRALJ VILOVNJAK. Retko izdanje. Font je plave boje...
            300

GROZDANIN KIKOT – Hamza Humo
Ovo sam dobio za odličan uspeh u VI razredu OŠ. Klasik književnosti za decu. Tvrd povez.
"Grozdanin kikot je roman (pjesma, poema, skaska…) ili čak zapis o starosjedilačkom idealu prošlosti u kome je Humo pokušao da spoji i sažme idejni fantazmagorični impuls nastalim na impresivnoj unutarnjoj osnovi sa materijalističkim, tjelesnim porivom i doživljajem jasnog dodira života i prirode. Svakog proljeća i ljeta rađa se strast i ljubav, jesen je gasi i potapa u ništavilo praznine i šupljih dana i dugih noći bez slasti. Pisac je, čini se, u jednom dahu izlio sve svoje duboke misli, bolnost jednog nedoživljenog života, njegovu potencijalnu jačinu i istrajnost, ali i muku neminovnosti, prizvuk pada i konačnog sunovrata."
200

STRADIJA ITD. – Radoje Domanović
Nažalost, večito savremeni satiričar govori o večitim boljkama ovog nesrećnog naroda...
180

PESMA JAČA OD REČI – pesme o Titu
Za odličan uspeh u III razredu OŠ
"Druže Tito, mi ti se kunemo" u 300 varijacija. Remek delo udvorničke i idolopokloničke poezije – tvrd povez...
250

PRIČE O TITU – Miroljub Jevtović
Isto to, ali u prozi: stvarne i fiktivne priče, anegdote i pošalice vezane za "najvećeg sina naših naroda i narodnosti"... Timeless classic! Takav više ovde neće hodati.
250

BUKVAR VESELOSTI (Selo veselo, Radio Beograd)
Seljački vicevi, dosetke, izreke i mudrolije iz radio emisije Selo veselo. Idealan poklon za vašeg dedu sa sela.
 250

ORKANSKI VISOVI – Emili Bronte
Remek-delo post-gotske književnosti i jedan od najboljih romana ikada napisanih ženskom rukom. Ne, zaista to mislim!
200

MISTERIJE

            SPIRITIZAM – Ivon Kastelan =PRODATO!
Kratak i jasan pregled istorije spiritizma, od nastanka sredinom 19. veka, preko osvrta na najznačajnije medijume, pa do pokušaja naučnog objašnjenja.
250       

PROROCI I PROROČANSTVA – Mihailo Blečić
Odlomci, citati, navodi, dokumenti, izjave najslavnijih proroka...
200

            TAJNE PROROKA – Pavle Matić
            Proroci! Šta je bilo, šta će biti! Evo dela sadržaja!
300

STRIPOVI

MAX DEBRIS: Ispovest pravog krivotvoritelja
Scenario: Đorđe Milosavljevic & Marko Stojanović
Crtež: Toni Radev
"Strip Pressing"; "Studentsko informativni izdavački centar" Niš 2001.
            Komični krimi strip od uglednih domaćih scenarista. A4 format, 52 strane.
            300

Special Cyberpunk issue (1989)
45 str, crno-belo
--- Humoristički erotski strip, nema previše hardkora, veći naglasak na priči i situacijama, humoru, parodiji. 
200 din

JAILBAIT, issue 2
EROS comix
22 str, crno-belo
--- Ovo nije strip nego nešto kao slikovnica za ljubitelje brutalnog SM-a, splatera i boleštine. VRLO hardcore! Mučenje, iživljavanje, redaljke, govnjivi udovi, pas jebe ženu i sve u tom stilu. Teška srca se odvajam od ovoga, ali eto, možda će nekoga još više usrećiti...
400 din


PREACHER: Alamo, part 6 of 7
Garth Ennis writer
Steve Dillon penciler
32 strane, full color
= 100 din

HELLHOLE
(2 sveske od po 32 strane, brojevi 1 i 2, nedostaje treći)
full color
Writer Scott Lobdell
Penciller Adam Pollina
---Noir violent thriller
= 300 din. za obe

OSTALO:

ZNAK SAGITE br. 5 
            Redak primerak kultnog SF&F&H magazina, u kome je prvi put izašao moj prevod Lavkraftovog GONIČA, zatim NJEGOVA USTA IMAĆE UKUS PELINA P.Z. Brajt i moj opširni esej NEKROFILIJA – NEKAD I SAD! Pored toga, tu su priče Nila Gejmena, Jana Mekdonalda, Dragana R. Filipovića, Ilije Bakića itd. Nije samo zbog mene, ali ovo je možda i najbolji broj ZNAKA SAGITE od 20 dosad izašlih (zajedno sa br. 13, posvećenom hororu)! Obim 148 strana.
            400 din.

ALEF br. 8, 13, 19 
150 din komad, 
sva 3 za 400


ULAZNICA br. 193
iz sadržaja:
- Dejan Ognjanović: priča "Vanredno stanje"
+ priče by D. M. Adski, Igor Kolarov
- Robert G. Tili – poezija
- esej o ZASEDI Žike Pavlovića by Aleksandar Novaković
200

ULAZNICA br. 198
- Dejan Ognjanović: esej "Horor – imenovanje neiskazivog"
- priče by Laura Barna, Saša Stojanović, Aleksandar Novaković...
- eseji o Jungu i sinhornicitetu (Vesna Perić), eskpresionističkim dramama (Aleksandar Novaković) itd.
200

ULAZNICA br. 203
- Dejan Ognjanović: esej "Srpski horor između metafore i stvarnosti"
- esej "Patologija zla i fenomenologija svetlosti..."
200

            VUKOVI SUDBINE – Miloš Petković
            Retko, prvo izdanje, na ćirilici!
U magijskom svetu, stvorenom od strane Belegera, vrhovnih Bogova, misteriozni elf Adaron i pomalo ludi gnom-iluzionist Driago Insomnius postavljaju pred sobom cilj da pronađu legendarno blago koje leži u riznicama mračnog elfa Šaruina, najvećeg maga Podzemnog sveta. Na svom putu nailaze na par istomišljenika koji im se pridružuju i koji kreću sa njima u ovu veliku avanturu. Varvarski kralj Halga Otarijanac, patuljački šampion u ispijanju piva Harod Gvozdenvrč, ozloglašeni pirat, kapetan Džon Bura i sveštenica Kendra Le Krom, uz Adarona i Driaga čini punu postavu družine koja je sebe nazvala ''Vukovi Sudbine''. Na svom putu oni će uvideti da su kadri za velika dela...
           Blurb napisao besceler-mejker, Deksa Pantalejski. Kaže: "Miloš se pokazao kao maštoviti storyteller, ostaje nam da vidimo kuda će nas dalje odvesti njegova imaginacija. Budite sigurni da će to biti izuzetno putovanje." Budite! Za samo
            250 din.

ŠAGAL: MOJ ŽIVOT 
Autobiografija slikara, sa cb ilustracijama.
300

VELIKA SEOBA SRBA I ARSENIJE ČARNOJEVIĆ – dr Stefan Čakić
za odličan uspeh u IV razredu OŠ
Tvrd povez, debela knjiga, fakti i dokumenti i fotke...
400

PITAGORIN SOJ – Stevan Bošnjak
            Ovo su nekakve bizarne matematičarsko-astrofizičke tirade.
120


 
Odlično očuvani, srpski, bioskopski posteri (klikni OVDE za spisak i cene) klasičnog velikog formata. Horor, kult, retkosti, stariteti, ludila, bizarnosti, treš… Klikni na naslov da vidiš fotke dostupnih postera i njihove više nego popularne i razumne cene.




SVI diskovi gore na linku navedeni jesu ORIGINALI (a ne rezanci), u svojim originalnim kutijama, i sa svim dodacima (gde ih ima) onako kako su kupljeni ili dobijeni. svi diskovi su novi, uglavnom jednom ili dvaput gledani, čisti i ispravni, a i kutije i omoti su im novcati.
Nekoliko ih je u međuvremenu prodato – piši i raspitaj se šta još ima.