понедељак, 20. децембар 2010.

Ghoul's Artwork (1): Horor filmovi

 odmalena sam voleo da crtkam, i to mi je išlo sasvim solidno. u nekom paralelnom univerzumu u kome me je neki nastavnik usmerio na pravi način, možda sam postao neko osrednje ili blago natprosečno mazalo. u ovom u kome zasad jesam, to je sve ostalo na peticama iz likovnog, i na crtkanju na amaterskom nivou, uglavnom za ubijanje vremena u dobu u kome sam ga za ubijanje još uvek imao. ehhh...
da, neki od 'radova' koje ću uskoro okačiti rađeni su upravo na dosadnim časovima u gimnaziji, mada ima i ambicioznijih.
            pošto su horor filmovi koje sam gledao bili moja najveća inspiracija u tom formativnom periodu, a i pošto je ovo blog sa naglaskom na hororima, za početak ću okačiti neke moje vežbe iz obožavanja.  
da, vežbe, pošto su sve ove ovde slike nastale gledanjem na fotografije iz filmova, koje sam ja kopirao - naravno, ne doslovno, indigom, već sam vežbao ruku i zapažanje gledajući u 'model' od fotke, i onda crtajući to isto.
            u narednom nastavku okačiću radove koji su rađeni čisto iz glave, bez fotografija kao ispomoći, a pod utiskom horora kao što su:
BAD TASTE
TWO EVIL EYES: BLACK CAT
BRIDE OF REANIMATOR
THE RESURRECTED
THE BITE
HELLRAISER
RAWHEAD REX
THE EVIL DEAD 2
DEAD RINGERS
THE FLY
THE HAND
...