среда, 16. новембар 2022.

Poskupljenje knjiga

 

            Koliko puta vam se u skorije vreme desilo da odete u radnju i stvar koju ste dojuče plaćali 100 dinara, sada imate platiti 120, ili 150?

            Osim ako ne živite u rupi, poput antijunaka filma BARBARIAN (trojka), ili osim ako vam roditelji ne kupuju hleb i mleko, ili ste neka druga vrsta izdržavanog lica (npr. političar), morali ste zapaziti talas poskupljenja koji je, gle čuda, započeo zimus, baš u vreme kad je počelo veliko gibanje u svetskom poretku, i s nesmanjenom žestinom udara celog leta i jeseni…

            Anyway, da ne dužim: postojeće cene mojih knjiga su ovogodišnjom inflacijom skoro obesmišljene. Prošle godine u ovo vreme za jedne PROKLETIJE (900 din) mogao sam da, u mojoj lokalnoj pekari u Niškoj Banji, kupim 11 bureka (četvrtina); od pre desetak dana za jedne PROKLETIJE tamo mogu dobiti tačno 6 četvrtina.

            To znači da je nužna, neizbežna manja korekcija cena. Jedina razlika je što je ja neću raditi preko noći, poput većine poskupljivača, nego vam je najavljujem. I što neću pratiti zvaničnu inflaciju (oko 15%), nego ću za sada zaračunati manje.

            Od 25. novembra biću prinuđen da podignem cene svih mojih knjiga za 10%.

            To znači:

            PROKLETIJE od 900 idu na 990.

            KULT GULA od 900 ide na 990.

            DIVLJA KAPELA od 800 ide na 880.



            To takođe znači: stare cene važe još 10 dana.

            (Zašto ne do kraja meseca? Zašto ne do 1. decembra? Pa, zato što 25. novembra idem od kuće na nekoliko dana, na Festival autorskog filma, i neću moći niti kmati vremena da se bavim prepiskom, dogovorima, pakovanjem, slanjem… Znači, šta naručite – naručite pre 25.11)

            Ako ste se do sada oko neke od mojih knjiga nećkali, dvoumili, čekali bolje dane, Zlatno Doba ili ne znam šta – pa, ne čekajte više. Iskoristite priliku. Kupite ih po starim cenama, dok još važe. Do 25. novembra.

            Još se nećkate? Niste sigurni da li je neka od njih baš za vas? Želite li ih? Pa, možda će vas u odluci prelomiti odlični osvrti i ocene čitalaca na sajtu Gudrids. Evo šta oni vele o tim knjigama:

PROKLETIJE čitaoci hvale OVDE.

            KULT GULA čitaoci hvale OVDE.

            DIVLJU KAPELU čitaoci hvale OVDE.

            I još jedno obaveštenje:

            Kada sam nedavno sasvim rasprodao roman NAŽIVO, setio sam se da sam jednoj beogradskoj knjižari bio ostavio pet primeraka na komisionu prodaju. Otišao sam ovih dana do nje i ustanovio da nisu prodali nijedan. Preuzeo sam ih nazad, tako da, ako ima neko ko još nije nabavio roman na koji se PROKLETIJE nadovezuju, NAŽIVO u poslednjih preostalih pet primeraka i dalje je (za sada) dostupan po ceni od 1.500 din.

            Četvrto izdanje ću gotovo sigurno raditi, ali ne smem da garantujem kada će to biti: možda naproleće, možda najesen 2023. I pitanje je koliko će tada knjige koštati…

            Prema tome, CARPE DIEM! SIEZE THE DAY! Ono što možete danas ne ostavljajte za sutra!

            Pišite mi na dogstar666 at yahoo dot com i naručujte.

            Sve fotke DIVLJE KAPELE načinio sam ja, poslednjeg sunčanog dana u novembru. Ostale fotke uglavnom su slikali čitaoci i poštovaoci mog pisanja. Hvala im još jednom.