недеља, 21. јул 2024.

HOROR U VIDEO KLUBOVIMA

 

SLAUGHTER FESTIVAL HOROR FILMA, kao što znate, odigrava se u Doljevcu (15 km od Niša), u bivšoj klanici. Tačnije, tamo se odigrava filmski i muzički (hevimetalski) deo programa.

Međutim, svake godine u okviru festivala, organizujem i po jednu tribinu na neku aktuelnu i vrednu temu, pa je to bio slučaj i tokom nedavnog festivala.

 

SPECIJALNA TRIBINA:

„HOROR U VIDEO KLUBOVIMA“

 

SUBOTA, 6. JUL

13h

DELI PROSTOR, kod Sinagoge

Davidova 2A, 18000 Niš

 

Video-klub kao hram zaljubljenika u horor: prisećanje na zlatno doba 1980-ih i 1990-ih, na potrage za retkim, kultnim naslovima i druge horor avanture. Istovremeno, predstavljanje domaćeg horor omnibusa, VIDEOTEKA, inspirisanog hororima iz video-klubova.

Učestvuju:

Luka Bursać, scenarista i reditelj filma VIDEOTEKA koji se prikazuje na Slaughter Festu,

Miško Jančić, vlasnik video-kluba MB+,

Nenad Bekvalac, stručnjak za retke horor naslove i ko-autor emisije ŠOK KORIDOR,

i moderator, Dejan Ognjanović.

 I poseta je bila tradicionalna: 13-15 ljudi u publici, kao i uvek do sada, jer: Niš. Ali ovaj razgovor je bio živahan, bogat, sočan, prepun apsolutno neprocenjivih iskustava i podataka, te stoga nadasve podsticajan za svakojaka promišljanja i analiziranja.

Greota bi bilo da tako vredna priča ostane ograničena samo na tih 15-ak posetilaca koji su se te subote udostojili pojaviti se: ova priča bi morala da zanima mnogo širi krug ljudi, pa je zato sada sa vama delimo SLAUGHTER FESTIVAL, organizator dešavanja, uključujući i snimanje ovog videa i ja, kao idejni tvorac i moderator i popularizator.

Pogledajte i poslušajte i sami ovaj snimak u trajanju od oko 90 min: