четвртак, 15. јун 2023.

Tri nedelje horora


 

Narode, sledeće tri nedelje su ključne!

U tri nedelje učestvujem na četiri festivala – od čega u jednome nisam samo gost-učesnik, nego i znatno više od toga…

 

Ukratko:

 

Od 19. do 24. jula (pon-sub) 

Grossmann Film & Wine Festival, Ljutomer, Slovenija.

Glavni gost je John Mc Tiernan, s kojim ću uraditi intervju za knjigu razgovora koju spremam. Na festivalu će biti i reditelj MEGALOMANIACA, i koreditelj GOODNIGHT MOMMY, i još neki likovi. I filmovi. Plus, vino. Ovog puta neću imati zvaničnu promociju mojih knjiga, ali ću sa sobom poneti nekoliko novijih Orfelinki i par mojih knjiga: ipak, poželjno je da si ih unapred rezervišete što pre, jer teška je to literatura… Više o programu festivala vidite na sajtu, OVDE.

 

Od 30. juna do 2. jula (petak-nedelja) 

Slaughter Fest, Doljevac-Niš.

Ovde sam programski direktor filmskog (horor) programa. Najzad sam okončao pregovaranje i ugovaranje svih naslova, i za par dana ću obznaniti više o filmovima koji će biti prikazani. Već sad mogu da obećam da je filmska ponuda jača i bogatija nego prošle godine!

Za par dana najava filmova, a do tada, na sajtu festivala već možete videti koji METAL bendovi će svirati! Takođe – prijavite svoj kratki horor, ako ga imate! Imate i besplatno kampovanje u ex-klanici! Sve o tome piše OVDE.

 

U dva dana, 5. i 6. jula (sreda/četvrtak) 

Art-Anima Festival, KC Grad, Beograd.

Tribina "Žan Re i belgijska fantastika" biće održana u sredu 5. jula od 20.45 časova u Kulturnom centru Grad (Braće Krsmanović 4). Pored mene biće i o Reu govoriti njegov nagrađeni prevodilac na srpski, Goran Kostrović. Ako štamparija ne izda, imaću uz sebe prve primerke Rea, možda i Džejmsa, za najnestrpljivije. A i pokoju PROKLETIJU i DIVLJU KAPELU, ako nekome treba.

 

7. jul (petak) u 12.00 

Sopot (filmski festival)

spomenik Bati Živojinoviću u Sopotu

Učestvujem na tribini/panelu povodom nagrade za životno delo Đorđu Kadijeviću: „Leptirica“ - 50 godina, delo Đorđa Kadijevića zauvek”. Biće više značajnih govornika, a biće tu i sam Kadija. No, pošto ne vidim javnu objavu o tome, bolje da ne otkrivam previše, za sada. Ali biće tu ljudi koji imaju šta da kažu, a neki od njih su i sarađivali s njim.

 

I to nije sve… ali za sada nek bude dovoljno.