среда, 30. април 2014.

Niški gotik

             Niski oblaci, sivo-belo nebo, kišica, kiša, pljusak, izmaglica, magla... Divno vreme ovih dana, zar ne?
            Ne kažu džabe u ovim krajevima: "nema leba bez gotike" (da pozajmim pošalicu Dimba Vojnova). U to se uverio Marko Pišev koji mi je bio u gostima baš u ovim čudno neprolećnim danima, sličnijim jesenjim: jedino po bujnom zelenilu možete pogoditi da ovo nije snimano u novembru nego u aprilu!  
Dakle, ovo što sledi je galerija nekih od lokacija na koje sam ga vodio. Neke od njih su od značaja samo za mene (npr. bedem kraj Nišave na Banjskoj rampi) dok su druge – hororična opšta mesta za svakog posetioca Niša. Dakle, ako planirate posetu Nišu i Niškoj Banji, evo nekih obaveznih ghoulish lokacija!
Kao i uvek - klikni na fotku da je vidiš detaljnije!

Arheološka sala niškog Narodnog muzeja sa nekim od zabavnijih eksponata iz perioda kad se ovde živelo CARSKI:



Ghoul ispred MAKETE Konstantinove glavudže; original se, naravno, čuva u Beogradu jer - šta će u Nišu, kakve veze ima s ovim gradom, je li?






Nezaobilazna Ćele Kula...



Nakazna horor-grozota od "spomenika" Konstantinu, inspirisana Karpenterovim STVOROM, na keju pored Nišave, prekoputa ulaza u Tvrđavu:



 

'magistrirao za biro'


'asistent odbio da bude referent'


= na oglasnoj tabli Nezavisnog sindikata Filozofskog fakulteta u Nišu i dalje drže članke povodom mog neslavnog slučaja od pre 5 godina. Ako je nekome to za sve ovo vreme promaklo, imate detalje o tome pod tagom 'OTKAZ'.


bedem kraj Nišave pored Niške Banje