уторак, 17. октобар 2023.

ZADUŠNICE su izašle!

 

Dragi moji, s velikim zadovoljstvom vas obaveštavam da je upravo iz štampe izašao moj 4. roman, ZADUŠNICE.

Četiri romana i jedna zbirka priča, dakle pet proznih knjiga za 50 godina stvarno nije mnogo – neki toliko napišu za 5 godina, ili manje! – ali ja čvrsto stojim iza svake od ovih knjiga, i nadam se da ćete i vi videti moje izdašno ulaganje u svaku od njih (i pritom ne mislim na finansijsko, iako svaka od njih izgleda ukusno i respektabilno).

Šta su ZADUŠNICE? Rekao sam već u najavi pretplate, OVDE, i ne bih kazivao više od toga, za sada – mislim da ova knjiga nosi mnoga iznenađenja, kako za nove čitaoce, potpune neznance koji će me tek sad otkriti, tako i za one koji su ispratili celokupno moje dosadašnje pisanje. Baš zbog toga, što vam manje i nekonkretnije kazujem, to je bolje za vaš doživljaj knjige.

Uostalom, imaćete je uskoro u rukama, pa ćemo ubrzo potom da pričamo. Samo molim vas koji je prvi pročitate, probajte da izbegavate spojlere u preporukama drugima, ili u javnim komentarima (na fejsbuku, na blogu, na Gudridsu).

Ja ću biti na Sajmu knjiga tokom celog njegovog trajanja, od subote 21. do nedelje 29. oktobra. Baza će mi biti štand Orfelina, ali vrzmaću se svuda okolo.

Ako želite kupiti moje knjige, one će se prodavati jedino na štandu KONTRASTA.

Na štandu Orfelina neće biti izložene (pravila, pravila…!), ali ako me tu zateknete, ja ću ih sigurno imati u rancu, ili negde uz sebe, pa mi ih možete uzeti naživo, iz ruku...

Ako želite viđenje, autogram, druženje, najbolje da mi se najavite dan unapred uoči planiranog dolaska, da vidim kad sam i gde sam i šta sam.

Ako trenutno nisam na Orfelinovom štandu kad naiđete, slobodno recite onima koje tu vidite da me pozovu.

Pretplatnici iz Beograda: ako baš IZGARATE za knjigom, ako je MORATE imati smesta, odmah, sada, na Sajmu, jer ćete je ODMAH pročitati i odmah pisati na Gudridsu i svuda okolo – OK, možete je uzeti odmah, od mene, na Sajmu. Ako ste platili ptt, biće vam refundiran.

Ali, ako niste mega-nestrpljivi, ako je nećete čitati odmah, molim sačekajte samo malo, i dobićete je poštom, čim se vratim sa Sajma, početkom novembra, jer ima vas mnogo, a ja ne mogu da na Sajam otpremim tolike grdne pakete i pakete ove teške literature.

Što se tiče ostalih, nebeograđana, vama ću pokušati da pretplaćene knjige pošaljem poštom PRE subote, tj. pre nego što otputujem. Onoliko koliko je to moguće izvesti u tri dana (sre, čet, pet). Šaljem onim redom kojim ste se javljali.

Ako ne stignem da pošaljem baš svima pre Sajma, molim za razumevanje: oni s kraja liste pretplatnika dobiće svoje knjige čim se vratim, negde oko Helovina.

Takođe, za vas koji ste zajedno s ovom knjigom naručili i KNJIGE KRVI: ja KK još nisam dobio, niti ću, pre Sajma; što znači da vaši paketi kreću tek početkom novembra, tj. kad mi KK dođe. Ovo kašnjenje nije do mene, već do štamparije koja radi KK. Primerci još nisu stigli Orfelinu, mada trebalo bi da dođu na vreme da budu na štandu već prvog dana sajma. Videćemo...

 Na Orfelinovom štandu biće i Marko Pišev da potpisuje svoj prvi roman, TAJNI SVAT, ali u ovom času još ne znam termin tog dešavanja: obznaniću ga kad mi bude javljen.

U petak 20. okt. ću na blog okačiti moje preporuke za Sajam knjiga – istu toga šta ne smete propustiti na Sajmu.

Ako do sada još niste naručili ZADUŠNICE – ovu crnohumornu tragediju, ovaj splatter egzistencijalizam, ovu brutalnu satiru, slobodno mi pišite na dogstar666 at yahoo dot com: cena je 1000 din + ptt.

Zajedno s njom možete naručiti i druge naslove koji će takođe biti na Sajmu, po ovim cenama:

1000 din za PROKLETIJE, NAŽIVO, ZADUŠNICE 

900 din za KULT GULA, DIVLJA KAPELA.

Na Orfelinovom štandu možete opušteno kupiti mog ZAVODNIKA, ako ga dosad niste nabavili – ili ako jeste, ali ga sad uzimate nekoem za poklon.

Vidimo se, čitamo se!