недеља, 11. јун 2023.

TRANSCENDENCE: Žestoki strip, brutalna aukcija!

 

Samo najveći i najpažljiviji moji pratioci znaju da sam u svom životu nacrtao i objavio ukupno jedan strip, i to ni manje ni više nego u Americi! Ali čak ni oni, ili bar ogromna većina njih, taj strip nemaju, nisu ga čitali, niti su ga ikada videli naživo.

            Desetak autorskih primeraka koje sam dobio, podelio sam ili prodao još te daleke 2003. godine. U međuvremenu su stasale i umnožile se nove generacije mojih poštovalaca, a ovog stripa – nigde.

            Više od dvadeset godina bio sam ubeđen da nemam extra primeraka, da su svi otišli. U međuvremenu je umro koscenarista stripa, John Pelan, a poginuo je i vlasnik te izdavačke kuće (Dave Barnett, Necro Publications). Taj strip je potonuo u opskurnost, jer zbog svoje preterane extremnosti, kako u pogledu golotinje (pornografija!) tako i nasilja (splatter! sadizam! gnusobe!), nije mogao da računa na to da ga drže i prodaju normalne striparnice u USA, ili bilo gde drugde.

            Anyway, ovaj brutalni raritet, davno rasprodat, i sada praktično nenabavljiv, ukazao se, u vidu jednog extra primerka, koji sam slučajno pronašao nedavno, kad sam čeprkao po svojim stripovima i sređivao ih.

            Mislim da je red, i da je pošteno, da ovaj strip ode onome ko ga najviše želi, pa stoga ovog časa raspisujem AUKCIJU: neka početna cena bude skromnih 15 $ iliti 1.600 din + ptt.

            Ko želi da ponudi više, neka se javi na moj mejl dogstar666 at yahoo dot com. Ponude primam od sada (nedelja 11.6. uveče) pa najkasnije do utorka 13. juna u 23.59h.

            Mislim da su dva puna dana dovoljna da ovo vidi ko treba da vidi.

            Onaj ko do utorka 13. juna u 23.59h pošalje najveću ponudu, biće novi vlasnik ovog nenormalno retkog opskuriteta i exkluziviteta.

             SAD ILI NIKAD!

 

            Evo osnovnih podataka o ovom izdanju.

 

Strip TRANSCENDENCE baziran je na kratkoj priči čiji su autori Edward Lee i John Pelan. Edward Lee je kultni američki pisac horora, poznat po spoju ultra-brutalnog ''splatter'' horora sa žestokim erotskim elementima. Najpoznatiji romani su mu INCUBI, SUCCUBI, BIGHEAD, THE SHIFTERS, PORTRAIT OF A PSYCHOPATH AS A YOUNG WOMAN (kolaboracija sa Elizabeth Steffen)... Nekoliko svojih kratkih priča već je adaptirao u scenarije za stripove, koje objavio strip magazin VEROTIK Glenna Danziga.

Scenario za strip uradio je sam Edward Lee, a crtež poverio Dejanu Ognjanoviću nakon što je video neke njegove ilustracije.



Priča/ strip govori o čoveku koji u potrazi za transcendentnim iskustvom putem rituala seksualne magije dolazi do knjige neophodne za ključni ritual i istovremeno upoznaje devojku koja je spremna da sa njim ide do kraja...

Strip sadrži prilično ekstremne SM i splatter prizore, ali su oni uglavnom opravdani pričom kao i okultnom logikom. Najbliža vizuelna paralela ovom stripu bio bi serijal filmova HELLRAISER, samo sa naglašenijim erotskim motivima.



Strip je radjen crno-belo, sa vrlo detaljnim senčenjem, na 16 strana, i predstavlja zaokruženu priču. TRANSCENDENCE je objavljen u Americi 2002. godine kao zasebno izdanje koje sadrži tekst originalne priče, strip, kao i galeriju ilustracija Dejana Ognjanovića horor tematike, ali nevezanih za sam strip ili priču.

 

Izdavač je bio Necro Publications, izdavačka kuća specijalizovana za ''small press'' izdanja horor orijentacije.

Strip je u mekom povezu, ima 32 strane (16 strana strip, 16 strana priča prema kojoj je rađen + galerija), crno beo, format 26 x 17 cm, kolor korice.

 

BRUTALNO je nenalažljiv – proverite i sami, nema na Amazonu, nema na Ejbu, ne vidim ga bukvalno nigde. 

Nije za maloletne i osetljive i lako sablažnjive!

Kupac mora biti u stanju da dokaže da je punoletan. Ne zajebavam se: ako imate manje od 18 godina, nemojte u ovome učestvovati uopšte.

 

PS: Zašto slanje ponuda na mejl a ne u komentarima na blogu? Zato što nemaju svi gugl nalog, a i da bi se izbegle tehničke zajebancije s guglom (nisam mogo da se ulogujem u 23.58h, nešto mi kočilo, vraćalo me, aaarghh, itsl).

Yahoo časovnik je jedini validan, kao i ponude koje dođu u moj Inbox najkasnije do 23.59h u utorak uveče.

Moj savet: ne čekajte zadnji minut, pišite mnogo ranije.

Ja ću u komentarima na ovaj post apdejtovati ako bude drugih ponuda, i kolike su, da imate orijentaciju.


APDEJT:

Ponude su bile: 2.777 (Bratislav), 5.500 (Bobby), 6.700 (Vojislav) i 8666 (Isailo). Na kraju, s najvećom, t.j. uvećanom ponudom...

...Srećni dobitnik ovog rariteta je Vojislav G, iz Bg; prodato za 12.000 din.

Dakle, nacionalno blago ipak ostaje u Srbiji!