недеља, 11. август 2019.

Jedan dobar prikaz romana NAŽIVO

  

Pre svega, da obavestim one koje zanima da je spektakularno uspela promocija KULTA GULA i NAŽIVOG u Nišu, održana 10.08.2019. u okviru STRIPORAMA festivala. Bilo je prisutno 15-20 posetilaca (što je bar za 15 više nego što sam očekivao) a prodate su čak 4 knjige (1 KULT i 3 NAŽIVA), što je bar za 3 komada više nego što sam u najoptimističkijim snovima smeo slutiti!
Pored toga, lepo sam proćaskao sa D. Nenadovim, kojeg veoma cenim, sa Lilit (puno ime poznato redakciji) koja mi je dopremila 4 knjige čak iz USA i još sa nekim Nišlijama. Naravno, od drugara i rodbine koji su obećali dolazak nije došao niko. 
Ali, podvlačim, sve je to u skladu sa očekivanjima, pa i preko njih; ja sam prezadovoljan. Od Niša očekujem isključivo NIŠta, i svaki put kad dobijem bar malo iznad NIŠta, ja sam srećan kao da sam dobio na lutriji.
A sada sam još srećniji jer malopre videh vrlo dobro sročen kritički osvrt na moje čedo, NAŽIVO, i to na blogu EXPERIMENT. Taj odličan prikaz me i ne čudi jer dolazi od Miljana Ristića, kolege pisca i kolege blogera, iz Negotina, koji je već ranije više nego adekvatno reagovao i na mog ZAVODNIKA (klikni pa vidi!)

Njegov rivju NAŽIVOG možete pročitati ako kliknete OVDE.

 

Preporučujem da slobodno prošvrljate i drugde po njegovom blogu EXPERIMENT, jer naći ćete tekstove o mnogim vrednim i Ghoulougodnim knjigama, o kojima se pisalo i ovde na blogu, recimo – Progutana – Dejvid Kronenberg, Borilački klub, U miso supi –Rju Murakami, Luzitanija, itd.
NAŽIVO ponovo u Prištini: uslikao jedan poštovalac pre nekoliko godina

P.S. I ovom prilikom podsećam: NAŽIVO nema knjižarsku distribuciju. NAŽIVO nema marketing. NAŽIVO niko ne gura i ne promoviše, sem gerilski, njegov autor. I zato, ako vam se ova knjiga dopala – preporučujte je i/ili kupujte svojim prijateljima, ljubavnicima, ženama (deci baš i nemojte, bar dok ne napune 21 godinu), poznanicima... Hvalite je na Goodreadsu... Širite Jevanđelje, širite Kult...
NAŽIVO ponovo u Prištini

A ko još nema NAŽIVO u njegovom ultimativnom izdanju, nek ne čeka previše – pola tiraža je već otišlo... Pišite na dogstar666 at yahoo dot com – cena je samo 800 din + ptt...

Avgust je idealan mesec za čitanje ove knjige jer i njegova radnja dešava se usred jednog vrelog i haotičnog, predapokaliptičnog avgusta... Zato, ne oklevajte previše...


10 коментара:

  1. Nacela sam veceras NAZIVO posto si napomenuo da je avgust idealan za citanje .
    Prvih 30-ak strana je solidno. Prilicno je zabavno, za moj ukus malo vise pop-kulturnih referenci koje su MENI visak, opisi su izvrsni, dobrim delom i poeticni :)
    Znas kako... na momente si zreo pisac, ima bas inteligentih delova a na momente kao neki napaljeni tinejdzer.
    Na uzorku od 30 strana tesko da moze biti bolje od ZAVODNIKA koji je poetika suptilnosti za ovo...
    Eto, kod mene sve naopako prvo sam procitala Zavodnika pa sad ovo .
    Mada moram priznati primamljivo mi je ici u rikverc leta gospodnjeg '19e u neku tamo 1995:)

    ОдговориИзбриши
  2. Jedan primerak prvog izdanja Nazivo ima da se kupi u knjizari Utopia u Beogradu po ceni od 800 din

    ОдговориИзбриши
  3. stigla sam do 110 strane. nakon prvih nesigurnih stranica ovo je preraslo u nesto apsolutno fenomenalno. genijalno. vec sada na ovom uzorku prevazisao je zavodnika na svakomn nivou.
    toliko je sve uverljivo, da bas imam problem da odvojim autora od junaka price, od ovog gika, posvecenika, koji koji je toliko zabandjao da je spreman i na gerilske uslove da dodje do zeljene kolekcija.
    videcu do kraja za sada je odlicno.

    ОдговориИзбриши
  4. Dr Gule, hoćeš li održati slovo povodom smrti Gordana Mihića, jednog od sledbenika "crnog talasa" jugoslavenske kinematografije, čiji scenariji su ogoljivali idealizam malignog bratstva i jedinstva, baveći se surovom realnošću individua?

    ОдговориИзбриши
  5. ukratko, neću. poštujem neke delove njegovog obimnog minulog rada (možda i najviše SIVI DOM), ali nije mi dovoljno blizak da bih imao bogzna šta vredno i originalno o njemu reći.

    ОдговориИзбриши
  6. Gotovo. Da se roman zavrsio recenicom "Krecemo ka Pristini", rekla bih remek-delo. Ali sta se autoru desilo sa devetim poglavljem ja ne razumem?????? Ubila bi ga. Steta,steta,steta...

    ОдговориИзбриши
  7. agota, kao i obično, zabavno mi je čitati tvoja mišljenja, ali moram reći da mi je drago što nisi književna urednica, niti uopšte, a ni konkretno meni. plus, ja tebe ne bih ubijao. umesto toga, mučio bih te kvalitetom.

    ОдговориИзбриши
  8. Cekaj bre, pa jel ti stvarno mislis da ja mislim da je kraj propast ziva. Neeee, maco. To je zavist. Zavist ce me pojesti. Zavist ti je najiskreniji oblik divljenja.

    ОдговориИзбриши
  9. priznaj da ti je krivo što nikad nisi osmislila ni prvih 8 poglavlja a kamoli deveto!

    ОдговориИзбриши