субота, 6. април 2019.

Svetska premijera knjige KULT GULA


Daje se na znanje! Prva svetska promocija upravo izašle knjige KULT GULA: PRVIH 10 GODINA, izbora najboljih tekstova sa bloga The Cult of Ghoul, koja sadrži filmske kritike, književne kritike, horor i više od horora, mrak, ludilo, crni humor... desiće se u Beogradu!


Mesto: 
Kafe-galerija POLET 
(Cetinjska 15)

Vreme: 
ponedeljak 8. april 

u 19h

Učesnici:
Ana Marija Grbić, voditelj (lepa devojka)

Dejan Ognjanović, autor (zli gul)


            Zašto baš u Beogradu? Zato što je, kao što već rekoh OVDE, skoro polovina pretplatnika ove knjige upravo nastanjena u Beogradu i okolnim selima (Vrčin, Zemun, i sl).
            Ovim pozivam sve pretplatnike koji mogu da se pojave naživo u ponedeljak između 18 i 22 h u POLETU, da svrate po svoj primerak, potpis, druženje, piće, ovo-ono i abre-ubre.
            Dođite, biće ovo unikatno veče, verujem da će biti vanredno zabavno zato što je takva voditeljka ovog programa, i mislim da će ovo biti izrazito nekonvencionalna promocija. Ko ne dođe – kajaće se. Pokušaću da obezbedim snimanje videlom, ali ne obećavam da će se to desiti. Uostalom, naživo je ipak naživo!
            Dakle, nosim sa sobom spisak pretplatnika, dovoljno je samo da dođete i predstavite se – ili, ako baš ne možete lično, pošaljite nekoga umesto vas! – i uzmite knjigu na ruke, bez cimanja sa poštarima i bez saspensa „da li će da mi stigne ili se izgubi negde, da li će da mi dođe izgrebana i ulubljena ili glatka i cela, da li će da putuje dva ili sedam dana“ itsl.
            
VAŽNO! Naravno da ću sa sobom imati dovoljno primeraka KULTA GULA i za sve one koji nisu stigli da se pretplate, ali koji žele da knjigu sada kupe. Cijena? Prava sitnica! Samo 900 din za 500 strana ove tvrdokoričene ljepotice! Znači, svako ko dođe, moći će da knjigu kupi u POLETU!

            Podsećam, ove knjige neće biti u knjižarama: lopovski „distributeri“ mi traže maržu u iznosu od 55% cene, na šta ja kažem: MORE, MARŽ! Jedini način da je kupite jeste – direktno od mene, ili naživo, ili poštom.
            Oko pola tiraža je već prodato, tako da ne savetujem da se predugo kenjkate i oklevate. Doštampavanja neće biti.
                Ko želi da SAD poruči ovu knjigu, neka mi piše na mejl radi dogovora: dogstar666 et yahoo dot com


            Ujedno obaveštavam sve ostale, koji žive drugde, a ne u Beogradu – da su danas (subota, 6. april) poslati i poslednji primerci za nebeogradske pretplatnike. Sa slanjem sam počeo pre tri dana, kada se smirio štrajk poštara, i mnogi od vas su knjigu već dobili; ostalima je na putu. Svi koji je još nisu dobili, neka je očekuju početkom iduće nedelje, tj. max 8-10. aprila.
            Ostadoh je dužan, istina, nekolicini Nišlija, kojima sam hteo naživo da je uručim, pa nisam uspeo da se vremenski organizujem. To ćemo srediti posle 15-og aprila, čim se vratim s puta. Molim za strpljenje!
            Kakvog puta?
            Idem opet u Ljubljanu na horor festival KURJA POLT.
            Svi oni koji dolaze tamo – Ljubljančani, a i šire – a žele KULT GULA ili neku drugu moju knjigu, neka se jave što pre na mejl dogstar666 et yahoo dot com i kažu šta i koliko žele!
            Ajd' pa vidimo se!


9 коментара:

  1. Dr Gule, predloži Orfelinu da u svojim budućim izdanjima, čiji sam inače (zlo)česti mušterija, ubacuju mali obeleživač stranica, možda vrpcu. Zadnji put sam takvo prijatno iznenađenje zatekao u Gavranovom Kralju u žutom, a mrzi me da sa visoke police tražim mutnog Čejmbersa i prebacim u jasnijeg Lavkrafta. Čitam "Senku van vremena" i obeležavam gde sam stao - papirnim ubrusom, krajem od čaršafa, kablom od punjača... . Možda najbizarniji zahtev čitaoca, ali šta sad. Samo unapređujem čitalačku ergonomiju.

    ОдговориИзбриши
  2. Propratno slovo povodom materijalizacije Kulta Gula. Dela Lavkrafta, Blekvuda, M R Džejmsa, Hodžsona, Čejmbersa, Fanua i još koja su uspela da se nasele u jednoj polunedođiji na jugu Srbije, u dolini periodično presušivog potoka na kome duž njega počivaju naherenih 24 vodenica, zahvaljujući ovom blogu. U toj dolini, izgrađuje se svet jedne paralelne, koegzistirajuće doline u kojoj žive nepojmljive stvari ispod korenja drveća, podruma najstarijih kuća, humki koje lažiraju smrti večitih bića. Delimični, ali nezanemarljivi podsticaj za literarnu kreaciju takvog prostora, uklještenog negde na realnim geografskim mapana, baš tu, iza poznatih šuma, dugujem ovom blogu, koji mi je mahom osvestio šta čitati.

    ОдговориИзбриши
  3. Na SAJMU KNJIGA u Sarajevu, BiH, možete naći nove Orfelinove knjige, kao i moju KULT GULA, po povoljnim cenama.
    Pohitajte!
    Štand Biblioner, Skenderija, 17-22. april, od 10 do 19h, ulaz je besplatan

    ОдговориИзбриши
  4. Da li je za ocekivati da se cena KULT GULA krece otprilike oko 900 dinara i na SAJMU KNJIGA u Sarajevu,BiH?

    ОдговориИзбриши
  5. cena za inostranstvo je 10 eu, i mislim da će tu negde biti i na tom sajmu. nije ni realno da neko potegne knjige iz srbije, plati carine i troškove za štand, smeštaj, ovo ono i da ih onda prodaje po istoj ceni kao da sedi kod svoje kuće u srbiji, zar ne?

    ОдговориИзбриши
  6. Pa naravno da nije realno pretpostavio sam da nece biti ista cena ali ako cena bude negde oko 10 eu i na ovom sajmu onda je to sasvim prihvatljivo

    ОдговориИзбриши
  7. ako se zna da bi samo poštarina za slanje ove knjige u BiH bila oko 10 eu, da ne računam krvožedne lihvarske provizije raznih western uniona za uplatu u srbiju, onda misli mda svako koga ovo zanima a nema rodbinu i prijatelje u srbiji da mu ovo brzo i lako završe odavde, treba da ove knjige nabavi SADA.

    ОдговориИзбриши
  8. Pa s obzirom da zivim u Sarajevu sto da ne nabavim knjigu pogotovo ako je povoljna cena ali posto ne znam kako to ide na sajmovima nisam bio siguran da li cenu tvoje knjige na sajmu odredjujes ti ili onaj koji je prodaje na standu

    ОдговориИзбриши
  9. Prizeljkivao sam da se KULT GULA jednog dana pojavi i u Sarajevu i konacno docekao tako da sam danas sa zadovoljstvom uzeo sebi jedan primerak to je bila prilika koja se ne propusta

    ОдговориИзбриши