субота, 29. август 2009.

Šok Koridor - Snuff, i ja u njemu!

septembra 2004. imao sam čast da gostujem u emisiji ŠOK KORIDOR Aleksandra Radivojevića i Nenada Bekvalca, unikatnom serijalu emisija koji se nema sa čime uporediti u domaćim okvirima, kako po sadržini i etitjudu, tako i po uticaju i današnjem kultnom statusu među ljubiteljima uvrnutih filmskih sadržaja.
bilo je to tek nešto više od mesec dana po mom povratku iz USA, i tačno godinu dana nakon izlaska mog romana NAŽIVO (u kome se, pored ostalog, na pionirski način u srpskom okruženju bavim upravo motivom snaf filmova sa srpskih ratišta).
u to vreme sam se sa acom znao relativno površno, tj. znali smo jedan drugog po čuvenju, sretali smo se i ćaskali kod nekih zajedničkih prijatelja, slao mi je neke scenarije na uvid (od kojih sam najmanje jedan, pod naslovom STOKA, zapravo žešće iskritikovao!), ali se nismo privatno družili; u to vreme sam se mnogo češće viđao sa bekvalcem, s kojim sam redovno razmenjivao brutalne filmske raritete i boleštine. naravno, s obojicom se družim do današnjih dana, što je popriličan uspeh imajući u vidu moj laprdavi jezik i sklonost da kritikujem čak i radove svojih prijatelja kad/ako mi se ne dopadnu.
ovo gostovanje, na lokalnoj beogradskoj art tv, koja se slabo videla van Bg a svakako ne u Nišu, ipak je bilo moje prvo gostovanje na nekoj Bg televiziji. i strašno me veseli što se taj debi desio baš tu i tada. eto, neki debituju u jutarnjem programu b-92, neki u beogradskoj hronici, neki u žikinoj šarenici a ja – u šok koridoru. svakom prema zasluzi. i mada bi za prodaju NAŽIVOG i mojih narednih knjiga sigirno bilo bolje da sam gostovao kod neke idiotkinje na nekoj gledanijoj tv, meni savršeno imponuje što sam dao svoj doprinos baš ovom kultnom serijalu. ipak je nekako bolje kada te aca r. najavi ovako: "Večeras je sa nama u studiju neka vrsta doajena makabrističke misli u Srbiji, zapravo iz nekog andergraung aspekta, Dejan Ognjanović, pisac, filozof, filmski kritičar, dakle čovek koji se bavi mračnom stranom filma čitavog svog dosadašnjeg profesionalnog života" – nego li, alternativno, da tamo neka kokoška na b92 kaže: "Sa nama je Dejan Ognjenović, pisac, ovaj... kritičar i, hm... gde mi je papirče... ovaj, evo, zašto nam se vi sami ne predstavite?"
pošto ŠOK KORIDOR odavno ne ide na TV i trenutno egzistira samo u live-performansima u domu omladine u Bg, na netu se mogu naći sam oretki snimci koje su fanovi sačuvali od zaborava. jedan od takvih je i ovaj, sa mojim gostovanjem, a na temu snafa, koji je ripovao i aploudovao nemi saradnik ovog bloga, son of man.
znači, ko hoće da preko repid šera skine divx video zapis ŠOK KORIDORa u kome gostuje Dejan Ognjanović i 2 sata priča o snuff filmovima – neka isprati ovaj link i moći će da uživa u toj emisiji:
 

2 коментара:

  1. kako se ti to baviš sa snuffom sa srpskih ratišta? jesi video neki, ili si samo čuo da postoji (ili predpostavljaš da postoji) pa ti je to bilo dovoljno da napišeš knjigu? ili?

    ОдговориИзбриши