понедељак, 23. септембар 2019.

Ghoul u Novom Sadu



            Narode novosadski i cele Vojvodine – a i šire! Daje se na znanje: Ghoul je, posle pune dve godine, ponovo u vašem lepuškastom gradu, i to u četvrtak i petak!  
Kako to? Zašto to? Gde tačno? Evo, sve lepo piše dole!

Četvrtak, 26.09.
18h

Klub kulture "Crna ovca"
Kralja Aleksandra 10
Promocija knjiga Kult gula i Naživo 3.0

U četvrtak 26. septembra sa početkom u 18 časova, gost kluba kulture Crna ovca biće dr Dejan Ognjanović, pisac, kritičar, prevodilac i urednik edicije „Poetika strave“ kod izdavača Orfelin iz Novog Sada.
Ovom prilikom predstaviće svoje dve nove knjige.

Kult gula: prvih deset godina sadrži izbor najboljih tekstova objavljenih na Ognjanovićevom blogu u protekloj dekadi. Na 500 strana u tvrdom povezu ova svojevrsna „Biblija horora“ sadrži liste i izbore, skrajnute horore, mejnstrim horore, dokumentarce, festivalske izveštaje, osvrte na domaću i stranu horor književnost i još mnogo toga...
Treće izdanje romana Naživo donosi priču egzistencijalne strave, smeštenu u vreme napetosti i krvavih ratnih sukoba na tlu bivše Jugoslavije, potpune dekadencije društva, dezorijentacije pojedinca i njegovog suočavanja sa potpunim beznađem. Jedan mladi filmofil iz Niša dolazi do snimka okultnog rituala na Kosovu koji ću mu sasvim izmeniti percepciju užasa... U pitanju je ultimativno izdanje (sa obiljem dodataka) romana koji uživa kultni status kod ljubitelja horor literature...
            Ulaz SLOBODAN.

Petak, 27.09.
Regionalna konferencija
BOOK TALK

Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića
pre dve godine izgledalo je to ovako
17.30 
Panel br. 12
Edgar Alan Po - Kanonski pisac kao miljenik popularne kulture


Učesnici:
Milena Benini, Zagreb
Marko Fančović, Zagreb
Dina Hrecak, Beograd
Dejan Ognjanović, Niška Banja
Dragana Bošković, Novi Sad


Moderator: Dragoljub Igrošanac, Beograd


            Pre toga će, na istom mestu, biti panel na kojem ne učestvujem za govornicom, ali ću ga sigurno odslušati iz publike.


16.30 Panel br. 11
Moć savremene književne fantastike

Učesnici:
Adrijan Sarajlija, Beograd
Maja Abadžija, Sarajevo
Slobodan Bubnjević, Pančevo
Davor Šišović, Pazin
Srđa Janković, Beograd

Moderator: Dragoljub Igrošanac, Beograd


Ulaz SE PLAĆA.
I to 6.000 din. ako kupite kartu za sve programe pre 27-og, ili 9.000 din na sam dan konferencije.

Ulaz na sve programske celine „Book Talk“-a je slobodan za studente (uz važeći indeks i prijavu na adresu: jelena.jahura@color.rs).
Program cele konferencije, koja se zbiva na tri lokacije, imate OVDE.

Vidimo se, ovde ili onde, za dž ili za pare – odlučite sami! Uostalom, ovo nije ILI-ILI: ko može i hoće nek dođe na oba eventa. Preklapanja između njih, osim samog Ghoula, nema.

10 коментара:

  1. Hoće li jednom Orfelin / neko od urednika da govori istinu? Pre 2 nedelje je bilo "Klajn sledeće nedelje", prošle nedelje je bilo "Klajn u ponedeljak". Evo ga ponedeljak. Čemu tolika neorganizovanost od nekoga ko toliko polaže na organizaciju i pedantnost?

    ОдговориИзбриши
  2. nećemo nikad govoriti istinu. uvek ćemo, kao i do sada, lagati i obmanjivati narod.

    ОдговориИзбриши
  3. zivim za dan kada ces jednom zapravo ozbiljno odgovoriti na neku kritiku tvog ili orfelinovog rada, mada kontam mnogo ti je lakse da pokusavas da budes smesan i da odmah svaku kritiku odbacis.

    ОдговориИзбриши
  4. otvoren sam i vrlo rado ću dati ozbiljan odgovor na bilo koju ozbiljnu kritiku orfelinovog rada. ali ja ozbiljnu kritiku nisam čuo ni video.

    ОдговориИзбриши
  5. nije li to bas simpatican pogled, odmah si automatski u minusu sto se mene tice zato sto znam da brises komentare, drzis cenyuru na blogu da budu komentari i generalno odgovori kakvi tebi odgovaraju ali to je sada druga prica. Evo prva ozbiljna kritika. U pocetku koliko se secam orfelin se lepo drzao planova, knjige nisu toliko kasnile bila je ok komunikacija sa fanovima i to je sve dobro. Zadnje 2 godine ne znam sta se desilo u vasem radu ali knjige konstatno kasne, objave povodom orfelinovih planova kasne, objasnjejna za to stizu ako i uopste. Siguran sma da znas mnogo bolje od mene da mnostvo problema se moze desiliti prilikom izrade knjiga ali opet alo se i problemi dese mi o tome ne znamo niti cemo ikad znati. Ako je previse da nas obavestavate sta se tu vise desava ja onda ne znam sta dalje da pricam. A da ne pominjem opet kritiku koja se vodila oko nekromonikona. I naravno psole vise od godinu dana da napokon napravis jednu objavu za ediciju Crna macka je izgleda previse od tebe i o tome cemo znati mozda tek sledece godine ako uopste uspete da izbacite knjigu u toj ediciji opet. Ukratko, kod vas samo najave neka obecanja a dobijamo samo kasnjenja, nikakvu komunikaciju i razocarenja.

    ОдговориИзбриши
  6. slušaj anđele crnog metala, stvarno imam pametnija posla nego da odgovaram na tvoje neutemeljene i zlonamerne tlapnje. jeste, obrisao sam na stotine komentara nezadovoljnih orfelinovih čitalaca a jedino tebe puštam pošto si mi mnogo simpatičan. šta je sad problem? što objava pretplate nije izašla onda kad mi je bilo rečeno, na vaše navaljivanje da po svaku cenu doznate, nego će izaći 2 dana kasnije? sad treba da se pravdam nekom anđelu crne metalske smrti zašto ivica nije nacrtao koricu za 'iskorenjenu' kad je reko da će, i sad treba da se izvinjavam ne znam kome zbog čega, tačno? iznerviraće me takvi poput tebe da više NIŠTA NEĆU NAJAVLJIVATI, NIKADA. znači, zbog ovakvih debilnih 'kritika' najbolje je da uopšte ne najavljujem ni koliko knjiga će izaći, ni koje će to biti, ni kada očekujemo da izađu, nego lepo, BAM, evo najave niotkuda, pa se iznenadite lepo i prijatno i bez smaračine ove vrste. kad već ima takvih koji će da pljuju po tome što radimo zato što pretplata nije raspisana 23-eg nego će biti 25-og. ako ivica završi koricu. a možda će biti i 27-og! možda je najbolje da odeš na ivičin blog pa da njega malo smaraš zbog duševne boli koju ti je naneo, jer ja sa ovim kašnjenjem nemam NIŠTA. i moj prevod klajna, i moja blog-najava klajna, spremni su već 10 dana unazad.

    ОдговориИзбриши
  7. hahahahahahahahah tipicno deki tipicno. ne postoji vise iksomplesiran i jadan covek na ovoj nasoj jadnoj knjizevnoj sceni od tebe i tacno ne mogu da verujem da si ti zaduzen za ediciju do koje mi je toliko stalo. ajde obrisi i ovaj komentar i sazri vec jednom

    ОдговориИзбриши
  8. evo, jadniče, pustio sam te i ovo govance da iz sebe isereš. jel ti sad lakše? jad i beda i pasivna agresija prosto zrače iz tvojih bedastih pokušaja da me isprovociraš. a kad nastaviš da sereš bez ikakvog smisla i kad na kraju ne objavim taj jedan komentar kako mi se blog ne bi pretvorio u kanalizaciju za frustrirane metalce i druge pacijente, e tek onda ćeš da se naduješ kao žaba i da se tapšeš po ramenu kako si sve vreme bio u pravu jer eto jadni gul je tebe cenzurisao! ajde, odjebi, jadniče.

    ОдговориИзбриши
  9. Kao neko ko voli da čita, a ne da pljuje po tuđem radu, samo ovo da kažem - neka kasni, sve dok izlazi. Sa najavama ili ne, kasnio sjajni EdgeArt ili neko drugi, pisao Ghoul svaki dan ili jednom godišnje, kakve veze ima, svee dok izlazi. E sad, da se Orfelin knjige raspradaju, da su ilustracije idiotske, a prateći tekstovi nestručni, da je izbor pisaca loš, da je cena paprena (a cena savršeno oslikava močvaru u kojoj živimo, a ne kvalitet izdanja, jer bi tada bila veća), verovatno bi kritike bile glasnije. Ovako, ako znaš bolje od Orfelina i možeš više od Ghoula, slobodno počni sa izdavanjem, i tebe ću kupovati. A do tada ipak malo više poštovanja prema uloženom trudu.

    ОдговориИзбриши
  10. samo da se zna, rešio sam da ispunim želju, tj. samoispunjavajuće proročanstvo ovom 'anđelu', odnosno iliji đurđanoviću, psiho-metalcu iz paraćina koji me spopada svojim bipolarnim fazama i love-hate simptomima još od foruma znaka sagite (gde se zvao kler vojant) pa preko fejsa (gde je imao grupu posvećenu traženju zabrane za SRPSKI FILM) pa sve dovde, do bloga. dakle, evo, neću više objavljivati njegove komentare, kako bi mogao da izigrava disidenta, da živi u uverenju kako je strašno važan jer sam ga, eto, 'cenzurisao'. eto, kad već ne volim drugačije mišljenje, kad već ne podnosim kritiku, pa nek mu bude. njegovo 'mišljenje' svakako ne podnosim, niti sam obavezan da to ovde trpim. idi, ilija, negde drugde pa traži ljubav i razumevanje; od mene ih nećeš dobiti.

    ОдговориИзбриши