субота, 24. јануар 2009.

RAMBO IV


***
3


nije loš ovaj blink'n'miss rambo splatter, ali ja ipak više volim kad se krv prolijeva tako da se fino i polagano vide crijeva.
drugim rečima, umesto stotine bezličnih statista pokošenih rafalnom paljbom mom rafiniranom krvoločnom instinktu ipak daleko više prija tuce ili dva žrtava koje dobijaju specijalni set-pis tretman sa polaganijim i stilizovanijim zaginućima.
to je ono što je, u skorije vreme, isporučio A L'INTERIEUR, na primer.
posmatran kao akcijaš, film mi slabo deliveruje.
deda-rambo zabušava jer 98,6% svojih neprijatelja pokosi rafalom iz oružja kojim je to isto mogla da uradi, da je samo tela, i ona vjerujuća plavušica.
izem ti junaka.
gde su oni divni dani klanja prsa u prsa? kuda ide ovaj svet? ova otuđenost, ovo ubijanje na daljinu?
inače, zasmetala mi je implikacija da je ova plavuša provela 2 nedelje u logoru onih manijaka a da je ovi za sve to vreme nisu silovali toliko da joj bela tekućina iz ušiju ne pokulja... mislim, stvaaarno, u filmu koji je u svakom drugom pogledu toliko realističan i naturalističan, da ne kažem dokumentaran, da posrnu na takvom jednom 'detalju'!
a baš sam se nadao sceni u kojoj je rambo spasava i kaže joj: 'let's go' a ona će njemu 'I can't walk, each orifice of my body has been gangraped sixty ways since last Sunday,' na šta je on značajno pogleda, pa promrmlja: 'told you so!' zgrabi je i natovari sebi preko ramena, pa doda: 'eh! christian women!'
mlaka trojka.

3 коментара:

  1. "gde su oni divni dani klanja prsa u prsa? kuda ide ovaj svet? ova otuđenost, ovo ubijanje na daljinu?"

    People have lost contact with the food.

    ОдговориИзбриши
  2. doduše, u novom rambu postoji jedna upravo takva i prilično upečatljiva scena kad se stalone ušunja u vojni kamp i kad (spoiler) ubije onog tipa tako što mu gotovo otkine glavu golim rukama! (end spoiler) imao sam osećaj u tom trenutku kao da gledam neki friday the 13th film :)

    ОдговориИзбриши
  3. Meni je Rambovo pribegavanje "kukavičkom" oružju sasvim okej. Uzmite u obzir koliko on godina ima i da u svojoj starosti i mudrosti mora da pribegne bržim i efikasnijim rešenjima.

    ОдговориИзбриши