понедељак, 4. мај 2009.

MY BLOODY VALENTINE (2009)

*(*)
1+

ovo sočinjenije je apsolutno negledljivo đubre koje je gubljenje vremena gledati, a gubljenje vremena je i pisati o njemu.
potpuno ružno, glupo i bez duše odrađeno, otaljano, jeftino u svakom zamislivom smislu, banalno, i tu čak ni obilato krvoliptanje u par scena i ta jedna scena bezrazložne ženske frontalne golotinje ne uspevaju da ovo učine vrednim truda, bar što se mene tiče..
umesto da gledate preko 100' ove bedastoće, pronađite negde na netu samo slasher klipove iz filma, koji su umereno zabavni. onaj filler između njih je savršeno besmislen.
evo slika iz filma, pa ako baš morate, gledajte na svoj rizik!

3 коментара:

  1. Nije film baš toliko loš, mada jeste jedna velika propuštena prilika. Taman sam se na početku ponadao da će Lussier da krene Krejvenovim stopama, i da MBV time postane prvi novi slešer koji se smisleno nadovezuje na prvi (dobro, može i drugi) Vrisak, uz ekstra dozu krvi, ali... Ali, toga ima samo u zametku i nema ovde pravih likova, a ni zanimljivih situacija (jedino ona full frontal scena, mada je i to moglo bolje da se iskoristi), pamtljivih dijaloga, kao ni istinske tenzije i pravog duha; i Tom Atkins je u suštini protraćen. Pa ipak, ne bih rekao za film da je negledljiv, zapravo sasvim je gledljiv, ali ništa više od toga. (bolji je od Valentine, nastavka Urbanih legendi, nastavka Znam šta ste radili..., nastavka rimejka TCM-a, rimejka Halloweena, rimejka Prom Nighta... i verovatno još nekog novog slešerčića. 2+

    ОдговориИзбриши
  2. ja ne mogu da verujem da je nekome 'gledljivo' nešto što je OVOLIKO nemušto slikano (toliko ružno izgleda ovaj 'film' da je to na nivou neke otaljane domaće TV sapunice, kao kamerom za slikanje svadbe da je rađeno!) i isprazno, bez ikakvog PUNCH-a, 'režirano'!

    scene IZMEĐU ubistava su savršeno negledljive, nesnosno dosadne i debilne, a ubijanje ima svojih čari, ali ni tu se nije išlo dovoljno daleko, ni u zamisli a kamo li u osrednjoj egzekuciji.

    u poređenju s ovim đubretom, rimejk helovina barem izgleda kao FILM, a nastavak rimejka TCM-a je barem elementarno gledljiv, iako sasvim nebitan. čak i nastavak Znam šta ste radili ukazuje na prisustvo REDITELJA na setu, što se za ovu debilanu od VALENTINA nikako ne može reći - lusije je izgubljen slučaj, tu nema pomoći.

    ОдговориИзбриши