среда, 23. јун 2010.

GHOUL'S GUILTY PLEASURES (2) - 80s POP


ako moja 'grešna' uživanja u nekim mekšim oblicima 'metala' (tačnije, pretežno 'hard-rocka') na kompilaciji GHOUL'S GUILTY PLEASURES (1) - 80s METAL još i imaju neke daleke veze sa onim što inače slušam (mada je SCORPIONS otprilike as far as one can get away from, say, CARCASS or MORBID ANGEL!) – evo sad nečeg još luđeg i daljeg: POP pesme kojih ne samo što se ne gnušam, nego ih čak vrlo rado volim čuti!!!
evo, skrpio sam ciglih 21 komada pop stvari idealnih da razvesele ove gotski oblačno-kišne junske dane onima kojima belo nebo i zvuk kiše u olucima nisu po sebi razveseljavajuć (meni jesu).
znači, bez predrasuda, bez ograničenja, stavio sam u izbor čak i neke grupe kojih se militantno gnušam (U2, ABBA...) ili neke freako-weirdo gay-popere (DEAD OR ALIVE, wtf?!) ili Huper poster-babes kao kajli – jedino merilo je da sam, u ranijim danima svoje mladosti, uživao u ovim pesmama, i da su mi i dan-danas uhu drage.
kakvo ludilo, juče uhvatih sebe kako na repeat barem sat-dva slušam Lay All Your Love on Me od ABBA-e! that's the power of pop!
kao i prošlog puta,
zvezdicama sam obeležio svoje mega-favorite.

da biste preko MEDIAFIRE skinuli fajl sa MP3 pjesmama, samo kliknite na linkovani NASLOV kompilacije dole.


ABBA – Lay All Your Love on Me*
ALPHAVILLE – Big In Japan*
BANGLES – Walk Like An Egyptian
BLACK - Everything's Coming Up Roses*
BLACK – Wonderful Life
CINDY LAUPER – Girls Just Wanna Have Fun
CYNDI LAUPER – True Colors*
DEAD OR ALIVE – You Spin Me Round - Like A Record*
DEPECHE MODE – Enjoy the Silence*
EURYTHMICS – Sweet Dreams Are Made of This*
KYLIE MINOGUE – Confide in Me*
MEN WITHOUT HATS – Safety Dance
PET SHOP BOYS – It's a Sin*
PIXIES – Where is My Mind*
SOFT CELL – Tainted Love*
STATUS QUO - I'm in the Army Now
TANITA TIKARAM – Twist in My Sobriety
THE BEATLES – While My Guitar Gently Weeps
ULTRAVOX – Vienna
U2 - New Year's Day
VISAGE – Fade To Grey*

18 коментара:

  1. Imamo bar dva zajednička guilty pleasure-a - Twist in My Sobriety i Confide in Me. :D Zanimljivo je da sam CiM čuo u gothic varijanti, u izvođenju Sare Jezabel Deve (i još nekoliko "tvrđih" obrada), ali je i dalje originalna verzija nenadmašena. :)

    A Everything is Coming Up Roses sam prvi put čuo u aranžmanu domaćeg benda Swamp (http://www.youtube.com/watch?v=wUIpY6Fcsds) i, iskreno, više mi se dopala sa ženskim vokalom. :)

    Big in Japan sam takođe prvo čuo kao obradu, u ruhu Guano Apes-a, pa mi je, kao takva, ostala draža... :D

    ОдговориИзбриши
  2. ODGOVOR AZAZELU92:
    film za koji si pitao na sagiti zove se Spider Labyrinth / Il nido del ragno - http://www.us.imdb.com/title/tt0095728/ mada ga se ti ne sećaš najbolje, iz šturog opisa ipak sam siguran da sam pogodio. odličan je to film, jedan od skrajnutih, neiniciranima slabo poznatih italo horora.

    ОдговориИзбриши
  3. Pa kud turi While My Guitar... u 80s pop? Pesmu iz 1968?

    ОдговориИзбриши
  4. rekoh već da su sva određenja na ovim kompilacijama krajnje slobodna - i žanrovska, i vremenska, i čizovska... znam da ima ovde i stvari koje zalaze u 90te, znam i da bitlsi nisu radili u 80im, ali - 80s POP je naziv za generalni kišobran (većinu), a izuzeci su mi suviše dragi da bi ih izbacivao, ili zbog 2-3 pesme menjao koncept koji je, u startu, neozbiljan i nepretenciozan.

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala.Pogledao sam trejler, to je ta stvar.Imao sam negde oko 7-8 godina kada sam ga gledao(mozda i manje), pa mi je secanje malo mutno.

    ОдговориИзбриши
  6. a ti si, dakle, taj azazel? dobro, vidim da ti je acacia već odgovorila. ubuduće, znaš gde da pitaš, da ne skitaš. ;)

    ОдговориИзбриши
  7. Ma bilo mi je glupo da komentarisem ipod necega sto nema veze sa komentarom.No dobro, znacu ubuduce.

    ОдговориИзбриши
  8. ne moraš da komentarišeš ispod nečega što nema veze sa komentarom - imaš sa strane moj mejl, pa piši slobodno na njega ako već na blogu nema topika ili rivjua bliskog tome o čemu pitaš.
    ja sam ovo sada napisao ovde jer nisam znao gde i kako drugačije da ti odgovorim.

    ОдговориИзбриши
  9. damn! jedno naknadno prisećanje koje je obavezno moralo da bude u ovom izboru:
    Kim Wide - 'Cambodia'

    ОдговориИзбриши
  10. ha osamdesete - pa nema boljeg od toga - od alfavila bi ipak izabrao forever young - ali ima i drugih jakih kao i will survive - one night in bangkok - holding out for a hero

    ОдговориИзбриши
  11. Kaka gresna zadovoljstva, sto bi se neko stideo ovoga? Pa to su (skoro sve) VRHUNSKI songovi! Pixies prisustvo mi samo nije bas najjasnije, jerbo oni jesu pop, na neki nacin, ali suvise prljav pop za ostatak ove liste. Priznaj sad da volis i AHA -> Take on me, pa nek ide zivot. :P Djeneralno, taj pop osamdesetih je odlicna muzika, sa mozda malko kicastim, prepompeznim aranzmanima, ali melodije i harmonije su daleko iznad danasnjeg pop proseka.

    ОдговориИзбриши
  12. Ghoule, šta misliš o Kate Bush? tim pre što kod nje u stihovima, scenografiji, pokretu itd. ima nešto gotsko i hororično? videti
    spotove za Wuthering Heights, Hammer horror?

    ОдговориИзбриши
  13. Fin izbor Gule, nekih 30% ovoga cesto slusam, Cyndie Lauper rules. Ja sam odrastao uz Rammsteina, Apocalyptica, Prml scrm xtrmntr, Rob Zombievi soundtraci iz Matrixa, a od neznijih stvari fini instrumentali klasicne muzike Prokofiev, Borodin, Saint Saens, Dukas..., Orfovu Buranu, Enya, Brave Heart soundtrack, fenomenalni soundtrack iz Stronghold-a, mada Rammstein je obelezio moje punoletno detinjstvo, jer ipak covek konacno sazreva od 23-27 godine, cast izuzecima.

    ОдговориИзбриши
  14. o Kate Bush ništa ne mislim, nisam slušao. ili sam nešto i čuo a ne znam da je ona?

    ОдговориИзбриши
  15. pa baci pogled, dobra je Baby Kate, s jedne strane pevljive pop pesmice, s druge koreni u goth tradiciji..
    kad smo kod tradicije, čitajući izvode iz Pekićeve knj. zaostavštine, post mortem objavljene, nalazim na esej gde pisac pozitivno komentariše filmove sa video nasties liste, konkretno TCsM, I spit on your grave i treći film koji navodi kao Bušač(?).. možda i ne treba da čudi, budući da dolazi od autora Besnila, Atlantide, 99-e, ali me je ipak prijatno iznenadilo

    ОдговориИзбриши
  16. rado bih bacio oko na taj esej - ako nije dugačak, možeš li da ga skeniraš ili uslikaš čitko? pošalji na dogstar666 at yahoo dot com

    ОдговориИзбриши
  17. @D.O. http://www.borislavpekic.com/2013/04/dnevnik-besnila-xxvi-deo.html

    ОдговориИзбриши
  18. hvala, hič! simpatičan text, mada ambivalentan prema nominalnom povodu (video nasties), jer kaže da ipak ima razumevanja za tu kampanju, koja je inače bila debilna, jer podrazumeva da odrasli ljudi moraju biti tretirani kao deca zato što, navodno, nisu u stanju da od svoje dece sakriju neke video-kasete ili ih tako vaspitaju da ih ona krišom ne gledaju... kao što sam i slutio, čim si pomenuo BUŠAČA, sad je očigledno da je u pitanju ferarin DRILLER KILLER. čika bora ima nekoliko sitnih omaški u prepričavanju filmova (da li ih je zaista i pogledao, ili ih opisuje na osnovu opisa sa zadnje strane kasete?) i pogrešnih nagađanja - recimo, testera u MASAKRU je očigledno na benzin, a ne baterije, jer sve vreme se vidi dim koji izlazi iz nje - ali sve ovo je sasvim dražesno i drago mi je što sam to pročitao! hvala još jednom!!!

    ОдговориИзбриши