субота, 10. јул 2010.

Fantasia (1)

ne zamerite sto ce ovo biti telegramski: jer, valja malo i spavati. dakle, ovo su skice za elaboracije koje ce uslediti kad se vratim na srpsko tlo.

- u montreal doleteo i sleteo glatko, docekan i primljen bez problema.

- bio na veceri sa h. g. lewisom, frankom hennelotterom i sa gazdom Something Weird Video kuce, koji je sedeo pored mene, i bio najgovorljiviji. od henenlotera sam klestima izvukao par stvari vezanih za njegov rad, ali sve vreme festivala delovao je kao da mu nije dobro, a kako posle cujem, verovatno mu i nije. lewis je neverovatno vitalan i umno zivahan kao i uvek, razmenili smo iskustva posto je i on jedno vreme predavao knjizevnost, itd.

- bio na opening party-ju sa raznim igracicama i cirkuzanima, igracima sa vatrom i sl.
nudili samo pivo pa sam, na kraju, podlegao pritiscima. upoznao gomilu ljudi, od kojih bi pratiocima ovog bloga neki trebalo da su poznati: karim hussain (SUBCONSCIOUS CRUELTY), maurice deveraux (END OF THE LINE), neki majstori za efekte itd. moris se bas odusevio kad sam mu reko da znam njegove filmove, i da mi se END OF THE LINE veoma dopada... mitch davis je, naravno, geekchina i fun-loving crazyman kako bi se i ocekivalo od jednog od glavnih likova OVAKVOG festivala.

- smesta sam izvideo situaciju sa lokalnim knjizarama i zakljucio da je - katastrofalna. ponuda je ocajna, i moracu da pribegnem kanadskom amazonu ne bih li se snabdeo nekim naslovima koje sam imao na umu.

- pljuskovi tokom celog drugog dana malo su mi pokvarili koncepciju, a jet-lag i umor od nepropaspavanih dana pred put sustigli su me i tako ucinili da sam u prvih 24 casa festivala stigao da pogledam samo jedan film.

- gledao sam dok. o lewisu, 'godfather of gore' - VRLO dobar. tik pred pocetak sreo jednog kolegu iz bg za koga sam skroz smetnuo s uma da je sada u montrealu, pa posle filma odoh na jelo i pice s njim.

- predstoji mi najava, prikazivanje i q&a povodom PORNO BANDE - o tome u iducem nastavku. fotke ne ocekujte dok se ne vratim u srbiju.

6 коментара:

  1. Je l' poznanstva znače da će biti i nekog intervjua ili ne?
    (Lično, voleo bih da pročitam Ghoul's interview with Hussain. :))

    ОдговориИзбриши
  2. i da - procureo skriner, ali to si verovatno već čuo!

    ОдговориИзбриши
  3. zaista je shit sto je procureo skriner SRPSKOG FILMA, ali to je nesto sto se pre ili kasnije moralo desiti. ipak, mogli su da sacekaju barem da krene u bioskope...

    za intervjue - hussain ne bi trebalo da bude problem, ali izgleda da henenloter odlazi vec DANAS, ako vec i nije...

    ОдговориИзбриши
  4. E pa ako ti je sto nisi nasao knjige kada se ne setis starih prijatelja koje imas u istom tom Montrealu.
    Imao si srece sa tom malom knjizarom jer prete da je zatvore ovih dana i dodje mi da placem. Ali naci cu ja opet neku
    jella

    ОдговориИзбриши
  5. prema onome što mi montrealjani rekoše, teško da bi mi i ti, kao lokalka, bila od neke pomoći glede KNJIŽARA, jer njih nema pa nema.
    kažu mi da se tu svi nešto ređim knjigama snabdevaju premoe AMAZONA, i to mu je to.

    ОдговориИзбриши