петак, 11. март 2011.

FILAŽ na FESTU


             novi, subverzivni broj FILAŽA pobudio je nezapamćeno interesovanje domaće javnosti. evo nekoliko slika sa njegove premijerne promocije održane u beogradu, tokom FESTa (tačnije, 05.03.2011. na vrhu Sava Centra, u prostoru izdvojenom za Press konferencije).
            ovde možete najzad videti jasne i pregledne fotke konspirativnog trija fantastikus – a za stolom nam se pridružio i dinko tucaković, kao jedan od saradnika FILAŽA ali i kao autor upravo izašle knjige SENKE FILMSKIH PREDAKA (zbirka filmskih eseja, nekih objavljivanih, a nekih premijernih) koju mu je objavio NKC, niš, a promovisana je odmah nakon FILAŽA.
            u publici su bili i brojni drugi saradnici ovog časopisa, koje neću nabrajati samo zato što ću nekog možda preskočiti. pomenuću samo dvojicu koje je neumoljivo oko kamere uhvatilo:
            nikola popević (inače, jedan od saradnika ovog bloga) ovde s pažnjom guta svaku reč govornika dok nestašna publika šapuće među sobom.
            ivan velisavljević dogovara sa ognjanovićem zbornik NOVI KADROVI 2: JOŠ NOVIJI KADROVI
            u publici, nažalost, nije bio severin franić, kako bi naživo čuo šta zamenik glodura misli o njegovom smešnom textu anti-protiv SRPSKOG FILMA (a vala i ognjanovića) – ali biće još prilike za to!
recimo, evo: najavljujem da će spektakularna niška promocija novog broja FILAŽA biti održana u niškoj narodnoj bliblioteci, 24.03. na odeljenju periodike, u večernjim časovima (verovatno 19 ili 20h, javiću kad doznam).
            nišlije novi FILAŽ, ali i starije brojeve, mogu kupiti tokom trajanja mini-festa, na ulazu u 'bioskop'. ponesite vunene gaće kako vas ne bi grejala samo ljubav prema FILAŽU!
            PS: primerci ovog broja stižu u BG za 7-10 dana - obznaniću ovde kad se to desi.

Нема коментара:

Постави коментар