четвртак, 17. новембар 2011.

Užice gothic (1)

             Nedavni put u Kragujevac, na promociju NAŽIVOG – u grad koji već dobro znam, i o čijim gothic aspektima je ovde već bio iznesen slikoviti izveštaj – poslužio mi je i kao odskočna daska da overim jedan drugi grad, u kome do sada nisam bio. 
            Sa mojim blaženo skromnim uvidom u geografiju Srbije, i uveren da je to odmah iza brda ili dva, zaputio sam se iz Kragujevca u Užice. Ispostavilo se da je put do tamo isto tako dug (skoro tri sata) kao i onaj od Niša do Kragujevca – ali ne žalim se. 
            Em je Srbija znatno lepša čim se zađe od Kg prema zapadu, em – vredelo je, kao što to ove slike bar donekle dočaravaju.
Moj domaćin, kuvar, fotograf i psihopomp bio je lokalni (i globalni) umetnik, T. Jevtić, o čijim radovima je takođe već bilo reči (i slika) na ovom blogu.
Posrećilo nam se sa vremenom: iskoristili smo verovatno poslednji lep vikend u godini, razumno topao za ovo doba godine, i više nego sunčan, pa je stoga obilazak nekih od slikovitijih lokacija u gradu i okolini bio vanredno prijatan, a zlatna jesenja raskoš uhvaćena je maksimalno.
U prvom delu ovog izveštaja nalaze se hajlajtovi iz samog grada, njegovog parka, sa obližnje brane i – neizbežno, sa groblja.
U drugom delu slede hororične fotke iz tvrđave prozaično nazvane Stari Grad, koja će biti poznata čitaocima ZLATNE KNJIGE Dragana R. Filipovića, ovdašnjeg pisca fantastičnih zajebancija, kojega slučajno sretosmo i malo popričasmo s njime u bašti jednog kafea. Specijalno zbog ove posete reprizirao sam ovu knjigu, pa očekujte uskoro osvrt i na nju.  
Do tada, evo magičnih slika iz čarobnog Užica, nastalih tokom vikenda 5-6. novembra 2011. Copyright za sve fotke: Ecclectic Eel for The Cult of Ghoul, Inc.
 Nastaviće se...

1 коментар:

  1. Odlične su fotke, naročito ove kod brane. Scenografija za film. I koliko vidim nisu te šiptarski panduri presreli u toku šetnje - nema brkova :)

    ОдговориИзбриши