среда, 2. новембар 2011.

Veštice, gulovi, zle žene...

            Kao što je ovde već uredno bilo najavljeno, Miroslav Lakobrija je potegao čak iz dalekog Beograda kako bi neke ovdašnje, nišlijske monstrume i monstrumice dodatno razotkrio kao takve.
            Veštice, zombiji, zle žene, sirene, kosturškinje i druge ale i bauci blentavili su se u klubu Feedback u ponedeljak uveče like there's no tomorrow.
            Naravno, u skladu sa starim srpskim običajem, koji glasi: "Nije slava kad je propisano, nego kad je vikend", mnogi ortodoksni Srbi Samhain su dočekali još u subotu uveče, dva dana ranije, pozivajući se na julijansko-vikendaški kalendar.
            Oni najdosledniji veri svojih otaca i đedova, pak, Samhaina su dočekali onako kako su to još Vuk Karadžić i H. P. Lovecraft propisali – u noći između 31. oktobra i 1. novembra.
Upravo ti i takvi vernici nalaze se na ovim fotkama.
 

            Za to vreme, na drugom kraju grada, tačnije daaaaleko izvan bilo čega što se čak i uz najveću dobru volju može nazvati gradom, naime, u selu Jelašnica, Ghoul je radno dočekao Noć Veštica, učestvujući u snimanju priloga za prazničnu, helovinsku emisiju KADAR koja ide na TV ZONA u petak 04.11. oko 19h.
            U hororičnom ambijentu kafića udešenog za ove svrhe, usnimio sam čak dva priloga: u onome koji ide za koji dan skicirao sam objašnjenje o tome zašto je NOĆ VEŠTICA izuzetan film.
            Tom prilikom usnimili smo i drugi prilog, za emisiju koja će ići u petak 11.11. Sasvim prikladno ovom okultno-falusnom broju, tog dana videće se šta sam imao da kažem o svom romanu NAŽIVO i njegovim vezama sa filmovima – onima koji su uticali na njega, i onima na koje je on uticao.
            Kao što se može videti, iskorišćena je i prilika za nekoliko prigodnih fotografija, čisto da ne ostane sve blesavljenje u Nišu, a ništa u brdima i selima, horori.
 

Нема коментара:

Постави коментар