недеља, 18. март 2012.

Doktor za stravu na televiziji i radiju


            Možda ste negde već čuli da sam prošlog meseca (tačnije, 22.02.) odbranio doktorski rad na temu horora u anglo-američkoj književnosti. Uostalom, bilo je nešto malo reči o tome i ovde na blogu. Ovaj događaj privukao je nešto veću pažnju domaćih medija nego što to obično biva kada neko doktorira.
            Od štampanih, VEČERNJE NOVOSTI bile su prve koje su o tome izvestile (vidi članak OVDE). Posle njih je, par dana kasnije, PRESS odatle izdvojio jedan citat i njime ukrasio vrh jedne stranice.
            Dao sam i poveći intervju za niške NARODNE NOVINE, ali on će ovde biti predstavljen zasebno. Dosta je (za sada) bilo mene u slovima i štampi: evo malo audio-video materijala, sa radija i televizije.
            Za emisiju "Pogled iz svemirskog broda", koja ide na radiju Beograd 202 svake nedelje 20-22h govorio sam 11. marta, direktno u etar, bez editovanja i cenzure, o ovoj istorijskoj odbrani i srodnim temama punih 10 minuta. Taj fajl (10 MB) možete skinuti sa Mediafire linka OVDE.
            Niška TV 5 je sa mnom snimila razgovor u Niškoj Banji, pored čuvenog hotela RADON (opevanog čak i u jednoj od pesama legendarnog Žike Pesnika iz ciklusa POZDRAV IZ NIŠKE BANJE) i u parku oko njega. Iz poduže priče izmontirano je oko 2,5 minuta, vrlo solidno i efektno, pa to možete pogledati odmah ispod:

           

            Najzad, prilog o ovom hororu snimili su i ovdašnji dopisnici TV Pink, i to je emitovano u Nacionalnom dnevniku u subotu 17. marta.  
Naročita ekskluzivnost ovog klipa (2 minuta) sastoji se u činjenici da je ovo prvi TV prilog koji sam dopustio da se snimi u mojoj horor sobi, u rodnom mi spomen-domu.
Čak i ako vas ne zanima naročito to što sam imao da kažem (a što je u montaži ionako prestrukturisano, izmenjeno ili tuđim rečima nadopunjeno, kako to inače biva) možda će vas zanimati da bacite pogled na delić horor kolekcije u mom leglu.
            Nju, kao što ćete videti, ne čine samo knjige, nego i razna druga horor čuda (lobanje, giljotine, posteri, mračni artworks itd).
            Ovaj prilog sa Pinka možete pogledati ispod:

1 коментар:

  1. Izdao si hardkor ima te na pinku :) Još da se pridružiš karleusistar na tviteru pa da nastane loodilo.

    Šalu na stranu, svaka čast, možda neko od klinaca kojima nisu ganglije totalno zatupele od granda, farme i ostalih ružičastih bljuvotina bude našao inspiraciju u tvojim poduhvatima i posvećenosti u nečemu što uopšte nije tipično za ovo podneblje (hell, dan danas ima mladih likova koji misle da rokeri idu na groblja noću i tamo slugeraju sejtanu).

    ОдговориИзбриши