субота, 8. јун 2013.

NAŽIVO u Austriji

            U okviru akcije "NAŽIVO, prirodno!" ekskluzivno prikazujem nekoliko zabavnih fotki na kojima se prvo (crveno) izdanje mog horor romana nalazi na slikovitim lokacijama u Austriji, tačnije, u Karinitiji, iliti po slovenački – u Koruškoj. Inače, drugo, blago revidirano izdanje romana NAŽIVO i dalje je dostupno kod autora. Detalji OVDE.
            Na prvoj slici se moja knjiga vidi u Bad Kleinkircheimu
            Vidi se žičara u usponu na 2055 metara visok Kaiserburg.
Konačno, sve ove mogile (to prave sami penjači na vrh, iz nepoznatih razloga), krstovi itd. su na vrhu Wollaner Nock koji je na 2145m! Bizarne kamene građevine nesumnjivo okultne namene – verovatno za prizivanje demona planine ili nebesa koja pucaju nad krajolikom. 
Možda su upravo o ovim vrhovima ispisani sledeći redovi, citirani u Lavkraftovom "Daničkom užasu" (vidi NEKRONOMIKON):
"Priznati se mora, da su ta svetogrđa jednog paklenog niza demona odveć naširoko poznata, a da bi se mogla poricati; prokleti glasovi Azazela i Bazraela, Belzebuba i Beliala, koji ispod zemlje dopiru, čuti su od strane više od dvanaest pouzdanih svedoka sada živućih. I ja lično, pre ne više od četrnaest dana, vrlo jasno uhvatih razgovor zlih Sila u brdu iza moje kuće; tu je bilo zveketanje i kotrljanje, ječanje, kričanje i šištanje, takvo da nijedno biće od ove Zemlje to ne bi moglo načiniti, nego je svakako doprlo iz onih pećina koje samo crna magija može otkriti a samo Đavo otključati."
Autor svih ovih fotografija je Pavle Zelić, dobar pisac fantastike i horora kome je prošle nedelje Laguna objavila horor roman PEŠČANA HRONIKA. Možete ga potražiti već sada, ili sačekati moj rivju, koji će se naći na blogu do kraja iduće nedelje. I ne brinite – bez obzira što je Pavle dragi kolega i drug, i što je bio tako dobar da načini ovaj simpatičan foto-omaž mom horor-zlodelu, moja kritika njegove knjige biće, kao i uvek, prema svima, stroga ali pravedna!
 
 
 

Нема коментара:

Постави коментар