недеља, 13. април 2014.

ZAVODNIK u Beogradu! Promocija u Kinoteci!

             Još jedno podsećanje na ovo dešavanje + neki dodatni detalji i obaveštenja + prvi ozbiljan prikaz knjige! Sve to i još mnogo toga drugog – sledi dole!
            U ponedeljak 14. aprila je promocija mog novog romana ZAVODNIK. Mesto dešavanja: Muzej Kinoteke u Kosovskoj ulici. Početak: tačno u 19.45h. Trajanje: do malo pre 21h. Učesnici: dr Marko Pišev i dr Ognjanović.
            Deset godina posle kultnog romana Naživo, Dejan Ognjanović se vraća s novim romanom strave pod naslovom Zavodnik. Otkrijte kakve horor potencijale nudi paganska zaleđina srpskih narodnih verovanja. Otkrijte kakve tajne kriju polusrušene kuće, stara groblja, u korov zarasle njive, duboke šume, brda i mračne pećine u zabačenom, opustelom selu u brdima jugoistočne Srbije. Otkrijte kako izgleda horor roman koji zaista izaziva jezu. Otkrijte isplati li se objaviti samizdat u vreme propasti knjižara i ovdašnje kulture uopšte.  
U tome će vam pomoći autor i njegov specijalni gost, dr Marko Pišev u dvostrukom svojstvu: kao saradnik Instituta za etnologiju i antropologiju i kao dokazani pisac horora.
            Svi koji su u mogućnosti da svrate te večeri, dobrodošli su! Pretplatnici koji su knjigu već pročitali mogu da iskoriste priliku i popričaju s autorom ili postave neka konkretna pitanja. Oni koji još nisu nabavili knjigu – mogu je tom prilikom kupiti po najpovoljnijim mogućim uslovima, bez plaćanja poštarine i dodatnih ptt marži, s posvetom autora.  

Podsećam da knjige neće biti u knjižarama – a ako slučajno nešto pretekne od promocije, možda nekolicinu primeraka ostavim negde, ali računajte da će se tamo prodavati po ceni većoj za oko 30% ili 40% (što je uobičajena knjižarska marža)! Ako baš insistirate da ZAVODNIKA platite 800 ili 900 din., mogu vam izaći u susret i uzeti vam toliko, čisto da vam učinim, iako je redovna cena kod autora daleko niža od (eventualne!) knjižarske.
            Dođite, dakle, da naživo podržite pravi, čistokrvni domaći horor, one koji ga stvaraju i one koji se za njega bore!
            Tim pre što se ova promocija dešava u okviru jednog još većeg i lepšeg dešavanja, revije SF filmova u Muzeju Kinoteke. Kompletan program imate OVDE, a ponedeljak 14. april je dan posvećen majstorima HORORA: promocija ZAVODNIKA smeštena je sasvim prikladno između dva remek-dela SF-horora! Pazi ovaj line-up:
17:45
Stvor
(SAD 1982) 109’
The Thing
r. Džon Karpenter (John Carpenter)

19:45
Promocija knjige „Zavodnik“ Dejana Ognjanovića

21:00
Osmi putnik
(VB 1979) 117’
Alien
r. Ridli Skot (Ridley Scott)

 
          Znači, to je ta transverzala: od ruralnog gotika i priče o duhovima preko lavkraftovskog body-horrora u ledenim pustarama Zemlje pa do mračnih dubina svemira u kojima nas čeka, ponovo, lavkraftovski UŽAS! Dođite na STVORA, ostanite zbog ZAVODNIKA, na kraju se okrepite OSMIM PUTNIKOM! Vrhunski horor-maraton kakav se retko viđa!
            Inače, cena ulaznice za filmove je smiješnih 150 din, a ulaz na promociju je, naravno, besplatan! Ako kupite jednog ZAVODNIKA i karte za oba filma, sve zajedno vas još uvek košta manje od 1000 din. Pa gde to ima?! I ko tome može odoleti?!!

            Evo i nekoliko obaveštenja:
            1) Svim pretplatnicima knjige su poslate još pre nekoliko dana; oni iz Srbije trebalo bi da su ih dobili najkasnije do petka, 11. aprila. Oni iz regiona i daljeg inostranstva trebalo bi da ih dobiju najkasnije do oko 18. aprila.
            Mada su nesavesni poštari neke pošiljke ostavljali ljudima ispred vrata, na pragu, ili čak na kapiji, ili na vrhu poštanskog sandučeta, do sada su valjda knjige stigle svima kojima je trebalo da stignu.
            2) Vaši komentari na roman i dalje su dobrodošli; zahvaljujem onima koji su se ovde na blogu već osvrnuli na nju, i pozivam i ostale da to učine. Ako vam se roman dopao – preporučujte ga svima i svuda gde nađete za shodno: uživo, na fejsbuku, forumima... Usmena, direktna preporuka je najbolja reklama, a drugu ovaj roman neće ni imati. Njegov uspeh, ako ga bude bilo, neće zavisiti od marketinga, bilborda, plaćenih prikaza i reklama, niti od urota kojekakvih interesnih grupa (moćnih izdavača i kritičara i ko zna koga). ZAVODNIK u potpunosti zavisi od vas, njegovih čitalaca.
           3) Prvi ozbiljan, supstancijalan osvrt na ZAVODNIKA od strane renomiranog kritičara već se pojavio na netu. O romanu se izjasnio dr Vladimir Kolarić. Diplomirao je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Doktorirao na istom fakultetu sa zvanjem Doktora nauka o dramskim umetnostima, medijima i kulturi. Autor zbirki priča Lutalice (SKC Kragujevac, 2006) i Rat ljubavi i druge priče (Filip Višnjić, 2007). Objavljuje prozu, teorijske radove iz oblasti filma i književnosti, filmsku i književnu kritiku i prevode sa ruskog.
            Njegov kratki esej inspirisan pojedinim aspektima ZAVODNIKA možete pročitati OVDE.


            

1 коментар: