понедељак, 21. јул 2014.

Promocija romana ZAVODNIK na Kratkofilu u Banjaluci

  
Drugog dana festivala kratkih igranih, animiranih, dokumentarnih i eksperimetalnih filmova sa svih kontinenata, Kratkofil plus, čije se osmo izdanje dešava u Banjaluci 22-25. jula, organizovana je promocija novog romana Dejana Ognjanovića, Zavodnik, objavljenog deset godina nakon njegovog romana prvenca, Naživo. U romanu Zavodnik radnja se odvija u ruralnoj sredini, bavi se folklornom mistikom i sujeverjem, a umesto pretnje direktnim nasiljem, veći naglasak je na osećanju jeze, strave, misterije i napetosti.
Zaplet romana prati profesora iz grada koji se, ubrzo po svom dolasku u jedno zabačeno selo na jugoistoku Srbije, suočava sa mračnom tajnom koja prati dvoje učenika, brata i sestru o kojima se brine, naizgled, samo njihova baka. Kakve tajne kriju polusrušene kuće, stara groblja, u korov zarasle njive, duboke šume, brda i mračne pećine? Šta se krije oko izvora u šumi po imenu Zavodnik?
Promocija se dešava u Domu omladine u Banjaluci, u sredu 23. jula u 19h. U razgovoru s autorom učestvuje Ninoslav Mitrović, pisac iz Banjaluke, autor Ghoul-approved zbirke priča etno-horora, Gluvo doba. Tematika književne i filmske obrade folklornih motiva biće ilustrovana insertima iz domaćih dugometražnih, kratkih i dokumentarnih filmova koji se bave tom tematikom (Leptirica, Naprata, 40 dana...).
Evo prilike za moje čitaoce iz Banjaluke i njene bliže i dalje okoline da dođu do moje knjige bez smaranja sa poštom, carinom, bankarskim i drugim nametima koji cenu knjige dupliraju protiv moje volje. Dođite da se vidimo naživo, upoznamo, popričamo, itsl.
Takođe, obaveštavam sve svoje čitaoce iz Bosne i Hercegovine koji ne mogu lično da se pojave ovog dana na promociji da ću jedan manji broj primeraka Zavodnika ostaviti kod svog agenta u Banjaluci, pa ćete preko njega moći da nabavite ovaj roman po razumnoj ceni od samo 10 E, umesto skoro dvostruko tome, koliko inače košta zajedno sa slanjem iz Srbije. Pišite mi na dogstar666 at yahoo dot com radi dogovora!

PS: Prilično zabavne izveštaje sa mog gostovanja na Kratkofilu pre pet godina možete naći ovde na blogu, pa možete i to pogledati u arhivi iz jula 2009...Нема коментара:

Постави коментар