понедељак, 23. фебруар 2015.

POETIKA HORORA prikazana u NIN-u!


            Moja studija o nastanku i razvoju poetike horora u književnosti, koju je za Sajam knjiga objavio Orfelin iz Novog Sada, prikazana je u NIN-u. Tačnije, tekst je izašao prošle sedmice, u broju od 19.02.2015. na strani 53. Autor je Slobodan Ivkov, novinar i kritičar naročito istaknut kao promoter stripa i fantastike u književnosti.
Evo tog članka koji sam skenirao i ekskluzivno vam ga ovde prikazujem:

            Tekst jeste kratak, ali što kaže naš narod – "beggars can't be choosers", i lepo je da je ovaj ugledni nedeljnik našao za shodno da izdvoji i ovoliko prostora za prikaz knjige ove tematike, bez obzira na renome njenog autora, zatim izdavača, pa i činjenicu da je bila u najužem izboru (top-3) za nagradu "Nikola Milošević" za najbolju knjigu iz oblasti književne teorije, filozofije i sl.
            Samo jedna mala ispravka: knjiga zaista jeste pisana jasnim, preciznim, neki kažu čak i lepim, i svakako svima razumljivim jezikom, ALI u njoj ne postoji "kolokvijalno" izražavanje izvan citata iz romana Stivena Kinga i drugih navoda. Čisto da ne ispadne da je pisana baš za naj-najširu publiku i za potpune diletante nekakvim ćaskalačkim jezikom, jer nije.

Ali, oni koji su je pročitali to već znaju. A vi ostali, šta čekate? Knjigu najpovoljnije možete kupiti direktno od izdavača, a ko više voli knjižare, DELFI i VULKAN su mesta gde je može sigurno naći, mada je ima i u mnogim drugim, širom zemlje. 

2 коментара:

  1. Verujem da je to moglo i kraće. Haiku kritika, tako se štedi papir...

    ОдговориИзбриши
  2. prikazana - ili, tačnije rečeno, pokazana, na blic! ali gde je i za koga je - mnogo je. mi kulturni treba da budemo srećni sa mrvicama dok političko-zabavljačke estradne zvezde dobijaju stranice i stranice za svoja nagvaždanja.

    ОдговориИзбриши