среда, 22. јануар 2020.

Kult Gula puni 11 godina: AKCIJA!
            Narode, ovca mi se jagnji i nemam vremena za dugačka razglabanja o tome kako je ovaj blog predivan i božanstven i mnogoobožavan i koliko su njegovi čitaoci najbolji na svetu i sva ta sranja.  
To smo što smo, taki smo kaki smo već punih 11 godina – kome se sviđa, dobrodošo, kome se ne sviđa, bolje mu ušo!
Ovo su slavljenički dani i u širem smislu, jer je izdavačka kuća Orfelin (za koju radim, ako niste primetili, već 5 godina) objavila roman koji je pre par dana dobio NIN-ovu nagradu za roman godine, a u najužem izboru od 5 naslova bio je i odličan roman vlasnika Orfelina – moj prikaz te knjige je OVDE.
Dakle, Orfelin je priznat od strane književnog mejnstrim, istina ne zahvaljujući hororu (jer to bi bila naučna fantastika!), a to valjda znači da će naše zajedničke horor akcije planirane za ovu godinu stajati na čvršćim, stabilnijim nogama.
U tom smislu, ja ovih dana privodim kraju rad na čak dve nove knjige edicije „Poetika strave“, i zato nemam mnogo vremena za tupljenje: ukratko, blog ide svojim tokom, ima svoju publiku, svoj fidbek, svoje posete koje su u okvirima ranijih godina, a ja ću se njime baviti onoliko koliko mi druge horor aktivnosti dopuste.
Kao što znate, prošlogodišnji jubilej proslavili smo RADNO, objavljivanjem knjige KULT GULA: PRVIH 10 GODINA, u kojoj je stručni žiri odabrao najbolje dotadašnje tekstove sa bloga. Zahvaljujući vašoj pretplati, ali i daljem interesovanju, na promocijama i drugačije, to se pokazao kao uspešan poduhvat.
Otišlo je nešto preko 400 primeraka (od 500) za prvih godinu dana, što je sasvim OK. Not great, not terrible. 
Naravno, prava jagma će da krene tek kad se ovo rasproda – ali za sada budite mirni, imam još nekih 80-ak komada sigurno. Valjda. Nisam skoro proveravao...
Anyway – da zasladimo ovu proslavu 11. godine bloga, evo nove AKCIJE koja traje od 22.01. u podne do 24.01. u minut do ponoć


svako ko to poželi u ova dva dana može knjigu KULT GULA kupiti po specijalnoj rođendanskoj ceni od samo 700 dinara (+ ptt). Njena redovna cena je 900 (+ ptt).

A ako nekim slučajem još sebi niste pribavili moj roman NAŽIVO (čija je cena 800 din + ptt), to znači da samo u ova dva dana te dve knjige – KULT + NAŽIVO – možete imati za smešnih 1.500 din (+ptt).
Ko želi da se proveseli, neka se javi na moj mejl dogstar666 at yahoo dot com radi dogovora oko načina slanja i plaćanja.
Važno: akcija važi za sve koji mi se JAVE MEJLOM u rečenom vremenskom periodu. Uplata može da se sačeka do 1. februara, ako je neko preterao sa januarskim slavljima i troškovima pa čeka sledeću platu. Ali javljanje na moj mejl mora biti obavljena u ova dva dana, ne posle toga.
Eto. Ko čita Kult Gula – taj nije ljudska nula! Ko Kult Gula čita – velika mu... plata, dabogda!
Uzdravlje!

10 коментара:

 1. glas nam je sve dublji, a tuširanja sve duža...

  ОдговориИзбриши
 2. Dejane, neću ti reći da si doktor horora (dosta je o tome rečeno), već da si dobar marketing stručnjak - ubedio si me da kupim 12 knjiga
  "Poetike" (zasad!) Džejms, Širli, Hodžson me nisu zadovoljili... Džejms ko za decu, suviše površan, Širli suviše blago i razvodnjeno, a kada sam procitao da Teodora i Elenor farbaju nokte prestao sam da čitam (ni tvoja recenzija mi nije promenila mišljenje), Hodžson nekako isti, samo me je prva prica uznemirila.
  Ligoti / Ejkman najbolji! (Očekujem Zaveru protiv ljudske rase)

  Pitanja:

  1. Ima li šanse da se ove knjige pojave u "Poetici", šta misliš o njima? The Secret of Ventriloquism by Jon Padgett, Borderlands 1 by Thomas F. Monteleone, Haunted by Chuck Palahniuk, The Ones That Got Away by Stephen Graham Jones.
  2. Klajv Barker Knjiga krvi i Dalton Trambo Džoni je krenuo u rat - znam da ima u knjižarama ali bi ih radije vodeo u "Poetici" zbog recenzija, pogovora itd...
  3. Ja, kao neko kome je Dylan Dog nešto najbolje sto je citao, šta bi preporucio od literature, ima li išta slicno (isto?) Dakle melahonija, depresija, misterija, apsurd, egzistencijalizam...

  Čestitam na 11 godina rada, da traješ barem jos 111!

  ОдговориИзбриши
 3. eto, obmanuo sam te da čitaš genijalne knjige koje su te omašile... ali dobro, bar poneka te i pogodila, šta da se radi... neke od knjiga koje pominješ imam u planu a neke ne, ali ne mogu da dajem konkretne naslove i planove za budućnost, jer neprijatelj prisluškuje i moram da u javnosti budem suzdržan oko toga, da mi ne bi krali ideje. lepo je što preporučuješ finansijsko samoubistvo, da izdajemo knjige koje drugi izdavači uveliko već prodaju, ali neka, hvala. to tako ne funkcioniše. te preporuke od knjiga koje mi tražiš, to već imaš na blogu, potraži malo arhivu, mislim da sam još 2009. izneo ovde listu meni najznačajnijih knjiga, a većina njih spada u to što tražiš.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ima li sanse da se vi dokopate prava za Barkera?

   Избриши
  2. za koje delo? knjige krvi? ja ne znam ni da li je postojeće izdanje legalno - a ako jeste, onda svakako ne možemo mi da to objavljujemo dok ga već drugi izdavač prodaje. a ako je ilegalno, tim gore - oni mogu ubeskraj da ga doštampavaju i stalno drže na tržištu, pa je svejedno suicidalno da orfelin to izdaje, legalno i za pare, ako neko ko je to uzeo za dž. pedluje ubeskraj...

   Избриши
  3. Mislio sam na romane koji nisu uopste prevodjeni - Mister B. Gone, Coldheart canyon, Scarlet gospel etc.

   Избриши
  4. pa kad si mislio, onda tako i reci. Mister B. Gone je sranje, to sam bacio posle 10-ak strana pročitanih; Scarlet gospels je slab (vidi moj rivju na blogu); Coldheart canyon nisam čitao i skeptičan sam (mada mi ga Aca R. hvali) + nisam siguran koliko bi to leglo Orfelinu sve i da, slabo verovatno, legne meni.

   Избриши
 4. Meni je juce stigao kombo Kult Gula + Naživo. Sjajno zapakovano sa bonus posvetom sto nisam ocekivao
  Hvala doco i ziv bio

  ОдговориИзбриши
 5. Mister B. Gone je bas sranje. Jedva se naterao da procitam do kraja.

  ОдговориИзбриши