уторак, 15. септембар 2020.

VERNICI ZLA

Tačno je mesec dana otkako sam počeo pisanje mog trećeg romana, PROKLETIJE. Rad na njemu ide sasvim solidno: imam već napisano oko 135 strana, što je otprilike trećina romana... Više o njemu kad za to dođe vreme, a do tada – da vidimo nešto sasvim drugačije!
            Sasvim? Hm, ok, možda ne baš sasvim, pošto se i ja bavim nekakvim vernicima Zla, sektama, mračnim silama – mada, ipak na vrlo različit način od dva filma o kojima Aca Žikić piše u donjem osvrtu.
            Ako vas moje mišljenje zanima (a ako ne, šta ćete ovde?), THE BELIEVERS ima od mene jaku trojku (***), dok mi je SPELLBINDER bio daleko slabiji kad sam ga gledo pre 30 godina (dvojka = **), ali skino sam ga nedavno radi reprize, jer možda sam bio prestrog, a osim toga, kad se uporedi sa današnjim iz-dupeta-snimanim mrljavo-neosvetljenim i ružnim „hororima“ svaki profesionalno slikan i režiran film iz 80-ih i 90-ih je eye candy koji automatski dobija jednu zvezdicu više. (A kad sam kod aj kendija, tu je i Keli Preston...)
            Da vidimo, ipak, kako je to sve delovalo Žikiću pre tri decenije.


            

2 коментара:

  1. Da li ce biti mozda nekada analiza ili osvrt na domaci film Tockovi?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ne verujem da će tako skoro. morao bih prvo da ga ponovim, a to teško da će se desiti pre kraja ove godine, ako i tada.

      Избриши