уторак, 31. мај 2022.

DIVLJA KAPELA je izašla iz štampe!


Dragi moji, došao je najzad i taj dan: moja prva zbirka priča, DIVLJA KAPELA i druge priče izašla je iz štampe!

Sinoć, 30. maja, dobio sam prvih stotinak primeraka, a ovih dana stiže mi i ostatak.

Jutros, 31. maja, već sam poslao prvih pedesetak paketa, i što pre šaljem i ovo ostalo.

Nisam slao po redu u spisku, iako inače tako radim: prvo sam slao najveće pakete (onima koji su naručili više knjiga) i post expres, i nekoliko u inostranstvo, jer me hvata paranoja da bi poštarina mogla poskupeti od 1. juna, a ako se tako desi – ovo su paketi na kojima je poštarina skuplja pa bi poskupljenje najviše udarilo i mene i vas.

Naravno, možda i ne bude poskupljenja – na sajtu pošte sada ne pominju ništa o tome – ali, što je sigurno – sigurno. Vidite i sami kakva su luda vremena, sve cene divljaju i… jbg.

Ono što sam otkrio jutros jeste da je pošta počela da naplaćuje koverte za post expres. Za najmanju, meku, traže 9 din, a one veće su skuplje, idu naviše, kartonske su 25 i 35 čini mi se.

Srećom, imao sam neku zalihu koverti dok su ih davali dž. tako da nema potrebe ništa da doplaćujete vi koji ste se do sada pretplatili i uplatili: to će pogoditi one koji se pretplate od danas pa nadalje i žele slanje post expresom.

Dakle, ako još uvek nemate ovu lepoticu u svojim rukama, odnosno niste se pretplatili – šta čekate? Da se rasproda? Da poskupi? Da stane rat u Ukrajini?

Ako se još dvoumite, evo dole kako izgleda listanje knjige, naživo, u 3-D.DIVLJA KAPELA košta 800 din + ptt (izaberite Prepor. tiskovinu ili Post expres).

Još uvek imam i NAŽIVO (900 din; još samo tuce primeraka, i onda ode!), PROKLETIJE (900 din; još nekoliko stotina) i KULT GULA (900 din; još 20-ak).

Pišite mi na stari dobri mejl dogstar66 at yahoo dot com

A ako ste se ranije pretplatili a niste kod kuće u narednim danima i nema ko da primi pošiljku za vas, javite mi to smesta.Psiho protiv DIVLJE KAPELE!

Evo malog apdejta oko moje nove knjige: prvih 100 komada sam dobio u ponedeljak uveče i poslao 50-ak u utorak i još 50-ak u sredu. Mnogi su ih već dobili (Post expres), a ponekima još putuje i dobijaju primerke polagano ovih dana (preporučena tiskovina).

Međutim, ostatak tiraža, koji je po dogovoru i obećanju već trebalo dosad da dobijem – još nemam u svojim rukama. Razlog: preko dana su česta isključenja struje u tom selu na periferiji Niša gde se nalazi štamparija, a to je tako zbog nekakvih radova, neki put se gradi tamo, šta li, i zato štampar nikako ne uspeva da pokrene i aktivira te mašine dovoljno dugo da dovrši posao oko koričenja, šivenja i lepljenja odavno odštampanih knjižnih blokova i korica.

Dakle, molim vas za razumevanje prema brže-jače-bolje napretku Srbije i besomučnoj gradnji puteva na sve strane, i gde treba i gde ne treba, zbog čega rad „moje“ štamparije, eto, malo trpi... Poslednje obećanje od štampara, od petka popodne (3. jun), glasi da dobijam ostatak tiraža u ponedeljak: a ako se to zaista desi, sledećih 50-ak paketa šaljem već u utorak…

 

Da li će biti promocija?

Uh, ne znam, preokupiran sam i drugim stvarima ovih dana – radim na organizaciji horor festival u Doljevcu kraj Niša (1-3. jul), ovih dana će zvanična obznana o tome! – i zato ne stižem time da se bavim.

Mislim da će prva promocija KAPELE biti na Draža-festu, odnosno Art-Anima festu u Poletu, u Bg, u utorak 5. jula.

Stay tuned, ne mrdajte odavde i znaćete sve što treba znati!

5 коментара:

 1. Pročitao sam knjigu i uživao u pričama.

  Koliko shvatam, do kraja godine bi trebalo da izađu Zadušnice? Hoće li to biti u maniru Zavodnika? Da znam, da se odmah pretplatim i za to...

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. prvobitni plan je bio da ZADUŠNICE završim do leta i objavim najesen. međutim, iskrsli su poslovi i obaveze zbog kojih to neće biti moguće. kako stvari sada stoje, idućeg proleća istovremeno objavljujem taj roman i jednu zbirku priča.

   Избриши
 2. Pročitao sam "Sektu Prljavih" i "Noćenje", jer volim što nezavisnije priče ("Divlja kapela" mi je od ranije poznata), a deluju mi tako.
  Ne bih da svoje pozitivne utiske obelodanjujem o ovim pričama, jer ljudi upravo čitaju.
  Pitanje za autora:
  Koji film preporučuješ kao najpribližniju ekranizaciju Noćenja? Atmosferična vukojebina, palanačko ugostiteljstvo, horor...
  Očekivao sam nešto kao Vacancy (2007), Pogrešno skretanje. Dobio u tom smislu, ali eto, tvoje viđenje približnijeg filma.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. ne znam nijedan film koji je po zapletu ili ugođaju sličan mojoj priči, jer u svim hororima motel je najčešće izvor zla, a ovde to nije slučaj.

   Избриши