izabrana dela

izabrana dela

четвртак, 5. март 2009.

BAD BIOLOGY


*(*) 

2-
FRANK HENENLOTTER je pridružio onim kultnim horor-rediteljima za koje se, na žalost, može reći da su PUKLI.
BAD BIOLOGY je dobar film – za šimpanze, budući da obiluje majmunskom rep muzikom, i na majmunski način se bavi animalnim čovekovim porivima (tj. sexom).

ako rep u filmu još nekako i svarimo kao neminovni kompromis čoveka koji 17 godina nije snimio film i jedva je nekako uspeo da pare za svoj najnoviji dobije od nekog nigrutina, nema nikakvog izvinjenja za totalno odsustvo duha i luckastih zajebancija na koje nas je ovaj nekadašnji majstor treš-splater ludorija navikao.
premisa je potentna – cura sa 6 klitorisa, koju niko ne može da zadovolji, i momak sa neutaživim penisom-dokolenkom – ali je krajnji rezultat – limp dick od filma! to je toliko banalno, prozaično, nenadahnuto, neduhovito, razvučeno i glupo da se ne oseća ni trag od nekadašnjeg vickastog maga.
da se razumemo – hen se oduvek borio u low-budget areni i oduvek je imao vrlo loše glumce (mada se BRAIN DAMAGE može pohvaliti podnošljivim glavnim junakom); efekti gejba bartalosa nikada nisu bili stelarni, niti su ti poluparodijski zapleti i zahtevali neke hiper-realistične maske. ali fuck, ovo u BAD BIOLOGY je neshvatljivo jeftino i ružno i glupo čak i za henove uobičajene standarde! ta glavna fufica ima grdne neke monologe, a ona ih toliko zbrzano i bez duše čita-recituje da to potpuno ubija nešto malo duha unetog u njihovo pisanje! pa ako pred kamerama nije umela da glumi, bar iza nje, u studiju ili gde već tokom snimanja tih voice-overa mogla je da se vrati na 'ostav' i da to pročita sa minimumom osećaja! ovo je strašno: tim pre što je zvuk u filmu slab, pa se mnoga od tih njenih frfljanja guše u buci koja ide ispod i iznad njih.
efekata maske ima neoprostivo malo za jedan film FRANKa HENENLOTTERa, a to malo što ima – taj veštački, mutirani 'kurac' – to je toliko jeftino i glupo da izgleda kao da je smandrljano za 10 minuta od nekih plastičnih kesa i materijala nađenog u kanti za đubre!
sve potencijalno dobre stvari u ovom filmiću frenk je radio mnogo bolje u ranijim filmovima: slikoviti low-lifeovi su bili zabavniji u prvom BASKET CASE-u, frikovi originalniji i duhovitiji u drugom delu BC-a, a borba mozga i kurca beeeskrajno slojevitija i pametnija u neprevaziđenom BRAIN DAMAGE!
čitav film ostavlja utisak zbrzanog, recikliranog hack joba, ružnog i jeftinog 'omaža' koji je za par dana usnimio neki fan, a onda HENENLOTTER samo turio svoje ime na taj produkt kako bi se lakše prodao onima kojima je njegovo ime još uvek nešto značilo. do ovoga.
zaista, BAD BIOLOGY je razvučena i praznjikava orgija amaterštine i treširanja koja bi bila nešto svarljivija da je prikazana na beokonu, za dž, kao plod nekih mladih, neambicioznih trešoljubaca; ali prodavati ovo kao film, pa još s potpisom čoveka koji je ipak potpisao neke sjajne i nadahnute C-muvije zaista je ne samo blasfemija nego i prevara.
samo za najzadrtije fanove koji su se uželeli svog HENENLOTTER-fixa. ali budite upozoreni: OVAj fix neće utažiti vašu HENENLOTTER glad, jer od njega ovde ima vrlo malo.
zaista tužno.

5 коментара:

 1. komedija je najsubjektivniji od svih žanrova, ali sam i pored toga iznenađen u kojoj meri se ne slažem sa ghoulovom vivisekcijom ovde tj. meni je film bio savršeno zabavan! čak i ti loše glumljeni monolozi su se sjajno uklopili u celinu pošto ostavljaju utisak usnimljenih pozorišnih minijatura. a u datom kontekstu gde je sve prikazano u in your face maniru, pa i ono što je na nivou metafore, ovo začudo funkcioniše. kraj jeste malko zbrzan i svodi se na vic, ali izuzetno blasfemičan vic sa dobrim pančlajnom. ima i nekoliko potpuno genijalnih momenata kako na nivou koncepta (mašina za masturbaciju), tako i na nivou pojedinačnih scena (dijalog u kafiću). efekti su sasvim podnošljivi, a i nije naglasak na njima sem pri kraju. sve u svemu, po meni je ovo vintage henenlotter i imam utisak kao da nismo gledali isti film. ocena: 3+

  ОдговориИзбриши
 2. Ovo budi nadu! Mada, zbog te blasfemije ću još da razmislim da li da gledam film.

  ОдговориИзбриши
 3. Vrlo dobar film, ali bio bi još bolji da nema pomenute blasfemije i onolikih nigera, od kojih je jedan našao za shodno da se kredituje i kao producent i koscenarista (kladim se da su oni retardirani nigerski dijalozi i prepiranja njegovo djelo).

  ОдговориИзбриши
 4. Btw, Ghoul je kao i obično nepažljiv. Naime, radi se o SEDAM klitorisa a ne šest.

  ОдговориИзбриши
 5. budući da i tvoja mama čita ovaj blog i komentariše na njemu, bolje pripazi šta pišeš!

  ОдговориИзбриши