уторак, 24. новембар 2009.

SRPSKI FILM: premijera

nestrpljivim fanovima žestokog horora imam exkluzivno zadovoljstvo da, zahvaljujući informaciji direktno iz CONTRA FILMA, obznanim podatak da će SRPSKI FILM, ako preživimo epidemiju svinjoguzog gripa i druga sranja, svoju premijeru pred srpskom publikom imati u FEBRUARU.

ako odgovorni drugovi FESTA budu imali hrabrosti da ga uvrste u program, premijera će biti u okviru te manifestacije (krajem februara); a ako ne, onda će film krenuti ranije tog meseca.

inače, SRPSKI FILM je nedavno prošao kroz torturu prema kojoj su one fiktivne, naravno – dečja igra. priča je neverovatno zabavna za posmatrače sa strane, mada za tvorce (istovremeno i producente) filma to sigurno nije. naime, SRPSKI FILM je sniman RED kamerom, i početkom novembra je trebalo da u prestižnoj minhenskoj laboratoriji bude prebačen na filmsku traku. zapravo, film je već i bio prebačen na celuloid; reditelj i direktor fotografije overili su tu verziju na licu mesta i bili oduševljeni rezultatom.

avaj! oduševljeni nimalo nisu bili – advokati laboratorije. kada je već trebalo da se aminuje cela rabota, da se plati šta treba i da se rolne nose u srbijicu, eto ti đavolovih advokata! pravni tim je overio neke od žešćih scena filma i procenio da ta firma ne sme da nastavi s radom odnosno da svoje ime stavi na taj i takav film dok ga policija ne pregleda i ne uveri se da je to sve OK.

dođu tu neki pajkani, pogledaju film i kažu: ovo neće proći! ovo su opasne frekvencije!

uveravanja da je u pitanju igrani film, da je to sve kobajagi, da su glumci živi, da su u pitanju efekti maske, režija, fuckin' fiction – ništa nije pomoglo. švabe su se uplašili filma, odbili da okončaju ugovoreni posao, uplaćeni avans su uredno vratili a film, već na traci – spalili.

trenutno je SRPSKI FILM u mađarskoj laboratoriji koja, nadajmo se, neće da izvodi slične besne gliste...

PS: što je (meni) najzabavnije, švabe su se usrale od dve scene nasilja prema ženama (kadrovi iz jedne od njih mogli su se videti u promo reelu okačenom na netu), a kako izgleda uopšte nisu ni videli dve znatno žešće i gnusnije scene od kojih će barem jedna da uđe u sve antologije.

da jesu, reditelj i producent bi sada već čamili u nekom švapskom zatvoru i dopisivali se s romanom polanskim.

4 коментара:

  1. Ko im je kriv kada nisu culi za epizodu iz zivota Carlija Sina kada je FBI-u prijavio Guinea Pig kao real snuff.

    ОдговориИзбриши
  2. pazi, nisu švabe toliko glupe da ne znaju šta je šta, nego je poenta u tome da se boje KONTROVERZE. ovo im je prejako. neće svoje ime na tome.

    ОдговориИзбриши
  3. Ajde lazite nekog drugog... Liberalni kapitalizam nije gadljiv na pare... Ovo je samo publicity stunt za naivne srpske medije. Kao Srbi su sad napravili nesto sto je sokantno cak i Nemcima.

    ОдговориИзбриши
  4. Nisam baš siguran da će taj "publicity stunt" pomoći autorima filma. Ako cenzure u Srbiji do sada nije bilo, ne znači da neće moći da bude uvedena. Naša nesrećna zemlja hoće u Evropsku uniju, pa državni cenzori, koji su sa "Porno bandom" počeli da dižu glavu, vrlo lako mogu naći opravdanje za svoje delanje kroz tzv "usaglašavanje sa pravnom regulativom EU" i kroz "sleđenje evropskih standarda".

    ОдговориИзбриши