недеља, 24. април 2011.

Ghoulova uskršnja poslanica

            braćo i sestre: neka je srećan uskrs svim posetiocima bloga koji veruju u zombije.
            a još srećniji neka je onima koji ne veruju. amin.
         u to ime, evo nekoliko mojih umjetničkih radova na teme raspeća, hrista, jude, krstova, slavne kršćanske tradicije kao i neizbežnih antihrišćanskih struja... sve je nastalo u periodu 1992-1997. a jedino sam boje dodao u kompjuteru, sada.
(klikni na sliku da je vidiš onako kako je gospod naumio)
 

 
 
 

13 коментара:

  1. poslednje 4 su dobre,ne znam zasto podseti me na alfreda kubina pogledaj njegov rad pa ce ti biti jasno zasto.
    samo napred...

    ОдговориИзбриши
  2. dobar je kubin, mada on nije na mene mnogo uticao jer ga nisam - u vreme kada sam ovo crtao - ni poznavao, tj. znao sam samo za par njegovih radova. njegov roman THE OTHER SIDE mi čuči na vrhu gomile 'za čitanje'.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. !!!
      https://www.laguna.rs/n4570_knjiga_druga_strana_laguna.html

      Избриши
    2. lepo je što je neko uzeo da objavi taj klasik, ali moram reći da je on mene prilično razočarao. nakon brojnih pohvala sa raznih strana, meni je to bilo prilično nezanimljivo, dosadnjikavo i uninvolving.

      Избриши
  3. :-)
    ako volis kafku,zavoleces i kubina.
    bez zajebancije,trebas da nastavis da
    crtas.
    nisam rekla da ja odlicno,sjajno ,vec dobro al definitivno imas zicu...

    ОдговориИзбриши
  4. Gospodine Ognjenovicu,
    Dobijate komplimente zarad talenta koji ste dobili rodjenjem (nije to zasluzeno trudom, ni radom); a ima nas previse takvih.
    Ali vam nedostaje kreativnosti... mozda bas zbog toga od horora pravite kucu i okuciste.

    Horor kao umetnost u sebi sadrzi mnogo vise sustine nego sto ismejavanje hriscanskih tema dozvoljava. Ja sam razocarana :(

    ОдговориИзбриши
  5. draga pragma: žalosti me vaše razočarenje. ako pogledate desno, među KATEGORIJAMA, postoji jedna koja se zove ARTWORK. kliknite i pogledajte prethodne moje postove sa mojim ranim radovima: u njima ćete videti da sam se bavio i nekim drugim obličjima horora koja nemaju veze sa 'ismejavanjem hriscanskih tema' pa eto... možda promenite sud. a možda i ne.
    pozz. d. ognjenović

    ОдговориИзбриши
  6. Jedino što me od budale koja umišlja da je talentovana može više rastužiti je neko ko ne vidi svoj dar. Pričaš o blago natprosečnom talenu, a ladno bi mogao da budeš profesijonalni ilustrator. Kod nekih starih crteža (na primer devojka sa sekirom) sam se zaprepastio. Čist ekspresionizam. Koliko samo ljudi predaje, izlaže, zarađuje pare na stvarima 30 puta gorim od ovog, a ti se ponašaš kao da nemaš pojma.

    ОдговориИзбриши
  7. shvati: nemam ambicije u tom pravcu i svejedno mi je da li će me neko oslovljavati ili smatrati crtačem/ilustratorom. nemam nameru da ilustrujem tuđe knjige, da pravim korice, bilborde, reklamne kampanje, da pravim izložbe, ili bilo šta slično. možda ću, jednog dana, ako moje ime bude nekome nešto začilo, objaviti svoje ilustracije u jednoj knjizi - ali čak i tada će to biti samo blagi kurozitet u opusu nekoga ko se bavio sasvim drugom umetnošću (pisanje proze).
    ps. ne znam na koju ženu sa sekirom misliš? gde?

    ОдговориИзбриши
  8. Mislim na stari crtež hemijskom(ženi je sekira zabodena u lice).

    ОдговориИзбриши
  9. hm, nešto se ne sećam takvog rada. kad i gde sam ga okačio?

    ОдговориИзбриши
  10. http://cultofghoul.blogspot.com/2011/06/horor-u-osnovnoj-skoli.html
    Evo ga taj crtez.

    ОдговориИзбриши