среда, 19. октобар 2011.

Palić u EKRANU

 Već sam pisao na ovom blogu kako sam se proveo letos na filmskom festivalu na paliću kraj Subotice, i okačio nešto malo gotsko-horor-monstruoznih fotografija sa lica mesta. Takođe sam, u najkraćim crtama, ovde već skicirao utiske o filmovima koje sam tamo gledao.
E, u najnovijem – oktobarskom – broju slovenačke filmske revije EKRAN možete pročitati moj opširan osvrt na festival, na filmove, a naročito na mega-okrugli sto na temu KAKO JE POČEO RAT NA MOM BALKANSKOM POLUOTOKU
Potonje je bio nadasve zanimljiv skup intelektualaca i ponekog umetnika, a na temu toga kako je i zašto propala SFRJ, uz sporadično bavljenje ulogom intelektualaca (pa i filmadžija) u tome.
Ovde su okačene male i nečtiljive sličice tih stranica iz EKRANA – 4 komada, ukupno – ali zato pohitajte smesta do najbliže slovenačke trafike i nabavite sebi ovaj unikatni broj kako biste uživali u ovom, i drugim, još boljim textovima!
Požurite jer oktobarski broj je u prodaji samo još dve nedelje, dok ga ne zameni novembarski, u kome će biti moj još zanimljiviji tekst, posvećen jednom VELIKOM, KULTNOM reditelju...

Нема коментара:

Постави коментар