izabrana dela

izabrana dela

субота, 03. децембар 2011.

EZOTERIJA: knjige na srpskom

            Povodom 3. decembra, dana na koji je 1621. godine Galileo Galilej izumeo teleskop, i time značajno omogućio da se vidi dotad nevidljivo i uopšte da se prošire vidici kratkovidom narodu, a u okviru trajne akcije "Ghoul časti", nudim pratiocima ovog bloga čitav niz odabranih okultno-ezoteričnih naslova u obliku e-knjiga (uglavnom PDF). 

            U pitanju su isključivo naslovi prevedeni na srpski: oni na engleskom mnogo lakše se mogu naći širom interneta, dok ovih srpskih ima manje i ređe i okultnije pa zato – evo ih ovde. Iz obilja naslova odabrao sam ili one koje sam već čitao (dakle – proverene), ili one koji mi po autoru ili tematici zvuče zanimljivo da bi se podelili sa sličnointeresujućim ljudima. Ima tu istorije, religije, antropologije, okultizma u teoriji i praksi, mistike, književnosti itd.

            Napominjem da nisam autor ovih skenova, niti se ti fajlovi nalaze na ovom blogu: ja samo prezentujem linkove ka sajtovima odakle ih možete skinuti (pretežno 4SHARED) - ako je vaša volja da ih otuda skinete, neka to bude jedini zakon. Linkove mi je prosledio jedan poštovalac Kulta Gula koji je želeo da njegov identitet ostane okultan a ja ih, u svom bezgraničnom prosvetarskom čovekoljublju, širim dalje putem ovog svetog portala.

            Za one kojima moja preporuka nešto znači, stavio sam rejting ispred donjih naslova, kako bih istakao knjige koje smatram naročito vrednim, i to: (*) prilično vredno; (**) vrlo vredno; (***) obavezna lektira!
            I ne zaboravite parolu: Ljubav je Zakon – Ljubav prema Ghoulu!


GHOULOVA OKULTNA BIBLIOTEKA, 1. deo

9 коментара:

čedomir-psiho bio-preparat је рекао...

Koliko puno knjiga.ima i ova:Inicijacija u Seksualni Okultizam.pdf - 4shared.com

Dejan Ognjanovic је рекао...

hvala na ovom nesposobno-kljakavom linku. evo jednog koji actually vodi do knjige: http://www.4shared.com/document/H4zNBPXv/Inicijacija_u_Seksualni_Okulti.htm

Sandman је рекао...

Na kolenima pognute glave iskazujem ti zahvalnost na ovom blagu, o Dejane! Tekeli-li Tekeli-li!

Borealis је рекао...

FRANK RIPEL obavezna lektira???? Taj debil koji je zavrsio u ludari prodajuci ljudima kusr o tome kako postati vampir, za 2000 evra? Aman bre...pre nego sto das komentare o okultnim knjigama i autorima potrebno je i da znas nesto o istima.

Dejan Ognjanovic је рекао...

ne pali se, "znalče". te knjige su obavezna lektira za one koje zanima lavkraft i horori njime inspirisani, jer predstavljaju simpatičnu varijaciju na njegove teme (bez obzira na njihovu "autentičnost" i "egzaktnost" - koji su, u ovom kontekstu - dakle, horora a ne okultizma - irelevantni). a ti, pre nego što daš komentar ovde, trebalo bi da znaš nešto o blogu i o onome ko ga uređuje. uostalom, ako je ovaj zaista završio u ludari - šta to dokazuje? možda da je lujka. a možda - MOŽDA! - da je prodro duboko iza ljudskih "normalnih" sfera, i prodružio se Velikim Drevnim! A ha ha ha haaaaa!

Borealis је рекао...

Da, i Regardie i Fortune sasvim odgovaraju karakteru ovog bloga, budući su se i oni bavili Drevnima, jel tako ? :)))))

Dejan Ognjanovic је рекао...

karakter ovog bloga, i to šta se sve na njemu, i kako, pokriva, složeniji su nego što to mnogi (a naročito oni površni, neupućeni) mogu da pojme. (ne)bavljenje Drevnima nije jedini pa ni glavni kriterijum toga šta je relevantno za ovaj blog. uostalom, ni Žika Pesnik nije pisao o Drevnima (na moju neiskazivu žalost), pa je opet itekako zastupljen - i tek će biti zastupljen - na ovom svetom blogu! dakle, svoja skučena merila zadržite za sebe i ne prdite dok vas krstim.

Sesostris је рекао...

PROČITAJTE KNJIGU THE SECRET TEACHINGS OF ALL AGES
by Manly P. Hall INAČE JE IZDALA METAFIZIKA IZ BEOGRADA...PREVOD.

Sesostris је рекао...

https://removetheveildotnet.files.wordpress.com/2014/08/secret-teachings-of-all-ages.pdf

ovo je link na eng jeziku i link:

http://www.hermetizam.com/pregled/37-hist/134-manly-palmer-hall.html

od metafizike agarta

http://www.myantahkarana.com/media/docs/38462384-Blavatsky-Tajna-Doktrina-1.pdf