субота, 3. децембар 2011.

EZOTERIJA: knjige na srpskom

            Povodom 3. decembra, dana na koji je 1621. godine Galileo Galilej izumeo teleskop, i time značajno omogućio da se vidi dotad nevidljivo i uopšte da se prošire vidici kratkovidom narodu, a u okviru trajne akcije "Ghoul časti", nudim pratiocima ovog bloga čitav niz odabranih okultno-ezoteričnih naslova u obliku e-knjiga (uglavnom PDF). 

            U pitanju su isključivo naslovi prevedeni na srpski: oni na engleskom mnogo lakše se mogu naći širom interneta, dok ovih srpskih ima manje i ređe i okultnije pa zato – evo ih ovde. Iz obilja naslova odabrao sam ili one koje sam već čitao (dakle – proverene), ili one koji mi po autoru ili tematici zvuče zanimljivo da bi se podelili sa sličnointeresujućim ljudima. Ima tu istorije, religije, antropologije, okultizma u teoriji i praksi, mistike, književnosti itd.

            Napominjem da nisam autor ovih skenova, niti se ti fajlovi nalaze na ovom blogu: ja samo prezentujem linkove ka sajtovima odakle ih možete skinuti (pretežno 4SHARED) - ako je vaša volja da ih otuda skinete, neka to bude jedini zakon. Linkove mi je prosledio jedan poštovalac Kulta Gula koji je želeo da njegov identitet ostane okultan a ja ih, u svom bezgraničnom prosvetarskom čovekoljublju, širim dalje putem ovog svetog portala.

            Za one kojima moja preporuka nešto znači, stavio sam rejting ispred donjih naslova, kako bih istakao knjige koje smatram naročito vrednim, i to: (*) prilično vredno; (**) vrlo vredno; (***) obavezna lektira!
            I ne zaboravite parolu: Ljubav je Zakon – Ljubav prema Ghoulu!


GHOULOVA OKULTNA BIBLIOTEKA, 1. deo













































































21 коментар:

  1. Koliko puno knjiga.ima i ova:Inicijacija u Seksualni Okultizam.pdf - 4shared.com

    ОдговориИзбриши
  2. hvala na ovom nesposobno-kljakavom linku. evo jednog koji actually vodi do knjige: http://www.4shared.com/document/H4zNBPXv/Inicijacija_u_Seksualni_Okulti.htm

    ОдговориИзбриши
  3. Na kolenima pognute glave iskazujem ti zahvalnost na ovom blagu, o Dejane! Tekeli-li Tekeli-li!

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман20. март 2012. 03:20

    FRANK RIPEL obavezna lektira???? Taj debil koji je zavrsio u ludari prodajuci ljudima kusr o tome kako postati vampir, za 2000 evra? Aman bre...pre nego sto das komentare o okultnim knjigama i autorima potrebno je i da znas nesto o istima.

    ОдговориИзбриши
  5. ne pali se, "znalče". te knjige su obavezna lektira za one koje zanima lavkraft i horori njime inspirisani, jer predstavljaju simpatičnu varijaciju na njegove teme (bez obzira na njihovu "autentičnost" i "egzaktnost" - koji su, u ovom kontekstu - dakle, horora a ne okultizma - irelevantni). a ti, pre nego što daš komentar ovde, trebalo bi da znaš nešto o blogu i o onome ko ga uređuje. uostalom, ako je ovaj zaista završio u ludari - šta to dokazuje? možda da je lujka. a možda - MOŽDA! - da je prodro duboko iza ljudskih "normalnih" sfera, i prodružio se Velikim Drevnim! A ha ha ha haaaaa!

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман24. март 2012. 02:37

    Da, i Regardie i Fortune sasvim odgovaraju karakteru ovog bloga, budući su se i oni bavili Drevnima, jel tako ? :)))))

    ОдговориИзбриши
  7. karakter ovog bloga, i to šta se sve na njemu, i kako, pokriva, složeniji su nego što to mnogi (a naročito oni površni, neupućeni) mogu da pojme. (ne)bavljenje Drevnima nije jedini pa ni glavni kriterijum toga šta je relevantno za ovaj blog. uostalom, ni Žika Pesnik nije pisao o Drevnima (na moju neiskazivu žalost), pa je opet itekako zastupljen - i tek će biti zastupljen - na ovom svetom blogu! dakle, svoja skučena merila zadržite za sebe i ne prdite dok vas krstim.

    ОдговориИзбриши
  8. PROČITAJTE KNJIGU THE SECRET TEACHINGS OF ALL AGES
    by Manly P. Hall INAČE JE IZDALA METAFIZIKA IZ BEOGRADA...PREVOD.

    ОдговориИзбриши
  9. https://removetheveildotnet.files.wordpress.com/2014/08/secret-teachings-of-all-ages.pdf

    ovo je link na eng jeziku i link:

    http://www.hermetizam.com/pregled/37-hist/134-manly-palmer-hall.html

    od metafizike agarta

    http://www.myantahkarana.com/media/docs/38462384-Blavatsky-Tajna-Doktrina-1.pdf

    ОдговориИзбриши
  10. onako, vredi baciti pogled, mada vilson je a) previše lakoveran oko nekih stvari i b) previše optimističan, inače, i sva ta žvaka za njega je samo povod za ružičasta naklapanja o beskrajnim moćima što zaprte čuče u čovekovom mozgu i koje treba da se oslobode i razviju pa da budemo super-ljudi, ili barem super ljudi.

    ОдговориИзбриши
  11. meni se na primer uopste nisu svideli neki njegovi naivni zaključci u PSIHOLOGIJI UBISTVA, mada ima interesantnih stvari. Ovo poslednje sam narocito primetio u misterijama 2

    ОдговориИзбриши
  12. Interesuje me kvalitetna literatura o mundanoj astrologiji. Molim pomoć

    ОдговориИзбриши
  13. Ovde se kao skidaju knjige?Moze biti da sam glup ili da ni jedan link ovde dosatupan uopste ne funkcionise,bez uvrede molim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. nema uvrede. ovo je bilo okačeno pre 10 godina, a ti si zakasnio: u međuvremenu je host za linkove CRKAO, i oni su mrtvi, a ja većinu ovih fajlova nemam u rezervi pa da ih opet kačim...

      Избриши
  14. 03. децембар 2011.
    08. јануар 2021

    ОдговориИзбриши
  15. Naleteo sam na ovaj trejler https://www.imdb.com/title/tt10739160/ nas reditelj i scenarista, desava se u nekom balkanskom selu

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. imaš na ovom blogu moje prikaze dva ranija filma tog našeg reditelja - mi nismo anđeli 3 i o bubicama i herojima - potraži ih kako bi sa realnijim očekivanjima prišao bari.

      Избриши
  16. Okultizam Satanizam Trascidentalna Magija itd su veoma interesantna i korisna. Danas u knjižarama ne može da se nađu knjige kao pre 20 god. Zanima me da li ima neki sajt gde mogu kupiti stare takve knjige

    ОдговориИзбриши