уторак, 14. фебруар 2012.

Alien Sex za DAN ZAGUBLJENIH, by BoB

             Već sam ovde na blogu prikazao izbor najboljih SF-horor ilustracija koje je Bob Živković radio za ALEF.
            Međutim, jednu izvanrednu DUPLERICU sa te gomile sačuvao sam za posebnu priliku, a današnji 'praznik' (Dan Zaljubljenih?!) sasvim je dobar izgovor da narodu prikažem i ovaj masterpis SF-HORROR-SEXY-HUMORA!
            U pitanju je ilustracija inspirisana humorističkim tekstom (neću baš reći pričom, jer priče tu nema, samo niz dobrih dosetki) PANGALAKTIČKO SVINGERSKO ODELJENJE Stivena Atlija – ali, kao i obično, BoB isporučuje mnogo više od puke 'ilustracije'. Ovo je remek-delo samo po sebi koje parira tekstu, pa ga i nadvladava. Na kraju se čini da je tekst oko crteža samo alibi i dopuna za crtež, umesto da bude obrnuto. 
            Bob je danas širokim narodnim masama poznatiji po humorističkim i karikaturalnim crtežima (rađenim za MAXIM, PLAYBOY itd) ali u to vreme, krajem 1980-ih, kada je ovo izašlo u ALEFU, bilo je to prilično groundbreaking! 
Nažalost, ljudi koji su skenirali ovu duplericu obavili su vrlo loš posao, i deo gde se dve stranice spajaju izgubljen je, tako da ovde nedostaje primetno parče sa sredine slike. Čak ni sam Bob, koga sam pitao za dopuštenje (i uncut verziju) ne može da iskopa original, i teško da ćemo nju videti za njegovog života. Moraćete da upotrebite svoju prljavu maštu da ovu rupu popunite sami!
            U svakom slučaju, verujem da će ovaj prilog raskraviti sve one pratioce bloga kojima su ljubav i sex sinonimi za SF i/ili horror!
(Click or Save to see BIGGER!)

 

1 коментар:

  1. "U svakom slučaju, verujem da će ovaj prilog raskraviti sve one pratioce bloga kojima su ljubav i sex sinonimi za SF i/ili horror!"

    Ja sam taj! Da mi je dlan k'o šmirgla, ku'ac bi mi bio k'o igla!

    ОдговориИзбриши