петак, 27. април 2012.

EVIDENCE (2012)

**(*)   
3-
            Stisnite zube i istrpite iritirajuće kretene u ovom "found footage" opusu (ili na fast-forward brauzujte prvih 40ak minuta), ali ne pre nego što overite ovaj ničim izazvan ali dobrodošao momenat u prvih 5 minuta:
            Kad, zatim, podnesete imbecilno ponašanje jednog od glavnih likova tokom više od pola sata, u drugoj polovini možete naći neke prilično zabavne akcione sekvence.
U njima se uspelo primenjuje "kamera u prvom licu": jeza, groza, pa čak i malo saspensa - garantovani!  
Šta se zapravo tu sve dešava, i koliko ima smisla – drugo je pitanje (a odgovor glasi: nejasno; bez smisla).
Ipak, ima tu vrlo zabavnih momenata, naročito sa upotrebom efekata maske, krvopljusa i kreatura u ovoj found footage formi, u kojoj ih inače vrlo retko nalazimo, pošto u njima preovlađuje pristup "less is more". 
E pa ovde, fala bogu, nije! I što je najlepše, onaj iritirajući kreten s početka već negde oko sredine završi prosutih creva! Samo zbog tog pay-offa vredi malko istrpeti uvodnu deonicu filma da bi slast njegove sudbine bila potpuna.
Umesto jedne "man in the suit" kreature koja šuška po žbunju, kako se činilo da će biti tokom pola filma, i još da budemo srećni ako je do kraja vidimo u kadru dužem od 0,8 sekundi, do odjavne špice dobijamo mnogo više.
Imamo ovde više kreatura, zombija, raskomadanih žrtava, prosutih creva, bežanja, pucnjave, akcije, vožnje, helikoptera, eksplozija itsl. nego u ijednom horor filmu iz prvog lica za koji znam, pa mu i zbog toga vredi pružiti šansu.

Нема коментара:

Постави коментар