петак, 5. април 2013.

EVIL DEAD in Fangoria

              Ovo vikenda u američke bioskope ulazi rimejk kultnog splatera koji bi se, da je uopšte igrao u ex-Yu bioskopima ranih 1980-ih, zvao ZLI MRTVACI, ali pošto je najbolje što smo od njega ikada dobili bio VHS video-pirat, masama tadašnjih gledalaca ostao je poznat samo pod bezveznjačkim prepevom: ZLA SMRT! No, neću sad o sramoti da ovaj kultni film do dana današnjeg u Srbiji nije postao dostupan ni na čemu legalnom – ni na kaseti, ni na DVD-u...
            Umesto toga, podsetiću na moj rivju originalnog Reimijevog horora iz 1982. koji je začeo mini serijal (zasad: trilogija; navodno se sprema četvrti deo), koji možete pročitati OVDE, a kad sam već kod toga, evo i mog osvrta na njegov još bolji nastavak, EVIL DEAD II (1987), OVDE.
         Pisao sam, takođe, o vezi tog filma sa kultnom knjigom NECRONOMICON, evo baš OVDE, a moju kritiku knjige o filmu EVIL DEAD možete naći OVDE.
            Posle uzbudljivog trejlera i prvih kritika na netu, rimejk se pretvorio u praktično jedini ovogodišnji rimejk od koga očekujem nešto jače od (3-) i u kome se nadam da ću bar malo uživati. Dok čekamo da on ovamo procuri (jer, za sada, ne vidim najave da je rimejk kupljen za naše bioskope), nudim jednu mini-exkluzivu: dva priloga iz ranih brojeva FANGORIJE posvećenih prvim ZLIM MRTVACIMA. Ovo je pravi blast from the past – PRE nego što je kult tog filma stvoren zahvaljujući, umnogome, baš tom horor magazinu i njegovoj krvožednoj publici (tj. obožavocima rasporernih trbuha)!
            Prilozi su iz FANGORIJE broj 23 i 27; prvi najavljuje film i navodi neke prosvetljujuće izjave reditelja i glavnog glumca, dok drugi, naravno, sav naglasak stavlja na spektakularne (za to vreme, i za taj budžet) efekte maske i krvopljusa, slikovito ilustrovane retkim behind-the-scenes fotkama. Kako biste u ovome uživali u punoj meri, ove skenirane stranice iz FANGORIJE, u ukupnoj veličini od oko 4 MB, okačio sam na Sendspace, pa ih lepo možete skinuti i u detalje čitati ako kliknete OVDE! Mali error je bio sa Mediafire linkom, sad je ovo OK!

Нема коментара:

Постави коментар