петак, 24. октобар 2014.

POETIKA HORORA je izašla! Potpisivanje na Sajmu knjiga


Imam veliko zadovoljstvo da obznanim: POETIKA HORORA je najzad izašla iz štampe!  Prvi primerci su u mojim rukama (vidi slike!) – a trebalo bi da su već stigli i mnogim pretplatnicima, ili su na putu ka njima.
U pitanju je knjiga koja na 520 strana velikog formata (23,5 x 16,5 cm) objašnjava šta je književni horor, kako je nastao, zašto je imao baš taj oblik, kako se i zašto zatim menjao i razvijao tokom dva i po veka, koji su mu najreprezentativniji predstavnici i zbog čega su baš oni. Najavu ove knjige kao i njen puni sadržaj imate OVDE, ako je to nekome promaklo.

Ovo kapitalno izdanje će svoju svetsku premijeru imati na predstojećem Sajmu knjiga, koji počinje u nedelju 26. oktobra.


Potpisivanje knjige i druženje s autorom zakazano je već za prvi puni dan Sajma – ponedeljak, 27.X u 15h, na štandu izdavača, Orfelina.


Puna cena knjige je 1980 din. Na Sajmu, samo tu i tada, moći ćete da je kupite s popustom: sajamska cena će iznositi 1400 din. Potpisi i posvete autora za zainteresovane su, naravno, besplatni – pa zato, iskoristite ovu priliku!

Ko baš želi da ovaj crno-crveni monolit kupi direktno od mene, to će moći odmah posle Sajma, ali po punoj a ne sajamskoj ceni. Pretplatna je važila za pretplatnike, sajamska važi na Sajmu, a posle njega – cena je, kao što rekoh, 1980. Za ovako obimnu (520 strana) i luksuzno opremljenu knjigu to nije mnogo.
Što se tiče zainteresovanih iz okolnih zemalja (BiH, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Makedonija), njih na sebe ja preuzimam. Knjigu možete kupiti od mene po ceni od 20 E + ptt; sa uračunatim ptt troškovima za knjigu koja teži poprilično cena je 30 E.

Pišite mi, ali tek od 03. novembra, na dogstar666 at yahoo dot com radi dogovora i rezervacije, jer imaću mali broj primeraka za te svrhe.

Orfelin je na istom mestu gde je bio i prošle godine: njegov štand je u Areni, među mejdžorima, konkretno, između 'Matice srpske' i 'Akademske knjige' a prekoputa 'Evro-Đuntija'.


Orfelin u svojoj ponudi ima i niz drugih knjiga mračne, hororično-gotičarske provenijencije – neke od njih su nosioci značajnih nagrada, uključujući i Zlatnog Ghoula TM, a neke se sprema da filmuje ni manje ni više nego Tim Barton! Svratite, prelistajte i ne dajte da vas zaseni spektakularni dizajn i opsežni sadržaj POETIKA HORORA nego razgledajte i ostatak ponude.
Propisi za izdavače u najprestižnijem delu Hale 1 – dakle, u Areni – ne dopuštaju im da na štandovima prodaju knjige koje nisu oni sami izdali, pa se zato moj ZAVODNIK kod Orfelina neće prodavati, ali ja ću imati nešto primeraka uz sebe, pa ko dođe na potpisivanje, ili me zatekne negde drugde na Sajmu tog dana, ili narednih dana (gotovo sigurno ću na Sajmu biti i u utorak 28-og, i u nedelju 02. novembra), a do sada nije kupio ovaj stravičan roman, to može direktno od mene.
ZAVODNIK će, takođe, ali sa izvesnom maržom, moći da se kupi i na štandovima DARKWOOD, KOMIKO i ČUDNA KNJIŽARA.
Vidimo se na Sajmu!

PS: Tiraž POETIKE HORORA je samo 666 primeraka, pa zato bolje ne čekajte previše nego uzimajte dok ima.

1 коментар:

  1. OZBILJNO, KNJIGA TI JE MNOGO LEPA! Baš liči na tebe! ;-) Naravno, odmah sam je prelistala. O sadržaju i ne želim da pričam, mogu samo da konstatujem da ću je najvjerovatnije pročitati u jednom dahu i iz aviona se vidi da sadržajno obuhvata sve ono što horor podrazumijeva kao žanr. Posebno mi se dopada hronološki podaci! Dakle, jedno savršenstvo u izlaganju. ali, hajde da se osvrnem na fizički izgled, Uh, odakle da počnem. Od početka. Najpametnije. Dakle, suprug (koji je inače donio knjigu), drugari koji su sa njim bili, pa onda i ja smo se svi zdušno oduševili dizajnom. Kombinacija crveno i crno - pun pogodak, posebno oni crveni obodi stranica daju joj neku posebnu čar! Hajde, da se malo igram psihologa (to mi je inače hobi). Njen izgled govori da ti zapravo jako voliš ovo svoje djelo, a kako i ne bi? :-) Crveno, još asocira na ljubav i kao da nisi htio da ostane skroz tamna. Dakle, eros i tanatos kao jin i jang, tu su obje strane medalje! ;-) E sad, "šlag na torti" predstavljaju one sitne lobanje i znaš šta, u pravu si, ova knjiga DEFINITIVNO MNOGO LJEPŠE IZGLEDA NAŽIVO. A sad razlog zbog kojeg sam ti poslala ovu pozadinu knjige. Ej, nisam mogla prestati da se smijem koliko sam se oduševila ovim trima lobanjicama koje su različite boje. Inače, da me pogrešno ne shvatiš, vrhunac svog oduševljenja pokazujem isključivo kroz smijeh. Jao, da li si ti svjestan kako ovo izgleda cool! ;-) Nisam testirala da li ove bijele lobanje svijetle u mraku, ali bila bi fora da svijetle. Inače, imam broš izrađen po narudžbi koji je u obliku lobanje sa crvenom mašnicom na vrhu i svijetli u mraka, baš je strava! Znači, ovo je vrh, nema dalje! Ne znam ko tije osmislio dizajn, ali svaka mu/joj čast. Tu osobu bi trebalo svakako da angažuješ na sljedećem projektu, jer je dovela stvar do savršenstva. Ovo je UMJETNOST! E sad, sigurna sam da iza ove tri lobanje stoji cijela jedna zamršena priča koju ti, naravno, nećeš odati, ali SVAKA ČAST! ;-) Jako mi se dopada pozadina na svakom novom chapteru! Ne znam, baš se vidi da si dao cijelog sebe u ovom djelu i da baš voliš ovu knjigu, a treba da budeš i ponosan, to svakako! Što bi se reklo, sad možeš i da umreš, pu, pu... daleko bilo! ;-) Sve u svemu, knjiga djeluje opako (što bi moj suprug rekao "satanistička" knjiga, naravno, šaljivim tonom), ali istovremeno i jako privlačno i dopadljivo. Da ne pretjerujem, ali ovo mi je od sada jedna od omiljenih i najljepših knjiga koje imam u svojoj kolekciji. Moram ti priznati, stvarno si mi uljepšao dan! ;-) Ej, odmah da se pretplatim na sljedeću tvoju knjigu, tek da me imaš u vidu! Ali, ove tri lobanje su ti VRH!!!!!!!!!!!!! Baš me zanima šta li znače?

    ОдговориИзбриши