среда, 17. јун 2015.

GHOUL'S SHOP: Krik leta 2015!


U okviru akcije "Letujmo u Srbiji - čitajmo na srpskom!" evo najnovije ponude knjiga koje će na vas svakako privući pažnju suprotnog pola na plažama Ade Ciganlije, na šetalištima Soko Banje i na vrhu Tare. Budite cool, budite IN, budite načitani istinski kvalitetnim sadržajima! I trošite novac u Srbiji, šaljući ga meni...
          Evo najnovije ponude: nešto starih stvari, nešto novih, a nešto starih-novih i vrlo ekskluzivnih. Cene skoro svih knjiga su snižene u odnosu na raniju ponudu: dakle, LETNJA AKCIJA JE U TOKU, do isteka zaliha!
Zainteresovani neka pišu na dogstar666 at yahoo dot com 

POETIKA HORORA
Poetika horora je studija koja definiše horor kao književni žanr i objašnjava nastanak i razvoj njegove poetike od gotskih romana 18. veka pa do bestselera s kraja 20. i početka 21. veka. U ovoj knjizi prikazuju se ključne faze i akteri, i analiziraju najreprezentativnija dela u kojima se ogledaju prelomne tačke u razvoju žanra.
U pitanju je knjiga koja na 525 strana velikog formata (23,5 x 16,5 cm) objašnjava šta je književni horor, kako je nastao, zašto je imao baš taj oblik, kako se i zašto zatim menjao i razvijao tokom dva i po veka, koji su mu najreprezentativniji predstavnici i zbog čega su baš oni. Najavu ove knjige kao i njen puni sadržaj imate OVDE.
POETIKA HORORA je bila u najužem izboru za nagradu "Nikola Milošević", priznanje Radio Beograda 2 za najbolje delo objavljeno tokom prethodne godine u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije.
Cena za Srbiju: 2.000 din (post express & pakovanje uračunati)
Cena za inostranstvo: 35 E (sa uračunatom međunarodnom poštarinom)
U ponudi: 5 primeraka

ZAVODNIK
Ruralni horor roman iz srpskog srca tame.
Cena za Srbiju: 700 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: još samo 15-ak primeraka


VRBE - Aldžernon Blekvud PRODATO!

"U Blekvudovom obimnom i neujednačenom delu mogu se pronaći i ostvarenja koja spadaju u najistančaniju književnost utvarnog svih vremena. Blekvudova genijalnost je neosporna, jer se niko sem njega nije ni približio onom umeću, onoj ozbiljnosti i onoj preciznoj vernosti sa kojima on opisuje čudnost u običnim stvarima i u običnim doživljajima, pa ni onome natprirodnom sagledavanju zahvaljujući kome, iz detalja u detalj, gradi uzbudljiva zbivanja i iznosi opažanja što vode iz realnosti u nadnormalan život ili u viziju." 
-H. F. Lavkraft-
"Natprirodna strava u književnosti"
            Sadržaj ove knjige čine tri obimne novele: "Vrbe""Vendigo" i "Silazak u Egipat". Osim njih tu je takođe opširan pogovor dr Dejana Ognjanovića pod naslovom "Blekvud – između strave i strahopoštovanja". Ognjanović je napisao i detaljnu biografiju pisca kako bi se, sa svim pratećim materijalima, ovaj klasik književnosti strave na prikladan način premijerno predstavio ovdašnjem čitaocu. Ukupno: 230 strana vrhunskog horora.
Cena: 950 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: 2 primerka



 Nekronomikon - H. F. Lavkraft = PRODATO!
DRUGO, DOPUNJENO izdanje
Nekronomikon je rasprodat: nema ga više ni kod mene ni kod izdavača. Retko se nađe i u ponudi Kupimunda, obično po nekim sumanutim cenama, i smesta plane. Zato, evo jedne od poslednjih šansi da dođete do ove knjige...
Ja sam iskopao zaboravljeni primerak specifičnog oblika. Naime - u ponudi je Nekronomikon bez korica, ali prošiven sa forzecom i ojačanjem za riknu... Dakle, ovo je kompletan sadržaj DRUGOG, DOPUNJENOG izdanja, od prve do poslednje strane, sve lepo zalepljeno i prošiveno kao i u pravoj knjizi, jedino što fali su – korice. Izgleda ovako kao na slici (gornja knjiga).
Ovo izdanje je za prave ezoterike i sladokusce – jer sada ovo možete po svom nahođenju u nekoj dobroj knjigoveznici da povežete u korice kakve god vam padnu na pamet – ojačane kožom, metalom, duborezima, ukrasima i drangulijama i sigilima i simbolima koje poželite!
Cena 3000 dinara + 250 za post express i pakovanje.
U ponudi: 0 primeraka


LOVECRAFT: COLLECTED ESSAYS 
– AMATEUR JOURNALISM
             
Mek povez, veliki format, 440 str.
Pisma i eseji koje je Lavkraft objavljivao u amaterskim časopisima, pre nego što je postao zvezda u WEIRD TALES, po prvi put sakupljeni u ovu knjižurinu. Tematika je različita, ali pretežno su to osvrti na prozu i poeziju objavljivanu u tim časopisima, kao i opšte stvari vezane za novinarstvo, etiku, estetiku, poetiku... 
1.400 din (ptt uračunat)
U ponudi: 1 primerak


HISTORY OF THE BRITISH AND AMERICAN CIVILIZATION 
- Aleksandar B. Nedeljkovich 
Ovako autor, dr ABN, opisuje svoju knjigu: "To je autorovo zhivotno delo, koje sumira njegovo ukupno poznavanje ove oblasti i njegov pogled na svet (a ima i poprilican broj po glavlja o knjizhevnosti, ali, kratkih; naucna fantastika, horor i fantazija su dobili ono mesto koje, po svojoj knjizhevnoj vrednosti, realno zasluzhuju). Knjiga je izrazito futurski i internetski orijentisana, a poslednje dve reci knjige (glavnog teksta) glase: will be."
Da se ovo prodaje kao fiction, ovo bi bilo vrhunsko postmodernističko delo, na tragu HAZARSKOG REČNIKA, samo mnogo smešnije!
Pisano je konverzacijskim tonom – 'da vam čiča objasni' – koji nema ni u naznakama natruhe AKADEMSKOG PISANJA: ni fusnote, ni citati, ni izvori/autori ne navode se za (mestimično VRLO slobodne i extravagantne) tvrdnje i tumačenja, što svemu tome daje ton (i vrednost) kafanske rasprave. Znači, uzeo čiča banku i priča li priča o istoriji Engleske, Amerike i Srbije, istovremeno.
Vidite: Dr Nedeljković u svom UDŽBENIKU, pišući o američkim nobelovcima, na njihovom spisku spontano usklikne kraj Hemingvejevog imena: 'the most deserved!' 
Vidite: u 'major authors' amer. knjiž. I polovine XX veka ABN ladno ubraja Isaka Asimova i Margaret –prohujala– Mičel (zajedno sa, zapanjujuće, Lavkraftom!) dok u 'lessers' u isti koš natrpa Paunda, Čendlera, Roberta E. Hauarda (!) i Zejna Greja zajedno sa Drajzerom i Štajnbekom!
Učite: u 'majors' iz II polovine XX veka ABN tura i Agatu Kristi i Tolkina i Karla Segana, a u 'lessers' Nabokova, Apdajka i M. Etvud!
            Unikatni smehotres!
            1.050 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: 1 primerak

 FILAŽ br. 10-11-12 

Najnoviji trobroj jedinog filmskog časopisa u Srbiji! Izašao u maju 2015.
Knjiški format, luksuzna oprema, dual-kolor, vrhunski sadržaj. O tome šta ima unutra sve već piše OVDE.
Cena: 550 din (ptt uračunat)
U ponudi: 1 primerak



NJEŽNI RAT - T. Breton i D. Beneich 

Informatički triler (Delta / Mladost, 1987) 


250 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: 1 primerak


LOW LIFE – Dejan Stojiljković PRODATO!
Zbirka priča nastalih pre nego što je autor postao besceler zvezda: inspirisane rokenrolom, neke od njih sa elementima fantastike i horora.
350 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: 1 primerak


TERRA: SF ALMANAH, br. 18 


            SF almanah TERRA No.18 – Maj 2015 
Korice: Željko Pahek

SADRŽAJ
1. Reč urednika 2
2. Himna udruženja građanaSci&Fi 3
3. Izveštaj sa FFK – Pazin 2014 – T. Jovanović 4
4. Izveštaj sa regionalnog festivala Refestikon – T. Jovanović 5
5. Izveštaj sa Istrakona 2015 – T. Jovanović 6
6. Leonar Nimoj – In memoriam 7
7. Teri Pračet – In memoriam 8
8. Disksvet, more i sitne ribe – Teri Pračet 11
9. 50 godina Leonovanja – T. Jovanović 42
10. ATEE konferencija,izveštaj – Milan Stojković 45
11. 80
te godine 20og veka Sajber pank, novi podžanr – Milan Stojković 45
12. Kratka istorija francuskog SF
a – T. Jovanović 52
13. Nyctalop – Jean de la Hire 55
14. Aleksej Nikolajevič Tolstoj
Biografija 67
15. Porodica Vurdalaka
Aleksej Nikolajevič Tolstoj 71 
16. Kako sam zavoleo Ergone – Sanja Pavićević Alisa, priča 89
17. Kučkarka – Bilja Kosmogina, priča 104
18. Tamo daleko – Srbijanci vanzemaljci – Aleksandar Janković, drama 113
19. Gde se nalazi Tyche, deveta planeta – obrada Svetislav Filipović 141
20. Pojava “Anđeoske kose” posle NLO viđenja – Barbara Arbanas Kovačević 151
21. Vanzemaljska baza za divove 153
22. Univerzum, kompjuterska simulacija koju je stvorio Bog – Obrada Filip 162
23. Hotel beskonačnost – obrada Svetislav Filipović 165
24. Jezik vanzemaljaca 167
25. Bugarski eksperiment 187
26. Kvantna fizika potvrdila život nakon smrti
Verdan Kohut 192
27. Na tragu energije nulte tačke – intervju Hal Puthoff 195
28. Projekat NASA
e, “Plavi zrak” 199
29. Ima li svemir svrhu – Lawrence Kraus 206
30. Svi smo mi vanzemaljci – dr. Irena Sjekloča Miler 210
31. Novo doba izronilo tajna znanja o postojanju
Ivona Živković 215
32. Vreme i prostor vreme – Vladan Markov 221
33. Star Trek; Dwarf planet– SF strip 240
Cena: 300 din (ptt uračunat)
U ponudi: 1 primerak



DELO
Najbolji, i odavno pokojni kulturni časopis na ovim prostorima (uz Gradac). Za sadržaj ovog broja – vidi sliku (klikni da bude čitka).
300 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: 1 primerak


KORACI
Ovaj broj, pored ostalog, sadrži i zanimljiv temat "Među javom i med snom" u kojem je jedna horor priča Ota Oltvanjija, zatim je tu Vasa Pavković i još poneki valjani autori... Za sadržaj ovog broja – vidi sliku (klikni da bude čitka).
200 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: 1 primerak




3 коментара:

  1. Šta sadrži drugo dopunjeno izdanje Nekronomikona? Ja sam čitao još 2010 ili 2011 kompletnog Nekronomikona i tad sam i prvi put čuo za tebe, ne sećam se koje je izdanje, valjda beše Everest izdavač.

    Koja je svrha palamuđenja na ovom blogu kada niko ne odgovara? Stekneš utisak da si ludak i da pričaš sam sa sobom.

    ОдговориИзбриши
  2. Gule, ti si to rešio da odprazniš rafove sa police, mislim na neke naslove koji zvuče dosadno tipa Nježni rat. Imam i ja neke knjige "za bacanje".

    Ova tvoja dela i koautorska dela, nosaš po plažama, kamenjaru, vešaš na granama i slično. To je marketinški za nekoga možda iole primamljivo, za nekog se stiče utisak fetiša, kao da reklamiraš erotske haltere a ne knjigu. U ovom svetu konzumerizma, možda imaš pravo, ali lično ne verujem da neki slepac koji knjige one seljoberke koja vodi onaj Magazin in smatra beletristikom, može kupiti ovako iluminativne i njemu nesvarljive naslove.

    ОдговориИзбриши
  3. "Koja je svrha palamuđenja na ovom blogu kada niko ne odgovara?" = na palamuđenja nemam ni vremena ni volje da odgovaram, ali se trudim da nijedno smisleno i razumno pitanje ne ostavim bez odgovora. recimo, to što pitaš o N2 si vrlo lako mogao da otkriješ elementarnom gugl potragom, imaš ovde na blogu post o N2 sa kompletnim sadržajem. i šta sad, moram ja da ti ga prstom pipnem, da ti ja vršim pretragu i dajem linkove, sažvakane, ako je tebe mrzelo da to uradiš? ili kad me neko pita šta mislim o tom-i-tom filmu ili knjizi, a ovde na blogu odavno stoji prikaz, kritika, rivju... ukratko, ako na neko pitanje ne odgovorim, u 93% slučajeva je to ili zato što odgovor već stoji na blogu, ili zato što je pitanje - palamuđenje i/ili bezvezno ćaskanje, tok svesti, ubijanje vremena (sog i tuđeg) itsl. u 7% slučajeva može se desiti da je postavljeno u nedoba, tokom nekog izbivanja od kuće ili druge zauzetosti, pa mi promakne.

    ОдговориИзбриши