среда, 6. фебруар 2019.

GHOUL'S FEBRUARY SHOP




            OK, prošao je najduži i najskuplji mesec u godini, došao je onaj kratki do njega, pa sad valjda sebi ponovo možete priuštiti kakvo kulturno dobro – pa i vrlodobro, i odlično! Evo šta trenutno ima u Gulovoj Radnji. Ako vas nešto od ovoga dole zanima, pišite na mejl dogstar666@yahoo.com radi dogovora!

Takođe vas ovom prilikom podsećam na unikatnu priliku da iskažete svoju ljubav i podršku ovom blogu pretplatom na knjigu KULT GULA: PRVIH DESET GODINA! Uđite u istoriju! Uskoro obznanjujem koricu i unutrašnjost, a do tada, više o toj knjizi imate OVDE.


            STANAR – Rolan Topor
     Iz štampe je izašla trianesta knjiga „Poetike strave“, savremeni, urbani, egzistencijalistički, mračno-paranoički horor iz srca Pariza (onog u Francuskoj)! 
Čitajte prvo mnogo bolju knjigu, pa onda gledajte – ako do sada niste – film Romana Polanskog THE TENANT (1976). 
A ako ste ga već gledali, kupite knjigu i uživajte u bogatstvu i lepoti i pameti koje film nije mogao preneti...
            Više o knjizi OVDE.
 Cena s ptt-om: 960 din


            MORE, POPUT VINA TAMNO – Robert Ejkman
            Jedan od najboljih pisaca strave u istoriji, sa jednom od svojih najjačih zbirki, prvi put na srpskom, a verovatno i poslednji. Uživajte u najboljem.
            Više o knjizi OVDE.
                                                          Cena s ptt-om: 1060 din


GLAS U NOĆI – V. H. Hodžson
Sedam priča pomorske, (ispod)okeanske strave, plus tri priče o detektivu okultnog, Karnakiju, 
koji se suočava sa kosmičkim i nenormalnim užasima, plus jedna demonsko-metafizička!
Više o knjizi OVDE.
                                               Cena s ptt-om: 960 din


U PLANINAMA LUDILA – H.F. Lavkraft
            Jedan od najboljih horor romana svih vremena, sa snažnim elementima SF-a, u novom – tačnijem i boljem – prevodu dr Ognjanovića, 
sa obiljem fusnota, komentara, napomena, extra podataka i analiza i sinteza, vrhunski grafički ukrašeno (by Ivica Stevanović!). 
Sa dodatnom novelom „Sena iz drugog vremena“!
Više o knjizi OVDE.
                                      Cena s ptt-om: 960 din


NEKRONOMIKON – H.F. Lavkraft
Treće, ultimativno izdanje najboljih Lavkraftovih priča, 
u pročišćenim prevodima, redizajnirano, sa novim ilustracijama itd. 
Ako do sad još niste nabavili ovu Crnu Bibliju horora, ne časite više ni časa.

Više o knjizi OVDE.
 Cena : 2.400 din + ptt



 ZAVODNIK 
Ovaj roman je nedavno dobio svoje drugo, dopunjeno izdanje (appendix priča „Crni čovek“ i pogovor Đorđa Kadijevića), sa novom koricom i novim unutarnjim grafičkim dizajnom, u tvrdom povezu, u izdanju Orfelina.



Drugo izdanje ZAVODNIKA ima ukupno 310 strana, sa unutrašnjim ilustrovanim pregradnim stranama ispred svakog poglavlja, sa tvrdim koricama i jakim, šivenim povezom, i naravno, sa novim ilustracijama na prednjoj i na zadnjoj korici. 

Ovom knjigom započinje edicija „Gluvo doba“ koja će sadržati mračna dela domaćih autora i koju ću ja uređivati.
Cena s ptt-om: 900 din


A ako želite da imate PRVO izdanje pre nego što postane „collector's item“, po duplo nižoj ceni od drugog, evo prilike. Neočekivano su mi u šake pala 4 komada.
Cena s ptt-om: 450 din



 UKLETA KUĆA NA BRDU – Širli Džekson 
PRODATO!
 Ovo je, po meni, najbolji roman strave ikada objavljen – literaran, a pritom neopterećujuć; suptilan i inteligentan, ali nenametljiv.
Mejnstrim po mnogo toga, a opet – konzistentno jeziv i zastrašujuć kao najbolja dela horora, sa vrhunski zlokobnim i stravičnim zamislima i scenama od kojih žmarci sami klize niz kičmu. 

Malo je ovakvih knjiga, pa zato – ne časite ni časa ako je još niste nabavili i pročitali. Knjiga je rasprodata i ja sam slučajno pronašao jedan ekstra primerak koji ide najbržem ko mi se javi. Ni kod Orfelina više nema primeraka ove knjige.
                                  Cena s ptt-om: 1060 din



KEN RUSSELL – A BRITISH PICTURE
Autobiography
PRODATO!
With a foreword by Melvyn Bragg. The updated autobiography of Britain's most controversial film director. Moving with astonishing assurance through time and space, Russell recreates his life in a series of interconnected episodes - his 30s childhood in Southampton, his first sexual experience (watching Disney's Pinocchio), his schooldays at the Nautical College, Pangbourne and early careers in the Merchant Marines and the Royal Air Force. Full of marvellously funny anecdotes and fascinating insights, this is a remarkable autobiography.
Soft covers, 296 pages
Cena s ptt-om: 1.300 din


CRNE CIPELE – Oto Oltvanji
Beograd, 90-tih godina prošlog veka: privatni detektiv Bruno Kostić stručnjak je za poslove koje niko ne želi - hvatanje supružnika u preljubi, praćenje fudbalera u noćnom provodu ili obezbeđivanje mesta kojima zaštita zapravo nije potrebna. Ali, kada naizgled rutinski a dobro plaćeni zadatak pođe po zlu, Bruno će se na sopstveno zaprepašćenje naći na meti policije, vojske i podzemlja. I kao da to nije dovoljno, ovu surovu kriminalističku priču dodatno će elementima horora i fantastike zakomplikovati misteriozne natprirodne sile koje ga prate u stopu i čijeg prisustva će Bruno postati svestan kada mu to najmanje bude trebalo...
Cena s ptt-om: 350 din


IZBOR NEVESTE – E.T.A. Hofman
Klasik fantastike, sa elementima proto-nadrealizma i humora apsurda, romanse, fantazije i blagog horora.
Mek povez, 131 strana.
Knjiga je u veoma dobrom stanju.


Cena s ptt-om: 250 din


FILAŽ # 13
Za sada poslednji broj najboljeg domaćeg filmskog časopisa (mada je u štampi najnoviji, 14-ti!). Iz sadržaja izdvajam eseje FILMSKO PREISPITIVANjE: ANDREJ TARKOVSKI – REDITELj I MISLILAC VJERE Dr Radoslava T. Stanišića i  SISTEM DOKTORA DIKA I PROFESORA LEMA: KNjIGA I FILM PO NjOJ (A MOŽE I OBRNUTO) Gorana Stankovića. Tu je i intervju sa rediteljem genijalnog filma THE ACT OF KILLING (DžOŠUA OPENHAJMER), prikazi filmova MEĐUZVEZDANI (INTERSTELLAR) Srđana Savića i NIČIJE DETE Dejana Ognjanovića, itd.
Kompletan sadržaj imate OVDE.
Cena s ptt-om: 400 din


5 коментара:

  1. Одговори
    1. I novi se Ejkman tradicionalno loše prodaje. Ali, valjda smo tako nešto i očekivali. Ako ovako ostane, spašće Ejkmanova knjiga u Srbistanu na ova dva slova. A planirao sam najmanje još dve zbirke... Inače, PISAR TAME je pri kraju tiraža, pa požurite s njim, ko ga još nema, dok nije otišao u tamu.

      Избриши
  2. Vec nabavio i procitao Toporovog stanara. Ostao sam bez reci, fascinantna knjiga. Jos ovakvih "hidden gems" psiholoskih horora gul-e!

    ОдговориИзбриши
  3. Baš mi je žao zbog slabe prodaje Ejkmana. Da ne leži ljudima ne mogu da prihvatim, jer je meni Ligoti bio dosta "nepristupačniji", sve dok nisam u skorašnjoj reprizi uvideo i njegovu genijalnost. Ne znam šta je razlog, ali velika šteta ako ne bude još njegovih zbirki...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Upravo. Meni je isto bilo naporno citati Ligotija, nekako me nije dirnula nijedna njegova prica, nisam se zaprepastio, zapitao, razmislio, dok je kod Ejkmana drugacije, bar kod mene. O njegovoj prici "Konaciste" sam razmisljao dva dana, mnogo inteligentna postavka prostora. Moja pretpostavka je da nas narod odbija dublje da porazmisli o pricama i da proba da desifruje sta se krije iza simbolike koju Ejkman tako dobro maskira.

      Избриши