среда, 31. мај 2023.

SLAUGHTER FESTIVAL 2023

 


Rezervišite svoje mesto u kampu i pošaljite svoj film na konkurs

„Slaughter art-horror film festivala“ u Doljevcu

 

Od 30. juna do 2. jula održaće se Internacionalni festival umetničkih horor filmova “Slaughter Festival” u nekadašnjoj doljevačkoj klanici u organizaciji Komplos Art Factory udruženja građana iz Doljevca.

 

Biće prikazano 15-ak filmova na tri bioskopska platna, kako u glavnoj hali, tako i na otvorenom, u fabričkom krugu nekadašnje klanice. Biće prikazani dugometražni igrani, dokumentarni, eksperimentalni i kratki filmovi horor žanra. Umetnički direktor festivala je istaknuti srpski poznavalac horor kinematografije, dr Dejan Ognjanović, pisac, kritičar, prevodilac i urednik, a za program pratećeg muzičkog dela zadužen je poznati muzičar Željko Ljubić Piti.

 

Pored najnovijih atraktivnih naslova koji se nadmeću za nagradu #ZlatnaMacola, pokrećemo i program #SkrajnutiKlasici, u kojem ćemo svake godine prikazati i nekoliko manje poznatih, a vrednih klasika, s namerom da i najvećim posvećenicima žanra otkrijemo nepoznate bisere nastale pre nekoliko decenija.

 

Biće prikazan i blok inostranih kratkih igranih horor filmova novije proizvodnje koji su bili nagrađeni na vodećim svetskim festivalima.

 

Najbolji film biće nagrađen Zlatnom Macolom, nagradom koja asocira na radni alat doljevačke klanice osnovane daleke 1952. godine, a posetioci će pored projekcija filmova moći da isprate nastupe 12 autorskih hevi metal bendova koji će nastupati na dva nezavisna stejdža u okviru pratećeg programa.

 

Novitet na festivalu od ove godine predstavlja mogućnost besplatnog boravka u kampu u okviru festivalskog prostora kao i korišćenje bazena, teniskih i drugih sportskih terena kao i sportski ribolov. Rezervacije su otpočele i vrše se slanjem imejla na camp@slaughterfestival.com.

 

U cilju podsticanja domaće filmske produkcije i širenja interesovanja za horor žanr, festival raspisuje konkurs za kratki domaći film strave, trajanja od 5 do 30 minuta.

 

Uslovi:

1) da film obrađuje horor motive i teme, snimljene i režirane na horor način;

2) da film nije javno dostupan na internetu (Youtube i drugde);

3) da je godina produkcije 2022. ili 2023. a zemlja produkcije – Srbija.

 

Konkurs traje od 29. maja do 25. juna.

Šaljite odmah, ne čekajte zadnji dan ako imate gotov film!

 

U tom periodu autori filmova mogu slati svoje radove, u MPEG formatu, fajlova ne većih od 10 Gb, preko Wetransfera, na mejl horror@slaughterfestival.com ili, alternativno, mogu poslati bezbedni, zaštićeni link ka nekoj platformi (npr. Vimeo) gde se film može pogledati.

 

Uz link sa fajlom filma poslati u mejlu osnovne podatke: Naslov, Godinu produkcije, Ime scenariste i reditelja, Kratak opis zapleta (do dve rečenice).

 

Najbolji filmovi biće prikazani na ovogodišnjem Slaughter-festu, u bivšoj klanici u Doljevcu (30. jun – 2. jul), a najboljem među njima biće dodeljena nagrada Zlatna Macola.

 

Posetioce očekuje i bogat prateći program. Slikani murali na zidovima klanice na temu istorije filmskog horora, a biće organizovano nekoliko tribina i izložbi strip crteža.

 

Ulaz za posetioce se ne naplaćuje, a za goste iz Niša i Leskovca, biće organizovan besplatan prevoz do Doljevca i nazad, kao i besplatan parking za sve one koji dolaze svojim automobilima.

 

Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Opštine Doljevac.

 

Pratite ovaj blog za nove najave i vesti.

 

Podsetite se KAKO JE BILO prošle godine, kao nagoveštaj toga šta da očekujete.

 

A neke materijale imate i na zvaničnom sajtu festivala.

 


4 коментара:

  1. Moglo bi se provozati do Doljevca, ove godine.

    ОдговориИзбриши
  2. Nekad šikljala krv iz karotida macolom onesvešćene stoke a danas u tom ex-komunističkom carstvu krvi šiklja projektorska svetlost na platna i zidove, klokoću hladna piva i drugi opijati niz gušu i trešte gitare. Svrsishodno iskorišćavanje prostora gde su hiljade grla skončala za narod. Panta rei.

    Mogli biste dogodine uvrstiti i konkurse kraćih horor priča. Baš poliram upravo svoje novo fiktivno čedo - Transfuziomobil.

    ОдговориИзбриши
  3. kada ce biti objavljen program tj. filmovi koji ce biti prikazani

    ОдговориИзбриши