петак, 16. октобар 2009.

CRUSH (2009)


*(*)

1+

ovo je jedan beznačajan horor-triler za curice, i zato se njime neću detaljno baviti, jer nije vredan truda.

više je nego očigledno da su jedina ciljna grupa za ovu tvorevinu – devojčice 13-17 godina.

njima je prilagođen 'zaplet', zasnovan na wish-fulfillment situacijama (šta kad bi ti neko ponudio da čuvaš njegovu hiper-luxuznu kuću i zezaš se u njoj sasvim slobodno? šta kad bi u toj kući bila super-zgodna cura koja dolazi da koristi bazen? šta ako ispadne da je ta cura – duh?...).

njima je prilagođena 'strava' – koje praktično i nema, uglavnom su to debilni 'nagoveštaji' (brrrr, nestalo svetlo! mora da je neki duh!) ili jump scares (BU!!! oh, pa to je samo telefon, itsl.) a jedina 'horor' scena sve do pred kraj sastoji se u tome da devojka glavnog junaka bude zaglavljena u kupatilu – duh zaključao vrata i zapušio wc šolju svojim ogromnim ektoplazmatičnim govnom, i sad ova histeriše dok čista i bistra vodica kulja iz wc šolje.

njima je prilagođeno to što glavni plavušan, zvezda fentezi bljuvotine ERAGON, svako malo skida majicu i paradira svojim surferskim torzom, ili se šetka po kući samo u gaćama, itsl.

drugim rečima, sem ako niste praznoglava tinejdžerka i obožavateljka ovog kretena koji ima bizarnu facu 50-godišnjaka sa fejsliftom – ovde nemate šta da tražite. ne preporučuje se za punoletne!

zaplet je debilan – kao, curica pokušala da provali u kuću, slomila vrat na stepenicama, pretvorila se u duha i sad u toj kući gnjavi ovog mladunca tako što mu se ukazuje kao od krvi i mesa. oni se čak malo i pojebu tu – ovo je jedan baš mesnat duh! – ali pred kraj otkrijemo da to možda i nije bilo fizički, nego ga je ona 'opsedala' kroz snove. ne znam samo da li je kroz snove i zapušila onu wc šolju, pošto djevojka sigurno nije bila zaspala na šolji kad je sranje krenulo.

od horora – ni traga, sem debilnih kratkih i nebitnih detaljčića, sve do kraja, koji je debilnost svoje vrste. od duha koji isprva izgleda kao izrazito antipatična devojka, naša zlica se pretvara u duha koji izgleda kao truli leš izrazito antipatične devojke. zapravo, možda i nije duh nego zombi, jer onda ovaj baja krene da se s njom pesniči i da je šutira i da je nokautira, što em je glupo em dodatno ubija 'stravu'. izem ti duha koga možeš da nokautiraš. tako da, ne znam dal je gluplji onaj deo u kome se ništa od horora ne dešava nego moram da trpim beskrajne deonice momkovih rasprava sa devojkom i druženja sa nekim apsolutno idiotskim 'drugarima' – ili je pak gluplji deo kada 'horor' krene, ali u ovom vidu i obliku.

sve u svemu, ovo je gubljenje vremena za svaku osobu iole od ukusa.

samo za kretene i one žanru nesklone, kojima će ove idiotske babarogarije da budu strašne.

Нема коментара:

Постави коментар