среда, 2. фебруар 2011.

Ghoul's Love Craft & Art (1)

             lavkraftov uticaj na mene notorni je fakt o kome neću, ovom prilikom, mnogo da tupim. vidljiv je u mom romanu NAŽIVO, krunisan je mojom priređevinom NEKRONOMIKON, itd. to je sve poznato onima kojima treba da bude.
            ono što je manje poznato jesu moji pokušaji da vizuelizujem pojedine lavkraftovske koncepte u vidu crteža i, uslovno rečeno, slika. kao što se u donjim primerima može videti, naročito mi je intrigantan bio koncept metamorfoze, preobražaja ljudskog u monstruozno.
zato, za 1. deo ovog izbora prikazujem i obznanjujem radove iz tematskog ciklusa BEYOND HUMAN, koji prikazuje različite faze preobražaja čoveka (ili žene) u sluzavu pipkastu amfibijsko-mekušastu divotu.
u drugom delu otkriću neka potpuno nehumana i neantropomorfna čuda.

 
            

4 коментара:

  1. Žena jeste čovek. Već muškarac - nije. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Slažem se sa Josephinom. Inače, nije mi jasno zašto se to javno ne predstavljaš i kao vizuelni umetnik, mislim da imaš više no dovoljno kredibiliteta.

    ОдговориИзбриши
  3. nemam pretenzije ka takvom zvanju ili statusu, svestan sam svojih ograničenja na tom polju, mislim da su primetno veća od onih u sferi pisanja, i zato se predstavljam samo kao pisac i kritičar (koji ima određeni, skromni, možda blago natprosečni dar za crtanje).

    ОдговориИзбриши