субота, 30. јул 2011.

Apokalipsa! Yog-Sothoth otvara Kapiju!

 


    Ako ste se nekada upitali – a ko pa nije? – kako bi izgledao povratak Starih Bogova na zemlju, i ako ste prezrivo i s podsmehom gledali na niskobudžetne i niskoimaginativne prikaze toga u B-hororima "po Lavkraftu", ili pak dok ste čitali pokušaje da se kroz prozu prikaže groza apokalipse, evo malo hrane za naše bedne smrtničke oči i za naše bezvredne "duše"! Drhtite, jer evo ga Tatko!
(Naravno, fotke su veće i detaljnije kad kliknete na njih!)


CHILE VOLCANO ERUPTION - IN PICTURES

Ash from the Puyehue volcano in Chile covers a ski resort in Argentina and spectacular electrical storms light up the Puyehue-Cordón Caulle range after the long-dormant volcano erupted at the weekend, belching an ash cloud more than six miles high over the Andes.

 
 
 
 
 
 
 

2 коментара:

  1. Gledanjem uz minimum antropocenrtizma (čovek na vrhu svega, ali kroz dalju specijaciju) prožeto lavkraftizmom, mislim da su živa bića koje poznajemo zaista neki zvezdani nakot posejan interplanetarnom razmenom materija. Celularna građa života dirigovana genima koji postoje i na subcelularnom nivou je samo nužda da se taj život uobliči uslovima jednog sistema kakav je solarni. Tamna materija krije organizme koji ni na koji način po životnim mehanizmima ne moraju biti kao oni poznati nečemu što nazivamo noosfera, ali njihova suština je, ma koliko svetslosnih eona bili daleko, ista ili bar slična, a to je nagon da bude ŽIVO. Biti živ u, čovečanstvu poznatom, kutku svemira znači odvojiti fizičko-hemijske procese iz prirode kosmosa zarad repliciranja i transformisanja materije i energije zarad produženja života kroz vreme i prostor, ali moguće je da su neki životni oblici prednost dali večitoj egzistenciji bez potomstva, dakle kvalitetu, nasuprot kvantitetu koji je imperativ terestrijalnog života koji poznajemo. Lavkraft je upravo doprineo da makar začeprkamo u našim glavama kako bi mogli izgledati životni entiteti tamo gde svet koji poznajemo na ovim frekvencijama nikada neće ni dopreti.

    ОдговориИзбриши