четвртак, 25. август 2011.

GHOUL'S HORROR SOUNDTRACKS, RARE & UNRELEASED (1): ITALO

             U toku je akcija "Ghoul časti". Petoro dobitnika kompleta sa po 2 karte za premijeru filma DON'T BE AFRAID OF THE DARK, danas u Koloseju, jesu sledeći GHOUL SHOPPERI:

O. Simić
V. Vuković
M.Bogdanović
M. Pišev
D. Mladenović

            Da čašćeni ne bi bili samo oni i njihovi sadruzi/supruzi, evo nečeg brutalno retkog i nenalažljivog, da ne kažem unikatnog te stoga exkluzivnog za pratioce ovog bloga. Radi se o MOM izboru nekih od najređih, a odličnih, horror tema. Raritet se sastoji u tome da mnoge od njih NISU nikada bile izdate na disku.
U slučajevima gde saundtrekovi postoje, u pitanju su manje izvikani naslovi, koji nisu prve stvari na koje će neko pomisliti kad čuje ime kompozitora. Prema tome, ovo što sledi nije izbor najboljih horor tema ikada, nego izbor najboljih RARE & UNRELEASED!
Prva kolekcija sa izborom RARE & UNRELEASED tema potiče iz ITALO horora, i sadrži sledeće:
 
01 - Bruno Nicolai - La Coda Dello Scorpione, Opening Title
02 - Riz Ortolani – Zeder, Opening Title
03 - Amedeo Tommasi - House With The Laughing Windows, Opening Title
04 - Amedeo Tommasi - House With The Laughing Windows, End Titles
05 - Simon Boswell - Demons III The Ogre, Opening Title
06 - Simon Boswell - Demons III The Ogre, End Titles
07 - Claudio Simonetti - Body Count, Opening Title
08 - Ennio Morricone – Spasmo, 'Stress Infinito'
09 - Pino Donaggio - The Fan, Opening Title
10 - Simon Boswell - Graveyard Disturbance, 'Santa Sangre'
11 - Igor Clark - Dark Waters, Opening Title
12 - Igor Clark - Dark Waters, End Titles
13 - Guido and Maurizio De Angelis - A Blade In The Dark, Opening Title

Možete ga skinuti OVDE.

Uživajte.

23 коментара:

  1. pričaj ti u svoje ime za ortolanijev zeder - on kod mene ide u esej o najboljim horor temema svih vremena.

    ОдговориИзбриши
  2. a šta sam ja to reko za ZEDER ispod čega ti svoje ime ne bi potpisao?

    ОдговориИзбриши
  3. Sad se javio PR, karte za večeras su spremne. Thanx, again! :)

    ОдговориИзбриши
  4. За све се слажем сем за Мориконеа и Николаја. Њих је објавио Digitmovies па не могу спадати у категорију ријетких и необјављених.

    ОдговориИзбриши
  5. a da li se slažeš za "U slučajevima gde saundtrekovi postoje, u pitanju su manje izvikani naslovi, koji nisu prve stvari na koje će neko pomisliti kad čuje ime kompozitora"?

    ОдговориИзбриши
  6. recimo da bih soundtrack iz filma zeder nazvao manje poznatim ili potcenjenim, umesto redak ili neobjavljen, nerealizovan.

    mada, sam audio zapis je ispod proseka za današnje standarde.

    ОдговориИзбриши
  7. ti po običaju imaš problema sa razumevanjem srpskog jezika i uopšte sa izražavanjem na njemu. soundtrack za ZEDER *nije* objavljen ni na kakvom nosaču zvuka. to se na engleskom kaže UNRELEASED. zbog toga je i kvalitet zvuka takav kakav je. kad izađe na CD-u, biće bolje. za sada je ovaj snimak REDAK i NEOBJAVLJEN, tačno kao što sam lepo i rekao gore.

    ОдговориИзбриши
  8. Ja bih da te priupitam nesto za DEMONE III: Da li je to film koji je meni kao klincu ostao u secanju kao zesca "prevara" koja veze nema sa kecom i dvojkom ili je ovo nesto drugo...? Odmah da ti kazem da, iako volim Horore, nisam neki strucnjak, tako da te molim da me ne saseces u korenu zbog eventualnog neznanja i neobavestenosti :)

    ОдговориИзбриши
  9. ama kad sam ja to nekog saseko zbog eventualnog neznanja i neobavestenosti? taman posla! inače, DEMONI 3 nema ni najmanje veze sa prva dva dela, osim što ga je radio isti reditelj za istog producenta - to je jedna slowburn horor dramica u kojoj je najbolji set-pis maznut iz producentovog INFERNA.

    ОдговориИзбриши
  10. Може ли се рећи нешто гледе ЗЕДЕРА а да ме власник блога не посече, или прогласи ситном душом и пицајзлом?

    ОдговориИзбриши
  11. samo izvoli, uostalom, imam ja još epiteta na repertoaru.

    ОдговориИзбриши
  12. Дакле, нешто мало музике из овог филма је објављено на компилационој лонгплејци под називом 'Le colonne sonore originali di Riz Ortolani per Pupi Avati' у издању куће Triple Time Music (никад чуо досад!) 1986. године и за ову плочу се може слободно рећи да је заборављена и међу hardcore колекционарима.
    Е па сад ожежи!

    ОдговориИзбриши
  13. znači, nije UNRELEASED nego je samo RARE. uuu, al sam vas obmanuo, al sam vas zajebo s ovom kompilacijom, zaista ne znam šta mi je to trebalo, em sam lažov em sam prevarant...

    ОдговориИзбриши
  14. Demoni 3 nije radio isti reditelj, mada imaju slična imena. Prva dva je radio mali Bava, a treći Lenci.

    ОдговориИзбриши
  15. auh, kakve se sad ovo nenaučne i neproverene informacije ovde plasiraju radi zbunjivanja javnosti? film koji je narodu plasiran kao DEMONI 3 u originalu je rađen za TV i zove se La casa dell'orco (1988). Radio ga je Lamberto Bava. Evo ga na IMDBu: http://www.imdb.com/title/tt0095775/fullcredits#cast

    ОдговориИзбриши
  16. Demoni 3, http://www.imdb.com/title/tt0101467/

    Movie connections kaže da je ovo iz Demoni serijala i ja sam ga gledao kao takvog, mada možda pod nazivom Black Demons.

    ОдговориИзбриши
  17. da li više veruješ Movie connections-u ili meni? da bude jasno: baš kao što se nekoliko filmova u hajdučiji zvanoj 'italo exploatacija' prodavalo naivnima kao ZOMBI 3, isto tako je nekoliko budalaština prodavano i kao DEMONI 3. ja ne poričem da postoji više pretendenata na naslov DEMONI 3, štaviše, znam za njih, ALI - sajmon bosvel je radio muziku samo za ovaj bavin film za koji sam gore dao IMDB link, i to nema nikakve veze sa lencijem. bosvel + bava = ghoul's soundtrack.

    ОдговориИзбриши
  18. Nije sporno to za saundtrek, ali i Soavijeva La Chiesa takođe je trebalo da bude nekakav Demoni 3, a to nije budalaština. ;-)

    Ali izgleda da je jedino Lencijev film u Italiji bio Demoni 3, evo postera:

    http://www.movieposterdb.com/poster/844e761e

    Doduše, ne vidim da je iko od ekipe radio prethodne... Ah, dobra stara vremena!

    ОдговориИзбриши
  19. Podelio bih soundtrack koji je nastao za Hellraiser, ali nije bio prigodan u komercijalnom smislu te je objavljen kao album.

    http://www.discogs.com/Coil-Hellraiser-Themes/release/130646

    Inace COIL su pioniri industrial muzike (izmislili industrial kao ideju u muzici, to jest pokrenuli pravac), ciji muzicki opus odise misterijom, okultnim i filozofskim angazmanom...
    Takodje dirali su pisicu a i bili inspirisani Aleister Crowley-em.

    Evo i jutjuba glavne teme:
    http://www.youtube.com/watch?v=QhfSCgNIPE8

    ОдговориИзбриши
  20. To što je COIL napravio za HELLRAISER jeste izvanredno, i ko do sad nije imao niti slušao, 100% Ghoul's Seal of Approval! Skidajte, slušajte, uživajte. ALI: taj skor bi bio prikladniji za neku još subverzivniju, andergraund, arty verziju filma, i možda je bolje što je ipak zamenjen onim GENIJALNIM orkestralnim skorom Kristofera Janga. Inače, moglo bi se diskutovati o tome ko je izmislio indastrijal kao ideju u muzici - ipak se zvanično za začetnike smatraju THROBBING GRISTLE pa za njima PSYCHIC TV, čiji su pojedini učesnici onda završili u COILU...

    ОдговориИзбриши
  21. :)
    Povrsno sam se dotako COIL teme i pomenuh industrial kako bih sugerisao na vaznost benda, (neznajuci da je neko upucen) pa iz tog razloga nisam rasvetlio podrobnije INDUSTRIAL kao ideju i njegove zacetnike ....Rekoh COIL jer je odnedavno upokojeni Peter Christopherson bio clan Throbing Gristle benda koji su pak oformili INDUSTRIAL RECORDS kao manifest njihovog shvatanja muzike i muzicke industrije uopste. Otada i INDUSTRIAL kao odredjeni nacin pristupa muzici sa bazicnom idejom da je muzicka industrija masinerija koja se bavi zabavom i exploatacijom, a ne muzikom i stvaranjem. Danas mnogi na industrial gledaju kao na zanr, ali on to nije.

    Takodje, apsolutno se slazem oko soundtracka.

    ОдговориИзбриши