субота, 31. март 2012.

Sekte: SATANIZAM među Srbima (2)


            U nastavku akcije "I tebe sam sit, Satano" idem dalje sa otvaranjem Ghoulove ZBIRKE. U prethodnom nastavku pokazao sam kako su demonološki i satanistički materijali na kvarno uvaljivani našoj deci od 6 do 66 godina, putem Političkog Zabavnika i sličnih publikacija. 
Sad prelazimo na "ozbiljnije" i raznovrsnije štivo: pre svega, tu je EUREKA, nekadašnji magazin za enigmatiku (i ezoteriju!), koji je po već prepoznatom obrascu, na kvarno dakle, između svojih osmosmerki, ukrštenica i rebusa, neopreznima plasirao "parapsihologiju" i "crnu magiju" u svojim feljtonima. 
To ne treba da čudi, jer taj isti izdavač – nedužnog naziva: Dečje Novine – stajao je iza satanističkog HORROR magazina, iza prvih srpskih prevoda Stivena Kinga, i naravno – iza zaglupljujuće knjige PARALELNI SVET izvesnog "B. D. Benedikta" (zapravo, iza ovog pseudonima krije se neki naš gastarbajter u Kanadi, ništa bolji od, recimo, Ahmeda Bosnića koji je u isto to vreme, sredinom 1980-ih, Izbosne pedlovao "misterije" i "natprirodne pojave" u nizu svojih cut&paste knjižica). Za ilustraciju, evo dva članka iz dva zasebna serijala.
 
 
Zatim, tu je jedan zabavan "true crime" sudar sa Satanizmom – tačnije, Santerijom! – sa dodatnim začinom u vidu "horror films made me do it!" momenta. Kao što ćete videti u ovom članku iz ILUSTROVANE POLITIKE sa samog početka 1990-ih, ovi sumanuti meksikanski kanibali dobili su inspiraciju za svoje crnomagijske zločine gledajući film BELIEVERS (u srpskim bioskopima sa eksplicitnijim naslovom: VERNICI ZLA!).
 
Najzad, tu si dva poratna teksta koji dokazuju da se Satanizam među Srbima nije iživeo Ubosni i Uhrvatskoj, nego je nastavio da rovari i uoči novog milenijuma. Dakle, dokaz senzacionacionalističke propagande i koještarija kojima se blati pošten svet poput Alistera Kroulija, u nizu poluistina i iskrivljenja može se videti na egzemplaru iz feljtona koji je izlazio u VEČERNJIM NOVOSTIMA.
Da ne kaskaju za njima suviše, tu su i niške NARODNE NOVINE, sa svojom pričom o "Otadžbinskoj Srpskoj Akciji (OSA)" i njenoj borbi protiv Lucifera! It's a laugh riot: ne propustiti!
Međutim, sve je ovo samo zagrevanje – u narednom nastavku slede najveće poslastice, lukavo ostavljene za kraj. Ipak nema prave priče o Satanizmu dok se ne dohvatimo DUGE i EROTIKE...

Нема коментара:

Постави коментар