недеља, 30. новембар 2014.

POETIKA HORORA: Promocija u Novom Sadu, a i šire!

  
POETIKA HORORA, prva studija na srpskom jeziku o nastanku i razvoju književnosti strave od 18. veka do današnjih dana (ujedno i jedna od retkih tog tipa i opsega u svetu), svoju prvu promociju imaće u Novom Sadu. Ovo je logično iz više razloga: kao prvo, njen izdavač, Orfelin, lociran je u Srpskoj Atini, a kao drugo, upravo je grad Novi Sad (a ne, recimo, Republika Srbija, preko nadležnog Ministarstva) novčano pomogao objavljivanje ove knjige, prepoznavši njen značaj i vrednost za ovdašnju kulturu.
Novi Sad je, inače, mesto za koje sam od ranog detinjstva vezan: najviše su za to krivi stripovi koje je objavljivao "Dnevnik" iz Novog Sada, kao i tetka kod koje sam voleo da dolazim na letnje raspuste. Danas u tom lepom gradu imam i rodbinu i prijatelje i čitaoce, i rado ću se i ovom prilikom družiti sa njima.
Promocija POETIKE HORORA u Novom Sadu zakazana je za ponedeljak, 1. decembar, u 19h. Mesto dešavanja je knjižara "Bulevar books", Bulevar oslobođenja 60. Učesnici su: Milenko Bodirogić, izdavač; prof. dr Žolt Lazar, jedan od recenzenata knjige, i dr Dejan Ognjanović, autor. Ulaz slobodan, prodajna cena povoljna, potpisivanje moguće.
Ali to nije sve: tog istog dana, 1. decembra, od ranog jutra, pričaću o ovoj knjizi i o hororu uopšte, na Radiju b92 – tačnije, u jutarnjem programu "Uzbudilnik", otprilike negde od oko 08.30 pa nadalje.
Istog dana desiće se i promocija knjige za novinare, tačno u podne, u Medija centru Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine, Zmaj Jovina 3/I. To je zamišljeno kao dešavanje za novinare, ali ulaz je slobodan svakome ko poželi da se tada tamo pojavi. Dolazi i dr Žolt Lazar.
            POETIKA HORORA ovih dana počinje i svoj međunarodni život: biće predstavljena na manifestaciji SF WEEK u Zadru (Hrvatska), gde ću držati predavanje o Lavkraftu u sredu 03. decembra (više detalja u zasebnoj vesti), a biće, uz ZAVODNIKA, promovisana i na autorskoj večeri koju ću imati u Puli (Istra, Hrvatska), u utorak 09. decembra.


Inače, knjiga je dostupna u mnogim dobrim knjižarama širom zemlje, pa čak i u Zagrebu. Evo gde sve možete kupiti POETIKU HORORA:


   Grad    -   Knjižara    
1   Beograd   Vulkanova knjižara u Sremskoj 2    
2   Beograd   Vulkanova knjižara TC Delta City    
3   Beograd   Vulkanova knjižara TC Ušće    
4   Beograd   Vulkanova knjižara TC Mercator    
5   Beograd   Vulkanova knjižara SC Stadion Voždovac    
6   Beograd   Delfi knjižara SKC    
7   Beograd   Delfi knjižara Terazije    
8   Beograd   Delfi knjižara 27. Mart    
9   Beograd   Delfi knjižara Vuk    
10   Novi Sad   Solaris na SPENSu    
11   Novi Sad   Vulkanova knjižara u Zmaj Jovinoj    
12   Novi Sad   Delfi knjižara u kralja Aleksandra    
13   Novi Sad   Delfi knjižara u TC Big    
14   Novi Sad   Lemijeva knjižara    
15   Valjevo   Delfi knjižara Valjevo    
16   Čačak    Delfi knjižara Čačak    
17   Kragujevac   Delfi knjižara Kragujevac    
18   Kruševac   Delfi knjižara Kruševac    
19   Niš   Delfi knjižara Niš    
20   Niš   Knjižara INDIGO    
21   Zemun   Delfi knjižara Zemun    
22   Pančevo   Delfi knjižara Pančevo    
23   Subotica   Delfi knjižara Subotica    
24   Jagodina   Delfi knjižara Jagodina    
25   Užice   Delfi knjižara Užice    
26   Beograd   Knjižara Dereta u Knez Mihajlovoj    
27   Beograd   Delfi knjižara TC Zira    
28   Beograd   Delfi knjižara Imocentar    
29   Novi Sad   Vulkanova knjižara TC Merkator    
30   Beograd   Knjižara Apropo    
31   Novi Sad   Knjižara Bulevar books    
32   Beograd   Srpska književna zadruga    
33   Zagreb   Superknjižara (OnLine BookShop)  

Naravno, i dalje je najisplativije direktno kod izdavača, ORFELINA -http://www.orfelin.info/poetika_horora.html - a imam i ja nešto malo primeraka, ko ih želi neposredno od autora!

1 коментар:

  1. Видим да је и нека вештица умешала прсте у промоцију, пази да ти након предавања не изеде срце и џигерицу. Понеси ти за сваки случај бели лукац у Нови Сад...

    ОдговориИзбриши