среда, 21. октобар 2009.

Shrink

Shrink (2009) Jonas Pate 3.5/5

Preplitanje različitih sudbina u nešto manje od 2 sata je često kratak vremenski period u kome autor može dobrano da rasplete klupko u koje se upleo. Jonas Pate, već dovoljno iskusni TV lisac uspeva da ne preterano originalan, ali umereno maštovit, inteligentan i zabavan scenario izgura do kraja bezbolno po gledaoce.

Bez obzira na naznačenu (zlo)upotrebu psihoaktivnih supstanci, Pshijatar nam ne prikaziju eksplicitnosti u onoj meri u kojoj to zahteva raskalašnost i hedonizam Holivuda i Beverli Hilsa. Likovi su jednodimenzionalni i zatvoreni u svojoj stereotipnoj tipizaciji, i prestavljaju pione galopirajuće priče. Niko ovde ne blista, i već smo ih poodvano gledali u ovakvom identičnim rolama (to pre svega karakteriše Spejsija i gumenolikog Vilijamsa), ali pitak scenario čini dimenziju njihove glume vitalnom do samog kraja.

Komičan na momente, bez potrebne doze crnog humora, Shrink je zaokružena celina koja širi poziivne vibracije. Nažalost, nisam siguran da kao takav ima neku šanse da se dugotrajnije ureže u sećanja filmskih romantika kojima je namenjen.

Нема коментара:

Постави коментар